Chôdza 2-ročného dieťaťa

urpin
13. dec 2022

Ahojte mam taku otazku, idem s malou von bez kocika len sa prejst a to len kusok cca 1 km. A mala sa pyta na ruky, alebo chce kociar, hadze sa o zem. Je to normalne, aby v 2 rokoch nechodila este sama po vonku? V lete pekne sla sama aj ked sa pytala na ruky ale nie tak casto ako teraz. Chodi mi po spickach ale dr. nam povedal, ze do 3 rokoch sa to upravi. Doma problem nema a pekne chodi, skace vsetko. Do kedy sa vase deti vozili? Dakujem

patka06
13. dec 2022

Od 2 rokov sme kočík nemali vôbec a pár mesiacov predtým už len na chvíľočku,
Možno má dcérka nepohodlné topánky,, preto nechce chodiť alebo teraz keď je vonku chladnejšie je príliš naobliekaná a ťažko sa jej hýbe
Treba len vydržať, brať na ruky čo najmenej, povzbudzovať a motivovať k chôdzi.

nique
13. dec 2022

@urpin moja ma 4r a stále sa vozí v kočíku. Vieš aká je to obrovská výhoda? Kamkoľvek s nou môžeš ísť. Sú deti, ktoré v kočíku nevydržia. To sú potom nervy na výletoch.

fiafia
13. dec 2022

@urpin moja dcéra od roka kočík ani vidieť nechcela

zuzahajdulka
13. dec 2022

@urpin netlacia ju topanocky trebars aj na narte? Respektive ak ma barefooty, neoziaba ju z tenkej pozdrazky?

simona20201309
13. dec 2022

@urpin prešli sme si tým. Poradím ti, rešpektuj to. Moja ma 3 a nedávno som kupila nový kočík. Podľa mňa je to teraz pre deti aj nepohodlné. Overaly, čižmy, sneh... možno sa necíti pohodlne.
Deti ktoré v 2r nechcú rozpravat, tiež nijak neprinutime a neovplyvnime to, nie?
1km je celkom dosť. Moja to ani v 3r ešte nedá.
Sú deti, ktoré od kedy vedia chodiť, už do kocika nedostaneš. U nás to nehrozí, hoci zacala chodiť v 11mes.
Zo začiatku som sa preto hnevala, chcela som aby chodila. Podľa mňa niečo robí aj genetika. Ja neznášam prechádzky a turistiku celý život, ale behať, bicyklovať, korčuľovať,.... budem stále. Dcéra je taka istá. Chodiť nebude, ale lietať s detmi a bicyklovať sa bude aj celý deň.

gabika128
13. dec 2022

@urpin no jasne, že to je normálne, u nás bol kočík do 2 rokov a pár mesiacov, ale išlo leto, čiže nebol naobliekaný ako v zime. Hlavne na dlhšie výlety je kočík super. Malý dosť behal na odrážadle už v 2 rokoch, takže takto vedel prejsť ozaj veľké vzdialenosti. Potom keď išla zase zima v 2,5 rokoch tak aj v zime jazdil na odrážadle všade. Keby nejazdil, musela by som ten kočík vlačiť všade. Mali sme kúpený už len taký ultra ľahký skladný.

urpin
autor
13. dec 2022

@zuzahajdulka praveze snehule ale mi pride ze jej vadi ze je sneh, skusim vymenit obuv

lucijalucy
13. dec 2022

Syn v roku chodil a v tom momente som kočík predala a odvtedy len po vlastných. Ale každá mama uprednostňuje niečo iné.. Treba vylúčiť ako bolo spomenuté akýkoľvek diskomfort. Náš syn už potom len skúšal vymýšľať či ho vezmeme na ruky. Pochopil rýchlo že neuspeje.

hennyinnsbruck
13. dec 2022

Nevadi tak ju voz my sme tiez dlho kocik mali (a plany boli ine😂)ca do 2,5r ale vsade sme ho brali lebo bola leniva alebo co neviem😂
Nijak jej to neublizilo od 3roku lieta na 2kolesovej kolobezke ,od 3,5 bike bez pomocnych…

kat10pat
13. dec 2022

@urpin jasne ze je to normalne 🙂 syn zacal chodit uz v 9m, ked sa to.naucil tak sa prestal chciet vozit a presne cca aj u nas v 2 rokoch, sa chcel vsade vozit, tak sme sa vozili 🙂

zadarmo1
13. dec 2022

@urpin V lete sme konečne vymenili kocar za kolobežku a teraz znova za kocar lebo len na ruky sa pýta 2,5r 🤷🏼‍♀️ nevadí aspoň môžem znova chodiť aj ďalej do obchodu keď potrebujem 😂