Chrápanie u detí

19. aug 2021

Ahojte, potrebujem poradit, precitat si vase skusenosti. Dcerka (4r) pocas kazdej choroby chrape, no za posledne tri mesiace bola casto chora, mala zadne sople a momentalne chrape uz aj mimo choroby. Akoby mala v nose-hrdle nieco lepive, co jej zabranuje normalne dychat a preto spi s ot orenymi ustami a chrape. V priebehu 4 mesiacov sme boli u dvoch ORL lekarov, ti nezavisle od seba NEpotvrdili zvacsenu mandlu (dcerka bola vysetrena aj pocas choroby, aj mimo nej), boli sme aj na alergo a nic sa nepotvrdilo. Alergo nam vsak predpísala (okrem ineho) aerius sirup, ktory mam davat raz do dna, davam ho vzdy pred spanim, dcerke trooosicku pomaha, aby tak nechrapala plus ma vyvyseny vankus. Chrape vsak aj tak. Co este skusit? Poradite? Vdaka

sissy27
19. aug 2021

A tí ORL lekári boli detskí špecialisti? Lebo aj u dcéry orl lekár zhodnotil, že nosová mandla je ok, detská orl špecialistka sa chytila za hlavu, že treba vybrať a veru mala pravdu, pomohlo. Aj mi vysvetlila rozdiel, prečo to každý videl inak.

autor
20. aug 2021

@sissy27 nie, bpli to obycajni orl lekari, ktori vyslovene kontrolovali mandlu na odporucanie nasej pediatricky. Ak budú problemy pretrvavat aj pocas sk roka, tak skusim aj srobarov ústav. Vy ste kde boli u detskej specialistky ak sa smiem spytat?

sissy27
20. aug 2021

Nečakaj, choď k detskému orl. Ja som bola v BA na Kramároch, len teda som z BA. Pozri, kde máš ty najbližšieho. Ona mi vtedy vysvetlila, že proste deti majú inú anatómiu a to čo by u dospelého bolo ok, je u dieťaťa problém, ale keď s tým ten dr. nepracuje, tak to proste “nevidí”, nepozná.
A ak dostanete na výber, či to vybrať v lokálke alebo v celkovej anestézii, tak radšej v celkovej - lepšie to vyčistia a je oveľa menšia pravdepodobnosť, že to dorastie a budete to musieť zopakovať.

fiafia
20. aug 2021

Podľa mňa to bude mandla. Aerius je dobrý, tiež ho užíva dcérka. Dávala by som sprej na očistenie, vždy pred spaním dávame sterimar je to morská voda. Mojej to vždy aj týždeň,dva po chorobe trvalo kým chrápanie a nosova reč ustupili