Cikať do nočníka áno, kakať nie

29. dec 2024

Ahojte. Krpec bude mat 21. mesiacov. Pekne sa na stedry den vypytal cikat a praktizujeme to aspon 2 az 3 do dna, vacsinou po spanku. Uz aj pocas dna v plienke sa posadi na serblik a cika aj v plienke 😁
Ale jakmile vidim ho tlacit, rychlo posadim, radsej praskne. Akoby nemohol kakat do serbla a jakmile dam plienku sa vykadi 🙆‍♀️🤷‍♀️ Myslite, ze ma iba blok?

pribinak
29. dec 2024

Nemá žiadny blok, má 21 mesiacov, ešte nedozrel.
Blok mu akurát tak vyrobis ak budeš tlačiť na neho
Zatiaľ chváľte cikanie, skúšajte viackrát za deň

kaca222
29. dec 2024

Náš malý sa sám od seba odplienkoval v 23 mesiacoch, ale ešte 2 mesiace kakal do plienky. Nedokázal sa na nocniku vykakať. Vždy keď sme videli že tlačí, posadili sme na nočník, nešlo, dali sme plienku a vykakal sa 🙂 prešlo to samo, až bol pripravený. Jedného dňa sa mu to jednoducho podarilo. Netlacila by som na dieťatko, je ešte malé

kitycat
29. dec 2024

Moja ma viac a na nocnik sa nepyta vobec 🙄

tilonka
29. dec 2024

Je to normalne, je to psychika, musi si zvyknut na novu polohu a prostredie a vediet sa pri tom uvolnit, ak bude skusat, neruste ho, nech sa lepsie sustredi. Netlacte na neho, teste sa ze sa pytat cikat, pochvalte a casom mozes ku chvaleniu pozriet do nocnika a hladat kaku, opytat sa kde je kaka, mozno ho to tak zaujme, ze ta bude chciet prekvapit sam 😃

zuza265
29. dec 2024

@pribinak suhlasim. Najma casto vykakanie do nocnika pride aj o mnoho neskor nez cikanie.
@autorka ked uz ste s tym zacali a funguje to, dala by som dole plienku, ked mu to cikanie ide a sadne vzdy.

ivankamirka
29. dec 2024

Syn sa prvýkrát vykakal do nočníka, ale zľakol sa💩 tak sme prešli na záchod a tam v pohode 🙂

x_mery_x
29. dec 2024

Musi si zvyknut na polohu. Ja som maleho posadila, ked mu trebalo, chytila za kolena a kecala mu hovadiny a vykakal sa v pohode. Len potom som ho musela stale drzat za kolena, ked si uz tak zvykol. :D raz som nemohla, tak chytil stolicku a potom dlho sa drzal stolicky. :D

autor
29. dec 2024

@pribinak skusame, netlacim

autor
29. dec 2024

@ivankamirka ano premyslam skusit rovno na zachodik aj menej cistenia by bolo 😁

autor
29. dec 2024

@x_mery_x haha mna ked dlhsie sedi zacne objimat a tahat mi hlavu na jeho kolena a skrabka ma vo vlasoch 🙈 v 9tom mesiaci sa uz zle ohnem 🙄