Ahojte mamicky. Malej sme nastrelovali nausnicky u pediatricky. Ake mate skusenosti ? Co sa tyka cistenia nausniciek a uska. Detska povedala ze mam pouzit antibakterialne mydlo. Ake ste pouzili? A nausnicky sa maju tocit ako ked si nastreli dospely alebo tieto sa netocia? Nausnicky mame znacky blomdahl. Dakujem
Našej prepichli uši už v pôrodnici, kazali čistiť liehom a mastit framikoinom...
Našej malej tiež nastrelovali tento týždeň, raz za deň dezinfikujem liehom a niekoľkokrát točím, aby nezarástlo.
Mala ma rok a prepichli jej uši v pôrodnici. Ošetrovali sme podľa odporúčania a to kremovat uška tuším lanolinovou alebo bepanthen mastickou a hýbať nausnickou. Žiaden lieh či dezinfekciu sme neuzivali. V liehu boli náušnice pred prepichnutim usiek 24h.
my sme dali nastrelit v obchode a cistili sme uska tekutinou ktoru ste aj v tom obchode kupili. ak sa ti neda tocit nausnicka tak len musis s nou pohybat hore dole aby ti nezarastla na nausnicky. my sme tak robili 6 tyzdnov. potom sme vymenili za normalne detske nausnicky
Nam doktorka po prepichnuti kazala prvy den cistit liehom a potom uz iba natierat framykoinovou mastickou. Zahojilo sa to za par dni.
Dcerke nastrelovali teraz v stredu take akoby plasťaky, povedala dokrorka vyslovene nicim nedezinfikovat, ani nenatierat, iba po kupani yamppnom jemne vysusit. Ale zavisi od nausnic, tieto nase to bol taky sterilny set a ani netreba pretacat
Nasej prepichovali este v porodnici. 1x denne som jej vycierala usko s gazickou namocenou dezinfekciou z lekarne a nausnickou som pohybala aby sa jej nezrastla do dierky. Hojilo sa asi tyzden. Je vpodstate jedno aku dezinfekciu pouzijes. Mozes aj cisty lieh.