Čistenie náušničiek a uška

lilidada
26. nov 2015

Ahojte mamicky. Malej sme nastrelovali nausnicky u pediatricky. Ake mate skusenosti ? Co sa tyka cistenia nausniciek a uska. Detska povedala ze mam pouzit antibakterialne mydlo. Ake ste pouzili? A nausnicky sa maju tocit ako ked si nastreli dospely alebo tieto sa netocia? Nausnicky mame znacky blomdahl. Dakujem

lusyke
26. nov 2015

Nasej prepichovali este v porodnici. 1x denne som jej vycierala usko s gazickou namocenou dezinfekciou z lekarne a nausnickou som pohybala aby sa jej nezrastla do dierky. Hojilo sa asi tyzden. Je vpodstate jedno aku dezinfekciu pouzijes. Mozes aj cisty lieh.

lajlilinka
26. nov 2015

Našej prepichli uši už v pôrodnici, kazali čistiť liehom a mastit framikoinom...

helenka84
26. nov 2015

Našej malej tiež nastrelovali tento týždeň, raz za deň dezinfikujem liehom a niekoľkokrát točím, aby nezarástlo.

klarah2
26. nov 2015

@lilidada po nastrelení som ráno a večer ošetrila peroxidom a štvorcami sterilnej gázy (zostalo keď som ošetrovala pupok) a pretočila náušnice. Hlavne po kúpaní treba poriadne vysušiť a pretočiť.

mily7
26. nov 2015

Mala ma rok a prepichli jej uši v pôrodnici. Ošetrovali sme podľa odporúčania a to kremovat uška tuším lanolinovou alebo bepanthen mastickou a hýbať nausnickou. Žiaden lieh či dezinfekciu sme neuzivali. V liehu boli náušnice pred prepichnutim usiek 24h.

dana_l
26. nov 2015

my sme dali nastrelit v obchode a cistili sme uska tekutinou ktoru ste aj v tom obchode kupili. ak sa ti neda tocit nausnicka tak len musis s nou pohybat hore dole aby ti nezarastla na nausnicky. my sme tak robili 6 tyzdnov. potom sme vymenili za normalne detske nausnicky

guglina
27. nov 2015

Nam doktorka po prepichnuti kazala prvy den cistit liehom a potom uz iba natierat framykoinovou mastickou. Zahojilo sa to za par dni.

julma
27. nov 2015

Dcerke nastrelovali teraz v stredu take akoby plasťaky, povedala dokrorka vyslovene nicim nedezinfikovat, ani nenatierat, iba po kupani yamppnom jemne vysusit. Ale zavisi od nausnic, tieto nase to bol taky sterilny set a ani netreba pretacat

lilidada
autor
9. dec 2015

@julma mne sa zda ze mate tie iste lebo ani nase sa nemaju tocit ani nic podobne....to su take ine nausnicky ako sa davaju inde.... Po akom case vymenit za normalne? Nam myslim povedala ze mozem aj skorej ako 6 tyzdnou.

julma
9. dec 2015

@lilidada mne povedala, ze po 6tich tyzdnoch a ak nebudu robit problem tak aj dlhsie mozem nechat