Čím osladiť čaj 3 mesačnému dieťaťu ?

zuzzinkaa
30. nov 2019

Ahojte mamičky. Minuly týždeň sme s malou boli hospitalizované kvôli operácii slabinovej hernie. Poležali sme si tri dni. V nemocnici som jej nemohla dávať čaj ktorý pijeme doma ale musela som nalievať ich ,,erárny” a nastal u nás problém. Oni ten detský čaj sladili. Vraj aby mali deti pred operáciou energiu 😖 Odvtedy mi malá čaj bez cukru nevypije. Stále ho vypluva až kým jej ho nedocukrim. Ako ju od toho odučiť? Alebo je nejaký BIO-neškodný cukor ktorým by som mohla doslaďovať?

pribinak
30. nov 2019

No a musis davat caj? Davaj vodu

zuzzinkaa
autor
30. nov 2019

@pribinak máme problém s kolikamy. Bez harmancekovo-fenikloveho čaju by ju snáď roztrhlo 😂😂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tukanec
30. nov 2019

@zuzzinkaa skus pomaly uberat cukru az kym sa nedostanes na bezcukrovy 🙂

pribinak
30. nov 2019

To ze pije caj s cukrom sice nie je Idealne, ale prezije. Naši rodicia nam kedysi caj bezne sladili. Skus napr hnedý, trstinový cukor, alebo cukor z kokosových kvetov

0silvia0
30. nov 2019

@zuzzinkaa boze v tych nemocniciach je to ako z minuleho storocia... zdravotnici by nemali byt informovanejsi ako bezna populacia o skodlivosti cukru? Zbytocne nevhodne navyky na sladke caje fuj...

henka123123
30. nov 2019

Urob sunarek feniklovy granulovany

janickacrazy
30. nov 2019

@zuzzinkaa napr. u nás v nemocke dávajú tiež bežne osladený čaj, ale ked si vypýtaš nesladený, tak ti dajú v pohode, ja necukrím ani sebe čaj, tak ten nemocničný je hnusný presladený pre mna, takže keby ste na budúce náhodou ležali, tak si pýtaj nesladený a doma sa snaž odučiť, proste jej uberaj toho cukru postupne až na 0 ateš sa na školku, tam tiež ten hnusne sladký čaj dávajú, ja toto fakt nechápem

lius
30. nov 2019

@henka123123 vsak ten je tiez s cukrom

henka123123
30. nov 2019

@lius ja len ten pouzivam

asia83
30. nov 2019

@zuzzinkaa Čo zomrie od cukru? Môjmu dávam do každej fľašky mlieka kocku cukru. Od troch mesiacov. Nič mu nie je, je dlhý a pevný, nie tučný. DO KAŽDEJ FĽAŠKY.

asia83
30. nov 2019

@0silvia0 Nepreháňajte. Deti cukor potrebujú. To si naštudujte a nie bludy. Áno, dospelí cukor nemusia. Tiež sladké nejem. Ale som dospelá, už nerastiem. Deti áno.

tenerifka
30. nov 2019

@asia83 ziadny zivy tvor, ani deti, nepotrebuju biely rafinovany cukor umelo vyrabany, potrebuju cukor z ovocia, zeleniny, strukovin, celych zrn....

tenerifka
30. nov 2019

@zuzzinkaa tak ako ti tu uz poradili, slad jej nadalej, ale postupne uberaj mnozstvo, az sa dostanes na nulu

tenerifka
30. nov 2019

a najlepsie je zrusit caj uplne a nahradit cistou vodou

lius
30. nov 2019

Ja by som nukala iba cistu vodu a tym nesladenym cajom by som nahradila cca 1/4 vody v UM. Hociktory zubar vam povie, aky je skodlivy cukor aj na chrup, nechapem naco deti zbytocne ucit od utleho veku na sladke.... Dost ho je v ovoci

evitka83
30. nov 2019

@zuzzinkaa steviou

stanislavicenka
30. nov 2019

@zuzzinkaa pochybujem, ze ten cajik potrebuje. Koliky sa upravia same, ked dozrie traviaca sustava. Myslim to vazne. Ja mam 2 deti, a syn mal bolesti bruska snad do roka, dlho to trvalo. Pomohlo vzdy teplo na brusko. U dcery tiez, a cvicenie. Ja som dala vodu obom po6tich mesiacoch. Caj urcite nie. A urcite nie granulovany, ako tu niekto "radil"

ukulela
30. nov 2019

Trojmesačné dieťa naozaj cukor ešte nepotrebuje. Stačí mu to, čo má s mlieku. Ak to niekto píše, že deti potrebujú cukor, tak jasné áno ale určite nie trojmesačné a nemusí to byť biely rafinovaný cukor. Podľa mňa proste ten cukor do čaju nepridávať iba vydržať.

tukanec
30. nov 2019

@asia83 aj moja teta cukrila mojmu bratrancovi a sesterniciam. a vsetci traja mali cierne znicene zuby. teraz su uz dvaja dospeli a stale maju problem so zubami😉

0silvia0
30. nov 2019

@asia83 deti maju cukru habadej v mlieku, ziadnu kocku cukru do mlieka nepotrebuju. Akurat si robia zle navyky, casom nevypiju ani cistu vodu, lebo im nebude chutit....

asia83
30. nov 2019

@tenerifka Cukor, rafinovaný, sa podieľa aj na raste, stavbe a iných mechanizmoch v tele. Netreba veriť všetkému, čo čítate.

asia83
30. nov 2019

@0silvia0 Mojej dcére som robila to isté, cukor bežne je a, čuduj sa svete, pije čistú vodu, tú má najradšej. Netreba robiť bububu.

asia83
30. nov 2019

@tukanec Jedna kvapka netvorí more. Moja dcéra je cukru dosť, je vysoká, štíhla, LEBO JE TO DIEŤA A VEĽA SA HÝBE. Z rafinovaného cukru má najviac energie. Zuby má krásne.

0silvia0
30. nov 2019

@asia83 tvojim detom si davaj co chces, tvoje dieta nie je smerodatna vseobecna norma aj pre ostatne deti, precitaj si clanok:
https://www.dobrenoviny.sk/c/162004/deti-a-cuko...

kulumulu123
30. nov 2019

@zuzzinkaa no ja neviem Mali sme podob.problem v nemocnici ked mala dcera 2,5r proste iba sladeny caj a to v takej miere ze ked som ochutnala ma naplo... V bufete som kupila flasu cistej vody a bolo vyriesrne nakolko v nemocnici sa kazdy pozastavoval nad tym co som to za mater ze decku nesladim caj...

janickacrazy
30. nov 2019

@asia83 je ešte malá, ozvi sa, ked bude mať 20 rokov, či bude mať krásne zuby

jvlo
30. nov 2019

pomaly znizuj mnozstvo, casom si nevsimne, ze tam nema cukor, pripadne ho skus dosladzat 100% jablkovou stavou