Ahojte sme s deťmi už 10 dni zavreti doma z obavy pred koronavirom. Chcem sa spýtať, či chodíte s deťmi na prechádzky?
Áno, do prírody, do mesta nie
Áno chodíme, prechádzať sa okolo jazera.
Sme stále vonku, ale na záhrade, mimo ľudí. Na ulici, do mesta, do obchodu chodí len manžel s rúškom, lebo chodí aj do prace. S krpcom som len doma tiež už 10 dni.
Ano, len muž poza domu tak na hodinu denne. Prof Krčméry stále hovorí, že treba chodit na vzduch posilňovať imunitu a naberať D vitamín. Samozrejme nechodia na ihrisko, aj ludom sa tak na 20m vyhýbajú
áno chodíme von na prechádzku aj do obchodu, rúšku používame v uzavretých priestoroch
Slniečko a pobyt vonku prospieva nielen imunite ale aj psychike
Aj my chodíme,po dedine a bez ruska.do obchodu alebo na poštu malú neberiem vôbec,idem len ja s ruskom.muz má oslabenú imunitu kvôli cukrovke tak chodí len do práce(robí tiež vonku)
Aj my chodíme. Je to nevyhnutné. Presne - do hory, na lúku, tam, kde je minimum ľudí. Vezmem im loptu a kopeme si, alebo len tak beháme, proste sme na vzduchu, slniečku. Tiež chodíme na cintorín zapalovať sviečky. S rúškami. Ale nikto tam nie je 🙂
Jasne. Mnoho krat do davali aj v telke, este aj svieti slnko a treba nacerpat vitamin D. Pokial mate kam ist tak, aby ste sa moc nestretli s ludmi, tak preco nie. Spravi vam to len dobre
Chodíme len na dvor.urcite nie na ulicu.
my byvame na dome, takze na dvore sme stále, pri potoku, atd.... sme siesty dne doma, v dedine sme neboli, iba vonku doma a v prirode...ale nemyslim si, ze je reálne, ze teraz budeme doma vsetci, cojaviem, mesiac? ak by som nemala inu moznost, isla by som aj mimo svoj dom raz za cas aj na prechádzku, ...tak ale po meste je to tazké, ked sa vlastne nikam nedá ist.... teraz ale uz asi vsade s ruškou. u nas po dedine obcas vidím, ze ludia su aj na chodnikoch s ruškou...to je jedno, ze nikto práve nejde...
my sme dnes boli prvýkrát s deťmi s rúškou. skôr sme nemohli, lebo som mala odpálený chrbát.
je to mierne psycho. deti vychystať, opakovane navigovať, že sa v bytovke nesmú NIČOHO chytať, dať im rúško, nie ani tváre, ani rúška sa nechytať. vkĺzneme do auta, tam zapínanie detí.. konečne dole rúška, rúška do sáčku. deťom dezinfikovať ruky. ideme autom. prídeme do cieľa. deti na poli sa hrajú, naháňajú za loptou. idú si dať džúsik a jabĺčko. sadnú si, dezinfikovať ruky, jedia, potom umyť ruky. potom do auta. prídeme domov. v aute nasadiť rúška, opakovane opäť a zas sa v bytovke ničoho nechytáme. prídeme domov. vyzliekanie. najprv rúška dole, rúška do sáčku. vyzlečenie zvrchného oblečenia, umývanie rúk (celá tortúra s horúcou vodou). idú sa hrať. a ja upratovať nahádzané veci, prať a žehliť rúška. a potom polozdochnutá sa teším, že som dnes videla slnko a stromy. a hor sa variť obed 😀 😀 takže takto u nás. ale hej, budeme chodievať von. máme oslabenú imunitu a robí nám to veľmi dobre.
Chodíme iba do prírody
@asia83 do obchodu?a to fakt je nutne s malym dietatom sa trepat do obchodu?
My máme dvor aj keď niee je to nič extra lebo je neupraveny, aa keď vidíme že nikto nejde po ulici tak pri bráne s rúškom sa bicykluju, ďalej nesmú ale je to náročné lebo im to nestačí na vyblaznenie energie.
Áno chodím - na záhradu, na ulicu (bývame v obci kde nie je cez deň veľa ľudí) a do lesa.. Ruska si dávame len keby sa niekto k nám priblížil.. zatiaľ sa ale všetci poctivo obchádzajú, niektorí dokonca prestali zdraviť 🤔
Chodíme von, akonáhle sa "vymotáme" zo sídliska, utekáme na miesta, kde niet ľudí alebo teda ich je veľmi málo... tam si veselo dávame aj dolu ochranu z tváre. tieto dni je fajn využiť, kým je teplo a slniečko, zas má prísť ochladenie, potom budeme sedieť doma. keďže sme však v paneláku, chodíme iba raz denne tak na 1,5 hodiny. zvyšok sedíme doma, som nervózna z toho, že mám prejsť cez vchod, schodište či výťah, kde chodí ďalších x ľudí z 32 bytov 🙄
@domi129 samozrejme, chodíme každý deň..
@panelacikova presne keby byvame na prizemi neni problem ale tiez vytrepat sa z vysokeho poschodia je ...
@ktochytavzite Áno. My jesť potrebujeme. Nie som tam dve hodiny a nie každý deň. Myslím, že dostať akákoľvek choroba sa dá aj inde než v obchode. Napríklad aj doma. Myslite. 😉
chodievame na balkon
@domi129 my existujeme traja bez obchodov uz 9 dni. Toaletak kupujem raz za pol roka balik s 36timi kusmi rovnako tak aj vreckovky, prasok na pranie, dezinfekciu do wc, spongie, servitky, papierove utierky... Jedlo rutinne nakupujem na tyzden. Kvoli korone som robila tuhsie zasoby tri tyzdne dozadu. Ludia na mna pozerali ako na sibnutu. Teraz sa tak skoro do obchodu nehrniem s milion ludmi. Byvame v dome, ulica okolo je prazdna, tak nie je problem sa prejst, pobicyklovat, byt na dvore... Aj muz je s nami doma, ludi sa stranime a je nam dobre.
Ano chodíme von po dedine do lesa na lúky.. Snažím sa bud co najviac vonku s deťmi. Dohodli sme sa s muzom keďže on chodí do roboty tak raz za týždeň zbehne na nákup ak by bolo zreba niečo., zatial nebol. Ja nebudem chodiť do mesta aby som náhodou neochorela lebo vsak najviac som s detmi ja. Som zástancom radšej este teraz von samozrejme nie kdr su ľudia, lebo ak by zakázali úplný zákaz vychádzania tak sa doma este brutálne vela nasedime
@iskrickaa ja som si nakúpila, keď to vypuklo naplno v taliansku. 22.2. som bola na velikánsky nákup, potom som ešte pár vecí zo 3x nakúpila (už nie veľa) a teraz som nebola v obchode od minulej stredy 🙂
Aj my chodime von kazdy den.Doobeda aj poobede.Byvame na dedine s malym poctom obyvatelov.🙏
Aj my chodime a byvame v meste ,skor na odlahle miesta samozrejme.A dnes bola suseda vonku s dcerou tak jej kricim z balkona ze nech uz idu domov lebo aj my chceme ist von aby sme sa nestretli 😂😂😂
@gubiko ako u nás. My sme dnes isli von po týždni, už sa to nedalo vydržať doma. Ale nemám dobrý pocit kým vyleziem z paneláka von. A dnes som musela ísť už aj na nákup a do lekárne. Síce mam rusko, ale len doma site, bez filtrov (vraj účinný je až ten ffp3) dezinfekciu sme nikde nezohnali.... Už som sa ani z tej prechádzky v prírode netešila, len striehnem kde to na mňa skočí, dupľom tým ze mam zníženú imunitu 😔
Áno. Do lesa. Slnko je prirodzený vitamín.