Baby čo máte menšie deti ktoré sa hrajú po pieskoviskách a ihriskách… s čím im mimo domu čistíte ruky keď idú potom niečo papať? Sú nejaké špeciálne dezinfekčné obrúsky na ruky alebo len s klasickými vlhčenými obrúskami?
Su aj antibakterialne, tak vacsinou tymi.
Dezinf gel a vlhcene utierky, dezinf utierky alebo aj tieto https://www.mall.sk/vlhcene-utierky-2/pampers-d...
su aj antibakterialne utierky na ruky ma ich aj DM. nie su speci pre deti ale to nevadi. alebo som to robila tak ze klasika s tym gelom trebars detol a oplachla som potom s cistou vodou z flase aby som zmyla spinu aj ten gel po chvili nech si to nedavaju do ust
Nejedia na ihrisku.Detom som nikdy okrem vody nič nenosila, na ihrisku sa hrá, za stolom sa jedáva.
Ak nebol v blizkosti zdroj tecucej vody a mydlo, tak som pouzila vodu z flase. Mokre utierky zanechavaju hnusnu pachut, ked si dieta potom oblizne prsty alebo nieco zje rukami.
My tiez cistou vodou z flase a utriet s vreckovkou. xD Menej casto s vlhcenymi.
Nosila som vo veľkej fľaší čistú vodu na pitie a tú som používala aj na ruky, utrieť obyčajnou papierovou vreckovkou.
Pouzivam hocijake vlhcene
Podľa situácie, keď sme len na bežnom detskom ihrisku, alebo v prírode, používame len čistú vodu. Dezonfekčné obrúsky používame na miestach, kde je veľký pohyb ľudí - autobus, obchod, letisko, vlaková stanica. Časté používanie dezinfekcie môže mať pre kožu veľmi nepríjemné následky.
@nikha2809 toto je odpoved a la modry kon. zahrat sa na dolezitu silou-mocou. su rodiny, ktore s detmi chodia aj na celodenne vylety. to je pre teba asi prekvapenie ze. asi sotva sa z tatier budem vracat obedovat domov. a teda, kazdy kto ma male deti vie, ze nestoluju 3x denne, lebo jedia podstatne castejsie ako dospelaci.
dezinfekcne obrusky vysusuju kozu. pouzivam cistu vodu a utieram do servitky.
Bud umyjem vodou alebo im to jedlo drzim ja. Ten koncek povedzme kuska jablka, co drzim odhodim. Priadne mala vidlicka.
@matkahelka chodíme na celodenné výlety, od narodenia, absolútne bez problémov, predstav si.V každej reštaurácii je umývadlo, kde sa dajú umyť ruky.Okrem toho, veľa veci sa dá zjesť tak že sa jej nedotkes, len držis obal, poprípade v takmer každom obchode predávajú antibakteriálne gély a vreckovky na ruky.Alebo sa dá zobrať fľaša z vodou.Doteraz som si myslela, že toto ovláda úplne každý, netuším kde žije autorka keď sa očividne nestretla ešte so žiadnou s týchto možností
@matkahelka a mimochodom, pýta sa na ihrisko, nie na celodenný výlet, na ihrisko sa určite nejde s nimi hrať na celý deň, proste nemusia tie deti žuť každú polhodinu niečo, pohraju sa a idú domov.
@nikha2809 autorka polozila uplne beznu otazku, ktora, ak sa ti nepozdava, tak si na nu proste nemala reagovat, alebo si mala napisat jednoduchu odpoved K VECI, ktoru si mne napisala v poslednych 3 riadkoch a nepisat hlupost typu deti jedia doma. kedze vsetky matky vieme, ze su situacie, kedy sa domov neda ist jest. a presne na take situacie narazala autorka. ci je to ihrisko, ci dlhsi pobyt v meste, ci 3 hodinova tura s dietatom na popradske pleso. poniektore tu vsak silou-mocou potrebujete zaujat a odpovedate uplne mimo polozenu otazku.
@matkahelka odpovedala som na otázku, nenosím nič, nejeme na ihrisku.Autorka si to možno vezme k srdcu a poučí sa, ako som sa ja bohužiaľ na vlastnej chybe pri prvej dcére.Lebo potom to tak aj na tých ihriskách vyzerá, polovica mamičiek sa sťažuje, že im deti nechcú jesť obed, ale každú chvíľu, tam tyčinka, tam chrumka, potom jabĺčko, potom keksíky, no ani ja by som ten obed potom veru nejedla.Pytala sa na pieskovisko, odpovedala som, nikde ani zmienka o celodennom výlete, lebo to absolútne nieje problém hoc kde ísť tým deťom ruky umyť, keď aj na pumpu, takže predpokladám že sa pýtala na to keď sedí pred barakom na ihrisku.A to nieje problém veru problém najesť sa doma, ísť sa pohrať a deti od malička učiť že sa bude papať až doma, lebo v detstve sa tvoria správne stravovacie návyky.Nepise nič o žiadnom celodennom výlete, ani trojhodinovom pobyte v meste, kde dokáže zbehnúť do hociktorej reštaurácie.
@nikha2809 silno uvazujem, ci sa hlupou robis alebo fakt si. NIE VSETCI MAJU IHRISKA PRED DOMOM. my mame najblizsie ihrisko 20 minut dospelackej chodze. ak zratam cestu tam, hodinovy pobyt na ihrisku a cestu spat, ked si mala cestu odkraca, aby sa pred spankom unavila, sme z domu 3 hodiny, niekedy aj viac. chcem vidiet dieta od roka do piatich, ktore vydrzi 3 hodiny nejest. a nie, nemame cestou pumpu ani restauraciu. a aj keby sme mali, nenapadlo by mi ist tam dietatu umyvat ruky, pretoze jej ich umyjem vodou, ktoru si nosim. A NA TO SA AUTORKA PYTALA. dam ti jednu dobru radu- nabuduce si prispevok precitaj raz, dvakrat, patkrat a uvaz, ci DOKAZES odpovedat fakt k veci. nie, ci tvoje deti jedia za stolom, ani to, ci ine deti jedia kazdu polhodinu.
@nikha2809 no ty si múdra jak rádio 😅 zbytočne tu spamuješ a píšeš litánie, ja som sa pýtala na konkrétne výrobky ktoré mamičky používajú. Mám malého 1,5r syna ktorému žiaľ ešte nevysvetlim ze sa je len za stolom. A je malý jedák, papá cca každé 2 hodky, čiže keď vyjdeme poobede von, tak mu olovrant beriem so sebou, pretože sa nám neoplatí sa hneď vracať domov, keď je pekne. Predstav si, nechodíme von len na hodinu. Plus minule sme boli po ihrisku ešte v obchode cestou domov, chcel rožok, tak jasne že tie ruky treba očistiť a tak malému dieťaťu nevysvetlíš že drz to len za tento konček.
Ostatným mamičkám ďakujem za normálne odpovede a super tipy ako to riešiť 🙂
@nikha2809 Predstav si, že pre niekoho je normálne hrať sa na ihriskách celý deň. My napr. od jari do začiatku jesene ani nemávame teplý obed, jedávame vonku, lebo aj keď sme len pol hodinu cesty od domu, nevidím dôvod, prečo sa trepať domov, keď môžem mať piknik niekde vonku. Jesť doma za stolom pre mňa nie je žiadny posvätný rituál a vypozorovala som, že aj deťom viac chutí vonku na vzduchu.
ja budem asi matka roka ale obcas holt ani neumyjem 😂 kazdopadne ak je to klasicke pieskovisko, tak aspon vlhcene obrusky, v taske mam hodeny maly Aquaaint (to aj ked nahodou si cosi oskrie) a este mam dezinfekcne obrusky z DM, take male balenie a toto mam hodene v kociku resp. miniruksaku, co nosim na piesok
@annm81 presne tak, my sme napr včera boli vonku vkuse od pol 3 do 18tej. Nepredstaviteľné, aby malý taký dlhý čas nejedol a zbytočne sa kvôli jedlu trepať domov. Ale tak sú mamičky ktoré vybehnú s deťmi von na pol hodku a vybavené. Veď predsa jesť sa musí za stolom a ruky sa musia umyť jedine v umývadle ☺️
@annm81 presne. moja kamoska s najmladsim cielene chodila jest do parku, lebo maly bol strasne slaby jedak a ked krmil kacky v parku, ani si neuvedomoval, ze aj on sam papa. my vonku jedavame bezne, teraz ked je teplo, sme vonku cele dni. mne by ani nenapadlo utekat domov umyvat ruky v umyvadle a posadzat dieta za stol, u nas sa francuzska vychova nepraktizuje.
@matkahelka a teraz ti napíšem moju skúsenosť, prečo som to napísala, lebo predstav si aj my sme celé dni vonku, ale teda áno ihrisko mám pri dome a aj tak mi dieťa ide na obed spat takže na obed sme doma.Ja som toto spravila so staršou dcérou, presne to čo vidím denne na ihriskách, dieťa mi zaplakalo, tak hneď chrumka do ruky, hneď keksík, polka rodičov robila to isté a dcéra mi potom samozrejme nič doma nejedla, nič varené, preto som pri druhom povedala že žiadne také, syn od malička vie že na ihrisko sa nič nenosí a je bezproblémový jedák, prídeme domov, naobedujeme sa a potom znova ideme von, keď ostávame celý deň tak sa ideme niekde najesť, alebo keď zoberiem jedlo z domu ako olovrant, ešte som nemala problém a to žijem na dedine, ísť mu ruky umyť, naozaj nikde, hocikde sme boli, preto pre mňa nepochopiteľná otázka, ale dobre.Ved je milión možnosti.A inak, áno jedáva sa u nás jedine za stolom, obývačka, detská absolútne nehrozí, alebo jesť pri telefónoch, televízoroch, to už vôbec, ako vravím, poučila som sa pri staršej a teda hodne práce to stalo, oducat ju od toho všetkého.
@nikha2809 ach jaj, dokonalost sama. My cez leto ideme napriklad von okolo 16 a prichadzame vecer, niekedy o 20. Cize bezne mi deti jedia vonku. A to aj v pripade ked ideme na ihrisko cca 15 min od domu… naco sa mam vracat domov? Normalne zbalim jest a jedia. Ale ako bolo spomenute, odpoved ala modry konik… byt mudrejsia ako vsetci 😀🙏
@anonymous87 no vidíš, ja som raz z okna videla večer mačku ako si nonšalantne prišla do pieskoviska, vykonala potrebu a zahrabkala, takže aj toto je dôvod okrem vyššie spomenutého prečo nenosime na ihrisko jedlo.Okrem toho, že dieťa má správne stravovacie návyky, aspoň sa nemusím báť že daku pliagu dostane z toho piesku, keď bude jesť rukami ktoré niesu poriadne umyté.A je málo miest, kde sa to pieskovisko na noc zakrýva.
Toto používam ja