Chodenie na nočník - pomoc

diablica1984
18. júl 2018

Potrebovala by som poradiť. Moju dcéru by som rada naučila chodiť na nočník. Zdržiaky má ako slon, v tom problém nie je, aj pýtať by sa vedela, v tom problém nie je. Obrovský problém je v tom, že pokiaľ nemá plienku, nedokáže to pustiť von. Ona je schopná pol dňa sa nevycikať, lebo nemá plienku. Na nočník si sadne, dokonca už aj sama si dá dole gaťuše, sadne si, ale nevie, čo ďalej... a ja už tiež neviem. Dcéra má o 2 týždne 2,5 roka. Vie mi niekto poradiť, ako ju naučiť "vypustiť nádrž"?

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diablica1984
autor
18. júl 2018

@lenkakravcova žiaľ, toto jej ukazuje sestrička - 6-ročná, aj na nočníku, aj na záchode-staršiu to baví ohromne. Akosi nezaberá. Ona to fyzicky akoby nevie spustiť, uvoľniť.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diablica1984
autor
18. júl 2018

@lenkakravcova žiaľ, máme atypickú wc misu a tie "menšítka" na to nesedia. Aj staršej sa kedysi stalo, že s tým skoro spadla do záchoda.

gondyo
18. júl 2018

súhlasím,aj my sme učili syna tak,že sme vela vela tlačili samozrejme so zvukmi a on vedel presne čo tam má robiť,a to mal 7-8 mesiacov..

mijunik
18. júl 2018

@diablica1984 možno ak by si ju dala do vane a pustila vodu, tak by ju to primälo k cikaniu. Ociká si nôžky, bude mať z toho zábavu. A naučí sa, ako pustiť aj bez plienky. 😀

luxikate
18. júl 2018

@diablica1984 a lesy si zacala s odplienkovanim?Az v 2 rokoch? No daj ju k umyvdlu pust jej vodu. A daj dole gte,nech sa tam hra ,mohla by sa vycikat.

luciola
18. júl 2018

@diablica1984 ja som maleho dala so šerblikom do vane a posadila som ho na šerblik a ustila vodu a oblievala mu nožičky a on sa vicikal tak pochopil že sa cika na nočnik skus tak 🙂 alebo jej daj pred tym vipiť niaku sladenu vodu aj z tej sa da hodne cikať to zaberie isto 🙂

deti95060810
18. júl 2018

moč spúšťa aj pozeranie na vodu...takže alebo jej pusti vodu, alebo vodu prelievaj z pohára do pohára....

diablica1984
autor
18. júl 2018

@deti95060810 stalo sa, aj nôžky do teplej vody, aj sprcha zapnutá a podobne....

zuzka38
18. júl 2018

@diablica1984 no ja by som jej nechala plienku ak ju pýta, nie je nič horšie ako keď dieťa zadrziava..nenastal správny cas na odplienkovanie

diablica1984
autor
18. júl 2018

@zuzka38 presne to som urobila, lebo jej nechcem privodiť nejaké zdravotné problémy.

evka64
18. júl 2018

@diablica1984 nasa dcera ma 2roky8mesiacov a odmieta aj nocnik aj zachod, uz sme skusili hadam vsetko...dokonca ani gatky nechce, len plienku. Vsetko rozumie, idem na wecko a este mi povie, ze idem cikat...ked je hola a da sa jej cikat alebo kako, tak vie povedat, ale na nocnik nesadne ani za nic :/

diablica1984
autor
18. júl 2018

@evka64 to si ma nepotešila :(

mijunik
18. júl 2018

@diablica1984 neboj sa, do školy s plienočkou nepôjde. 😀 Ona sama príde na to, že nechce plienky. Naozaj to nesil, maličká na to musí dozrieť. 🤗

asia83
18. júl 2018

@diablica1984 Máme opačný problém. Ciká, kaká bez plienky všade možne, len nie do no nočníka. Ani záchod ani nočník nechce ani vidieť.

maria584
18. júl 2018

@asia83 neboj zo štvrtka na piatok sa naučí

asia83
18. júl 2018

@maria584 Dúfam. Múdra je dosť, len má odpor k nočníku či záchodu.

zuzka38
18. júl 2018

@evka64 bud rada ze xce plienku

evittam
18. júl 2018

@diablica1984 Nechaj ju zit a raz to pride.

kattky
18. júl 2018

Nas ma 12 mesiacov a samizrejme sa bal sediet na nocniku ako kazde dieta. No teraz tak robime s nim, ze ked sa ide vecer kupat tak vezmeme do kupelne aj nocnik a ked sa mu pusta vida do vane, tak vzdy sa vypisa do nocnika.

diablica1984
autor
19. júl 2018

@kattky naša vôbec v sprche neciká

kattky
19. júl 2018

@diablica1984 tak potom neviem

janulik2008
19. júl 2018

daj jej nazad plienku nie je zrela. sestra min rok ked mala malá skoro 2 roky skusila a nula bodov. skusila trz asi pred mesiacom a vo a la ... mala ma plienku len na noc za tyzden na to prisla ...

zooeynka
19. júl 2018

@diablica1984 fakt to nesil. Daj plienku a skus o par dni/tyzdnov. Zrazu to pride, a potom budes lutovat ze si zbytocne stresovala...

diablica1984
autor
22. júl 2018

Žiaľ, vyzerá to tak, že ostávame s plienkami :( Ďakujem žienky

lubako
1. sep 2019

@diablica1984 ahoj. Prosim ta, ako a kedy sa vam podarilo nakoniec odplienkovat? Nas ma 2r a 6 mes a uplne podobne ako si oplidovala ty? Zabralo nieco na dcerku?

diablica1984
autor
3. sep 2019

@lubako ahoj, nezaberalo absolútne nič, zaťatá bola ako sekera. Mala 3 roky a 5 mesiacov, keď začalo byť vonku teplo a ja som ju opäť motivovala k tomu, aby sme sa už zbavili plienok. Prvýkrát mi to okamžite neodmietla, tak som ju posadila na nočník a po dosť dlhom sedení sa podarilo vycikať. A to bolo z jej strany všetko :D :D :D Odvtedy na nočník síce sadla, ale nič viac, nevedela to pustiť. Skúšali sme to na trávičku, keďže máme doma a záhradu, nebol problém. Konečne sa to podarilo a vycikala sa do trávičky. Ale musela byť od pol pása holá a stála pritom naširoko. Nevedela čupieť a cikať. Najprv trvalo aj 1,5 hodiny, kým skúšala cikať a podarilo sa. Asi za dva týždne už dokázala ísť von a hneď sa vycikať. Keďže prišla studená vlna, vonku už cikať nedokázala. Tak som improvizovala a cikať začala do sprchy :D Časom aj kakať. Predtým už aj kakala na stojáka v záhrade. Som po nej zbierala hovienka ako po našich psoch :D :D Spchové obdobie trvalo asi mesiac, kým sme sa pohli ďaleja a ponúkla som nočník. No do neho to stále nešlo. Nakoniec som jej ponúkla redukciu na záchod, že kúpime nejakú krásnu. S tým súhlasila a veľmi ma prekvapila, keď už v prvý deň sa jej podarilo vycikať na záchod. S kakaním stále do sprchy. Zase trvalo istý čas, kým sa dokázala vykakať do záchoda. A mimo domu to opäť trvalo nejaký čas, kým dokázala niečo spraviť na tom záchode. Teraz má 3 roky a 7 mesiacov a som strašne rada, že už dokáže ísť na záchod aj v cuchom prostredí. Dokonca cikala aj v záchode na kúpalisku, čo som úplne odpadla :D Ale to bolo len minulý týždeň. Trvalo to teda asi 2 mesiace, kým všetko zvládla. Pocikala sa len 1 raz. Už sme odplienkovali aj noc.
Jediná možnosť u nás bola čakať a čakať . Ja som bola z toho strašne na nervy, lebo v jednom kuse prať plienky, och. Iná cesta však pre moju dcéru nebola. Často som jej hovorila, že bez plienokm jej bude lepšie. Keď sa jej zaparila ritka, vravela som, že je to preto, že má plienky, bez nich to už mať nebude... a tak podobne. Že v gaťuškách má oveľa krajšiu riťušku :D Tak takto u nás. Držím palce a treba sa obrniť veeeeľkou trpezlivosťou. Veľa šťastia 🙂