Cikanie počas spánku

duddy88
25. mar 2022

Zdravim. Prosím o radu. Mám synčeka 3 roky a chodíme už do škôlky. Počas poobednajsieho spánku sa mi vždy pocika. Tvrdo zaspí a za tie 2 hodiny proste cika. Ide cikať pred spaním a aj hneď ako vstane. Rozumie že treba ísť cikať, lebo kým zaspáva ešte dvakrát ide cikať sám. Nočník má vedľa postieľky. Pije normálne ale tie dve hodinky pred spaním nič. Len trošku zapije obed. Neviem čo mám robiť a ako mi to ešte vysvetliť že keď spinká, tak sa má postavit a ísť cikať keď potrebuje. Problém je ten že do škôlky ide len na pol dňa. V noci má plienku lebo to by bol celý pocikany. Ešte som zabudla že keď spí poobede a pocika sa vôbec mu to nevadí. Proste spí mokrý. Ďakujem za pomoc

anjelicek26
25. mar 2022

Tak mas len dve moznosti ako sa k tomu postavi do buducna skolka - dovolia mu natiahnut si pod pyzamko pull up plienkove nohavicky (to zvladne bez problemov, je to ako druhe spodne pradlo len sa vytiahne hore) alebo nebude moct v skolke spavat...nemozes prat kazdy den a nemoze tam spat v mokrom... co sa tyka pocikavania/nepocikavania v spanku, to sa naucit neda a ani by sa nemali detom obmedzovat tekutiny... len ich s toho potom boli hlava a su nervozne a organy trpia... ono to prijde casom, u nas okolo 4 rokov u dcery, su deti, kde to trva este podstatne dlhsie a je to V PORIADKU. Vysvetlit sa to neda, kedze to dieta nerobi vedome... telo musi dozriet.

ankare
25. mar 2022

@duddy88 asi ešte nedozrel na to, aby vedel ovplyvňovat cikanie v spánku. Predpokladam,že aj v noci ma plienku.

pribinak
25. mar 2022

Nedávať mu piť, nie je riešenie. Navyše začína teple pocasie.
Evidentne ešte nedozrel.
No nič. Ak je to súkromná MS tak dohodnúť sa v škôlke že na postel kúpiš nepremokavé plachty a navleky a dieťaťu plienkové nohavičky

thereisabear
25. mar 2022

Mali sme také dievčatko v škôlke, po hodine spánku sme ju napoly zobudili a odviedli cikať, jej to stačilo takto.

duddy88
autor
25. mar 2022

@pribinak ja mu dávam piť a dosť...len tie dve hodky už menej pije. Poobede po spánku zase pije čiže tekutín má dostatok.

sapetka
25. mar 2022

@thereisabear to iste sme robili aj my so synom a za dva tyzdne zacal chodit sam. A to sa naucil ako 2,5 rocny. Zo zaciatku sme ho jednoduchi davali v noci cikat my a rychlo si na to zvykol a budi sa sam

duddy88
autor
25. mar 2022

@sapetka a poobednajsi spánok? Myslíte si že keď ho zobudím po necelej hodinke a dám ho cikať tak si zvykne a potom pôjde sám?

euka210
25. mar 2022

@duddy88 neviem ci to urychlis...moj druhy syn v 3r v skolke mal na spanok plienku, lebo sa pocuraval...aby som nemusela stale prat. V noci sa tiez vedel pocurat, iba ked som ho o cca 23h zobudila, vycural sa a rano suchy. Tiez mal a ma tvrdy spanok, tusim do 4r mal v noci plienku a aj potom obcas nehodu. Uz ma 8r. Ostatni dvaja s tym problem nemali. Je to o vyzretosti nervovej sustavy.

sapetka
25. mar 2022

@duddy88 poobednajsi som nechala tak. Sem tam sa pocikal zo zaciatku sem tam sa zobudil skor ako normalne na to ze mu treba cikat. To trvalo asi cca mesiac dva kym to bolo tak ze ok viem ze bude spat bez “nehody” a potom sme odplienkovali na vecer

amelie2017
25. mar 2022

A ty potrebujes ist do prace a kvoli tomu potrebujes, aby bol na obedny spanok bez plienky? Lebo ak nie, tak mu ju kludne daj. Este nedozrel.

viky7
25. mar 2022

dcera to tak mala, v skolke ju budili po hodine nejaky cas... sami prisli s tym navrhom .... skus ich poprosit

luciannka83
25. mar 2022

Dieta potrebuje vyzriet. Davajte mu plienocky na spanok. V skolke sa dohodnite s ucitelkou ale tie plienkove nohavicky, ako uz baby spominali, zneju fajn. U nas v skolke davali ucitelky aj plienky detom.

lucindav
25. mar 2022

@duddy88 moja síce poobedny spánok zvladla bez nehody, ale noc bola problém do 3,5 roka. Jednoducho spala tak tvrdo že sa nezobudila ani keď sa pocikala. Prešlo to samé, tiež si myslím že to neurychlis. U nás v škôlke mohli mat deti pants plienky na spanie, skus sa spytat a netráp sa, prejde to 🍀