Mile mamicky prosim vas o radu.Mam 3mesacneho synceka, ma intoleranciu na laktozu. Predtým sme mu davali nutrilon normálny a do toho coliprev aby nemal koliky. Ale uz 2 týždeň pijeme bezlaktozove mliek. LENŽE uz vyse mesiaca strasne chrci. Nevie kvôli tomu spavat, vzdy sa na to zobudi a cele dni je uplakany lebo sa nevie vyspat. Akoby si nevedel odkaslat. Kamaratka hovorila, ze ona to ma tiez ked vypije mlieko. Taktiež je intolerantna na laktozu. Bohužiaľ na pediatra sa neviem obratit, lebo som mu to uz spomínala asi 3krat pri každej poradni aj mimo nej ale je asi pri mladý a neskúsený lebo stale ho len popocuva, povie, ze dýchanie ma čisté a to je všetko. a nemôžem este prejsť k inému pediatrovi.az po pol roku. Som zufala lebo som s malym sama a nevladzem uz cele dni aj noci fungovať. Strasne chcem aby sa dobre vyspal. Nemáte skúsenosti ci to môže byt naozaj z mlieka alebo ma nejaký vážnejší problém?
@nataly20121991 mne dcérka chrčala, zistili reflux.
@nataly20121991 moja dcerka tak chrapcala v noci ako babatko.mala tichy reflux,vraj z toho to bolo.
normalne by som isla aj na pohotovost a skusila sa poradit tam. to nejde takto cakat, ci to samo prejde alebo nie. alebo ako ti to tu uz poradila aj @nataly20121991 tak by si mohla skusit vymenit doktora a mozno sa pohnete dalej
Bohužiaľ pediater sa zevraj neda vymenit skor ako po pol roku. Je to zazmluvnene..neviem co je na tom pravdy. Ale kebyze sa da hned ho vymením. Uz sme sa tolko natrapili a chodili na pohotovosti, lebo pediatrovi som nedoverovala. Skusim zistit ako je to s vymenou pediatra. Ďakujem
@nataly20121991 nakoniec mala zástavu dýchania. A predtým mi chrčala, chrapčala, hlasivky zachrípnuté. Ťažké obdobie, nerada spomínam.
@malinajahoda preboha to vazne? A ako vam to diagnostikovali? Robia sa nejake vysetrenia specialne? Ja sa tiež bojim aby sa nezabudol nadýchnuť, lebo robí velke prestavky ked chrci. Je to strasne. Trapim sa za neho. Uz to dcerku preslo?
@nataly20121991 boli sme na kontrole 26.9. a ze už je to v norme. To mala 7m. Prvýkrát na vyšetrení v 5 týždňoch. Kvôli zástave dýchania v ORL ambulancii. My sme nevedeli že má reflux. Až tam jej to zistili, že všetko má zapálené, hlavne pažerák. Šok. Vypýtajte sa na gastro. To je menej drastické. My sme boli na fibroskopickom vyšetrení. Teda hadička s kamerou cez nos.
@malinajahoda na gastre sme boli kvoli intolerancii lebo mal koliky a strasne vela plakal. A u nas je na gastro len jedna lekarka a ta je neochotna. Takze ak nas posli ma gastro musim ist niekam mimo nasho mesta. Som ochotna aj na kraj sveta odist aby ho vyšetrili a aby mu pomohli. Za 3 mesiace mozem na jednej ruke spocitat kolko hodin spal cez den. Nevie spat viac ako 20min a aj to nekludne a len chrci. Ďakujem za radu
Skúsila by som antirefluxove mlieko miešať s antialergickym. Nám pomohlo v rámci reflexu a čistiť nos s kvapkat sterimar alebo niečo na dennú hygienu nosa.
@lenqua_12325 nostek cistime kazdy den, dávame aliamare kvapky ale to uz nema v nosteku to uz skor v hrdielku ma zatecene. Ostalo mu to po chorobe co mal pred mesiacom a nie a nie prejsť ten chrapot.
@nataly20121991 tak inhalator, ibhalocat fyziologicky roztok. To rozpustí ak je niečo vo vnútri. Dcérka od malička inhaluje.
*inhalovat
@lenqua_12325 ako sa to robi s malym babatkom.? Je to nejak specialne prisposobene pre male babatka? Idem kuk. Dakujem za radu
Synček chrčal ako bábätko, poslali nás na ORL- nedovyvinutá krčná chrupavka. Lekár nás upokojil, žiadna liečba, odporučil len
chcelo to len čas
Odporučil nakloniť rošt s matracom, aby nespal na rovnom, ale hlávka vyššie než nohy. Napadla ma ešte detská pohotovosť, viem že to nie je akútny stav, ale mali by ste názor iného lekára.
Môže mať vrodený stridor, skúste pogoogliť, z toho dieťa vyrastie. V spánku, keď začne chrčať, otočte mu trochu hlavičku do inej polohy, malo by to prestať.
@nataly20121991 moja úplne chápem co prežívaš. Ja mam to iste s malým. Ma síce iba 6 týždňov ale od začiatku je na UM keďže mne sa niekde stratilo. Nepomohli mi ani tabletky na podporu laktacie. Malý skoro cele dni a noci preplace. Ja som z toho nešťastná. Dnes som s nim bola na gastre. Lekárka nám dala bezlaktozove mliečko a vzali mu aj krv
@nataly20121991 kompresorovy inhalator, je tam maska pre maličké deti.
A klinovy vankúš skúste.
Chrcanie prvé týždne je ok, ale 3 mesačné dieťa už nie.
@beruska.jk to s tou postielkou tak mame uz od narodenia. Uz aj zvlhcovac sme kupili aj mokre plienky som mu vesala nad postielku. Vsetko co nam poradili. Zajtra ideme k druhej lekarke a povedala ze nam skusi vybavit aby sme mohli prejsť k nej. Tak dufam, ze nam pomoze, alebo nas niekam aspon posle.
my sme mali tiez sopliky a potom chrapcala. liamare som jej davala tiez a nezabralo. nam zabrala nakrajana cibula pri posteli. mozno pomoze😉
Ahojte, my mame podobny problem, syncek ma 4 tyzdne, je plne kojeny a v noci vydava zvuky doslova ako stary chlap ktory "taha z paty". Niekedy mi to pride viac ako chrcanie, skor ako ked si silno potrebujete vycistit hrdlo. Robi to hlavne v noci a to niekedy aj hodinku-dve kazde 4 minuty. Ja sa vobec nevyspim a mam pocit ze ani maly nema dobry spanok i ked ma pri tom zatvorene oci. Nikdy pri tom neplace, ale tie zvuky su silne a otravne. Moze to byt tiez nieco z vyssie spominanych, reflux, stridor, nieco s hlasivkami? poradnu mame o dva tyzdne ked sa na to chceme opytat. dakujem
@bara1261 je to normálne, bábätká do mesiaca vydávajú také zvuky, ak máte strach, kúpte si monitor dychu 😉
@nataly20121991 Moj chrapcal od narodenia,lekar tiez nic nepocul(dychacie cesty ciste).Ale maly s tym nema problem,vyspi sa dobre a ja uz to ani nepocujem.Len ked stretneme niekoho cudzieho,tak sa spyta ci je chory a ja si vtedy uvedomim,ze chrapci.Je to stridor.Mal to aj moj najstarsi,chodili sme na fibroskopiu,len pozorovanie a do roka to preslo.U mladsieho to pretrvava stale a teda stale chodime na ORL.Raz za 3-4mesiace,vraj az do 2 rokov to moze trvat.Urcite chod za pediatrom a buchni si po stole,ze chces vysetrenia nech ti laskavo da vymenny listok.
@nataly20121991 my sme tiež s malou šli až na Kramáre. Bolo nám takisto jedno ako je to ďaleko. A dr nám vypísala výmenný lístok.
@nataly20121991 nám pomohlo AR mlieko a polohovanie v spánku aj pri kŕmení.
@bara1261 mne keď malá toto robila, nezdalo sa mi to. A bola to pravda, že niečo nie je v poriadku.
@nataly20121991 nemusíš čakať na pol roka by si mohla prejsť k inému. To je sprostosť. Keď nie si spokojná, k poslednému dňu v mesiaci môžeš skončiť napisanim odhlášku. K 1
Nasledujúci mesiac sa musia prihlásiť k novému. Kto ťa kde môže držať ak tam nie si spokojna
@nataly20121991 vymeň pediatra