Cintorín a pálenie sviečok s malým dieťaťom

2. nov 2022

som zly clovek, ked som sa rozhodla, ze pojdeme palit sviecky az buduci vikend? ked tam uz nebude tolko ludi a hlavne, si uvedomujem, ze z toho nic nestihnem mat, lebo budem musiet davat pozor na syna. cintoriny mame vzdialene hodku cesty autom, cize aj to je tazsie naplanovat. mala som kvoli tomu vymenu nazorov so starsimi clenmi rodiny.

zooeynka
2. nov 2022

Toto su problemy :/ Urob tak ako tebe vyhovuje a s nikym z rodiny to nekonzultuj.

stellarstar
2. nov 2022

Nech si to každý robí po svojom, veď je to každého vec kedy tam pôjde. Takže urob tak ako tebe pasuje

elis248
2. nov 2022

A čo? Ja som nebola na dušičky na cintoríne posledné 2 roky. Prvý rok malý synček+pandémia, druhý rok som bola v nemocnici (rodila som druhého synčeka). Teraz pôjdeme kedy mám to bude vyhovovať, možno ďalší týždeň. Nemusím sa pýtať na nikoho názor. Zapáliť sviečku a pospomínať môžeš aj doma.

autor
2. nov 2022

@elis248 suhlasim, len ma to rozculuje, ze ma kritizuju za taketo veci, akoby som bola horsi clovek za to, ze som vcera neutekala na vsetky cintoriny v okoli. Teda nie v okoli, neni to tak blizko

zuzanka.zuzu
2. nov 2022

je to dedina? to je iné ako v meste, nie si horšia, ale je to iné... a ďalšia vec chodíš tam vôbec? ak si tam 2 roky nebola a razis teóriu že aj doma si viem zapáliť sviečku, tak sa im nečudujem, že aspoň v ten jeden deň by si tam mohla prísť, vnímajú to proste inak, to je celé

jaskolka
2. nov 2022

My už celé roky chodíme bud víkend pred Dusickami, alebo víkend po tom. Práve kvôli tomu návalu ľudí a plným cestám. Aj tento rok sa chystáme cez víkend, nič zvláštne na tom nevidím. Dokonca sa mi zdá, že aj s rodičmi sme chodili až cez víkendy, nikdy nie priamo na Dušičky.

elis248
2. nov 2022

To vie naštvať, to ti verím.

simca06022011
2. nov 2022

Chod kedy chces, kritikov posli do eplych krajín. My nechodime takmer nikde. Pred 2t sme boli na hrobe, a pôjdeme mozno pred Vianocami. Pochodovanie na cintorín nepovažujem za povinnosť/nutnosť, na našich blízkych si clovek vie spomenúť aj doma, aj hocikde a teda moj nazor je, ze o ludi sa treba starať kym su medzi nami. Pretvárky na hroboch a kopy vencov uz necítia, chodia si tam casto pozostalí dokazovať neviem čo... ( samozrejme nie vsetci ) . Urcite nic strašne sa nedeje 😊

ninapat
2. nov 2022

Preco by si bola zla? Vsak to je cisto len na tebe. Nechcem sa nikoho dotknut, ale ti, ktorym ides palit sviecky je asi jedno, ci pojdes prveho, piateho alebo trinasteho.

simsalabim
2. nov 2022

My sa ako rodina stretavame na cintorine. Pospominame, spolu zapalime, prejdeme k dalsiemu hrobu, cintorinu… sadneme si spolu na kavu. Pre nas to je aj rodinna udalost plna spomienok a rodinnej spolupatricnosti. Ak by niekto neprisiel, nerozculovali by sme sa, no chybal by.

nikolka1986
2. nov 2022

Prečo si nešla 31.11? A zase veď je to otvorené aj cez noc, tak by som šla asi vtedy, alebo deň pred. Prípadne ešte dnes.

januska12323
2. nov 2022

Že takéto hlúposti vôbec riešiš, pôjdete keď budete chcieť a viac sa o tom nebudem baviť.

simona92101
2. nov 2022

Odkedy mam deti,tak nikdy nechodim na cintorin v den dusiciek.cintoriny mame rozlezene na vsetky strany,v jeden den s 2 malickymi detmi to nieje mozne zvladnut.vzdy si to rozdelime na viac dni.minuly vikend sme boli zapalit sviecku aj s 3 t novorodencom,a od par babiek som si vysluzila kritiku ..takze nevyhovies nijako 😃 urob tak,ako je tebe lepsie a na ostatnych kasli.

miskakyska
2. nov 2022

.. ženy, ženy.. mať Vaše problémy,som najšťastnejší človek pod ☀️..
...som zlý človek, keď chcem mať Vaše problémy?🥴😜😁

autor
2. nov 2022

@miskakyska ver tomu, ze nechces mat taky problem, ze neustale ti do zivota bude mudrovat tvoja vlastna rodina. Ano je to problem. Netreba sa vysmievat, kazda prezivame veci inak.

katkaseiner
2. nov 2022

Ja verim ze keby sme vcera neboli na cintorine tak tiez sa moj otec ozve... ale napr. my vzdy jeden den ideme na hroby mojho chlapa... je to tiez hodinu cesty, zastavujeme sa v niekolkych dedinach a vsade par hrobov... potom dalsi den tu u nas v dedine 'moje' hroby...
Ono podla mna len stara skola vie do takehoto zabrdnut... kazdy iny je s tym ok... vyhovorila by som sa na nevolnost, ci chorobu... proste chory nech ostane doma a teda vy ste ostali vsetci 😉 drzim palce nech to odpinkas... staru skolu nezmenis...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. nov 2022

@elizabet173 ja som taka, ze take utoky viem odpinknut, ale potom ma akoby este dobehnu vycitky ci som ja ta zla alebo nie, to este musim vediet ignorovat 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
2. nov 2022

Musíš si stat za svojím rozhodnutím,proste ideme vtedy lebo a je jedno čo si kto myslí, a aj keby si bola zlá preňho. My nechodíme n hroby,ani nemám záujem. A ak by sme sli, tak v čase dusieciek len pozrieť svetielka a na hroby ísť pred alebo po, veď to je na cestách ľudí a ľudí.

mandzula
2. nov 2022

Pridavam sa, ani my sme este neboli, je mi blbo a som pre seba dolezitejsia ako mrtvi, ti pockaju.

marianarem
2. nov 2022

Ja by som povedala, ze na tych zosnulych casto spominam aj mimo Dusiciek. A ze to je hlavne, aby si clovek zo srdca spomenul, a nie kedy a kolkokrat bol na cintorine.

zuzuliatko18
2. nov 2022

Na taketo veci sa nikoho na nazor nepytam, nikoho do toho nic. Za mna Len skusenost, syncek.ma 2.5 roka a momentalne ho sviecky fascinuju, z cintorina ani nechcel odist. Na mna odmalicka ta dusickova svetielkova atmosfera posobi velmi upokojujuco, hoci mi je smutno za tymi, komu sviecky zapalujeme.

majkabambulik
2. nov 2022

Ak by si nemala ziadnych pribuzdnych, bola by si nestastna. Nadherne vyzdobene cintoriny budu aj o tyzden, no mozno tvoji pribuzdni ak su veriaci mali na mysli, ze len od 1-8 novembra mozes pomoct plnomocnymi odpustkami jednej dusi, ktora to fakt potrebuje a caka, dufa v tvoju pomoc. Podmienkou ziskania plnomocnych odpustiek pre tu dusu je aj tvoja navsteva cintorina od 1-8 novembra.

svetlonos
2. nov 2022

Vobec sa netrap, to takto prezivaju len ti zivi. Mrtvemu je to s najvacsou pravdepodobnostou fuk! Ved spomenut si na penu minulost mozes kludne aj doma. To je ako lepsi clovek ten, ktory sa trmaca vacsinou v tomto case za hmly a dazda po hroboch?
Ja osobne tam nechodim vobec, neznasam to! Mama uz teraz riesi aky hrob a podobne sprostosti ked raz… 🙈 A to je zdrava, nema ani 60.
Nie, nie si horsi clove! Radsej stravim pekny den doma s detmi a podla veku im povem zopar peknych zazitkov o nasich zosnulych.

svetlonos
2. nov 2022

Nieco ine je vsak stratut dueta, partnera. To absolutne chaoem, ze clovek ude aj keby tanky padali 😓

zorkahorka
2. nov 2022

Ake stare je dieta? My sme s manzelom absolvovali vcera po tme s celovkami s 2 a 5rocnym. Mali zážitok 😀 kazdy sme držali jedneho a pomahali im pripalovat sviečky.
Ale utib si, ako to ty citis