Ahojte, nie som chlapec, tak neviem posudit, či je to v poriadku. Syn sa pýta na serblik, keď sa posadí, tak začne cikat, ale to cikanie má veľmi prerušovane. Napr. Cika 5 sekund, potom nič, potom na brusku vidiet, že tlači, vyjde par kvapiek, potom zase chvíľu sedi a potom zase o chvíľu par sekund cika, ale nevyzera, že vyprázdni cely mechúr. O chvíľu sa pýta zase cikat. Zapálený močový mechúr nemá, takto je to už dlhsie. Je to normálne v tomto veku, že cika po troskach a prerušovane? Alebo to mám riesit s pediatrom? Dakujem
@nikdenikto zúženú predkozku má, takze myslis, že by v tom mohol byt problem? My sa mu ho nejak nechytame, lebo sa bojime(citala som kopec príbehov o natrhnuti pri zlej manipulácii a následnom zjazveni), doktorka povedala, že keď si ho macka sám, že nie je potrebné do toho zasahovať. Poradňu mame až medzi 2-3 rokom, tak budem to ešte sledovat a po sviatkoch, keď bude ordinovať, jej skusim zavolať.
No ja by som určite išla k detskému urológovi. Dieťa má problémy, tým že sa nevie riadne vycikať moč mu tam ostáva aby nemal zápal toto ste už dávno mali riešiť. Čím staršie dieťa tým horšie
@zuz_ka zase veľmi zle to zrejme nebude, v decembri bol u iného lekara, predtým na chirurgii, lebo má herniu, všetci mu ho aj pozerali, lebo sme sa na to pýtali a vraj sa to ešte teraz neriesi. To, že cika prerusovane nikto nevedel, lebo nechcel cikat do serbliky a cez plienku to človek nevidi
Nemyslim ze je to ok, syn ma 18 mes a takto nikdy necika. Ze by sa namahal. Problem s predkozkou nema. Ja by som isla priamo k detskemu urologovi. Nemyslim ze pediater je na toto dostacujuci. Lebo kazdy z nich ma svoj nazor. U nas v skolke bol napr chlapcek v 4,5 roku a komplet nezostupene semenniky. Vraj pediater povedal ze oki. Moja teta to mala u chlapca a v 3,5 roku to uz naozaj ze museli riesit, lebo stale boli v brusku. Predsalen je to u chlapcov dolezite, ked sa nieco nezda riesit
No už si to mala začať riešiť. Sťahovať pri každom kúpeli pomaly postupne
Urcite kontrola u ped.urologa, prerusovanym cikanim si namaha stenu mocoveho mechura a problem moze byt v predkozke. Ona sa neriesi iba vtedy ak nesposobuje problemy. Ale ak cika prerusovane a slabo, konzultacia je na mieste aj keby nebol potrebny nejaky zakrok. Minimalne vysetrenie a mat jasno.
@kiki68 ale bez odporucania pediatra sa k urologovi nedostaneme, nie?
@danik1505 nám vravela pediatrička, že to nemusime riesit, keď si ho macka sám😕
Ale teda Dakujem za usmernenie, nevedela som, či je to bežne, pôjdeme to riesit.
To je hlúposť. Stláčanie nie je to isté ako naťahovanie. Pomalinky skusajte. Držím palce
Tým že si ho sám mačká si nijak nepomôže. Čím skôr riešiť a nedať sa odbiť. Je lepšie teraz dať pretiahnuť predložku ako keď bude väčší a bude si to pamätať
Asi by som riešila s pediatrom. Môj to tak nemal, moze byť myslím aj problém so zrastenou/zúženou predkozkou. Môjmu synovi (teraz už 3 roky) ešte nejde stiahnuť ale nema žiadne zápaly ani bolesti pri močení, cika neprerusovane. Naša dr vravela že môžme ísť na urológiu ale že do 6r by kľudne počkala ak nemá problémy.