Chodenie dieťaťa

12. júl 2022

Ahojte mam otazocku, kedy sa riesi to ze dieta este nechodi? Ide o tom ze ma 13,5 mesiaca a este stale nechodi, stvornozkuje stavia sa a chodi okolo nabytku ako drak ale do priestoru sa este nepustila.. co myslite kedy zacne, viem ze kazde dieta je ine ale ked vidim kolko mladsich deticiek uz chodi tak som na nervy, ze kedy ta nasa zacne.. popripade ako ju mozem motivovat nech vykroci? Nezabera nic aj na jedlo ju lakam ale to len pristvornozkuje a to je vsetko 😂 A inak nepridrziavame ju ani za ruky ani nic cakam kedy zacne sama len uz som netrpezliva.. 😂

sudocek
12. júl 2022

Môj syn tiež nechcel chodiť.začal sam až v 18-tom mesiaci.

vikusjk
12. júl 2022

A neskusali ste ze jeden ju chyti za rucky (tak do hora za obe, ze stojis za nou) a druhy rodic bude cca meter od nej a vystrie ruky, ze pod pod a ten prvy ju pusti? Ze co spravi? Ja som s mojou chodila za rucicky takto ze od zadu ja a ona predo mnou.

pribinak
12. júl 2022

@vikusjk Toto je to čo sa neodporúča, lebo sa prehýba chrbtica dieťaťa

autor
12. júl 2022

@vikusjk nie nechavam to na nu neskusame nic taketo nema sa to robit viac ludi mi povedalo ze nech to nerobime lebo potom sa na to nauci ze ma istotu a nebude chciet sama ked si zvykne ze je stale niekto pri nej

vikusjk
12. júl 2022

Tak ok, je to na vas. My sme to robili a nasa chodila ked mala necelych 11 mesiacov, je to podla mna cele velmi individualne a netreba to brat prilis vazne ;)

deedol
12. júl 2022

ako pisal niekto predo mnou, do 18m ma cas, v tomto veku je uplne ok obchadzanie nabytku. moj sa tiez nechcel pustit a pustil sa az vtedy, ked sme mu dali do oboch ruk nejake male hracky - vtedy mal pocit, ze sa drzi, aj ked sa nedrzal 🙂 a potom to uz islo.

haley7897
12. júl 2022

Staršia dcéra začala chodiť ako 10 mesačná, mladšia tuším ako 18 mesačná. Deti sú skrátka rôzne. Ak je po motorickej stránke inak v poriadku a nemáš žiadne iné podozrenia, tak to ze zatial sama nechodí je úplne v poriadku.
Mimochodom moja mladšia sa nikdy ani nepokusila sama pustiť nábytku a spraviť krok alebo co i len stať bez držania. Ani v náznaku, len sa jedného dňa rovno pustila a začala chodiť. Prešla na prvý krát 4 metre, padla na zadok, postavila sa a odvtedy chodí akoby trénovala mesiace 🙈 deti sú v tomto naozaj rôzne a každé má vlastné tempo. Ta moja si vezme čas, najskôr všetko premysli a vizualizuje a až potom koná... 💁🏻‍♀️

pukanec123
12. júl 2022

Keď už chodí okolo nábytku, a vie samostatne stat na mieste v priestore tak sa každú chvíľu spustí. Inak do 18 mesiacoch je to úplne ok keď dieťa ešte nechodí, nie každé chodí pred rokom/v roku. Toto sú veci, ktoré proste rodič neuponáhľa a hlavne nijako neovplyvní 🤷🏻‍♀️ Inak kamoskina mala začala chodiť samostatne až v 17 mesiacoch, dovtedy len za ruku. Ono dosť urobí aj povaha, ak je dietatko bojazlivejsie a opatrnejšie tak to trosku viac trvá, práve preto že sa boji pustiť samé aj keby to už vedelo.

mima172
12. júl 2022

Rieši sa to po ukončenom 18tom mesiaci. Moja začala chodiť v 16m.

autor
12. júl 2022

@pukanec123 no v priestore este nestoji vobec ani sa nepostavi ze si napriklad cupne a tak sa dvihne alebo vystrci zadok hore to vobec nerobi a nechce ani sama stat v priestore napriklad ked ju davam z ruk dole na nohy ze ju postavim tak to vobec hned pokrci kolena ako uciti zem a odstvornozkuje, a je trocha bojazliva to je pravda tak som zvedava kedy sa odvazi 😀

petraj122456
12. júl 2022

Môj začal v 16. m no stress ešte sa za ním nabeháte

renka30
12. júl 2022

Do 18. mesiacov ma cas, starsia dcera zacala chodit ako 16 mesacna

pribinak
12. júl 2022

Tak veľa závisí aj od toho kedy sa začala pretáčať 4nozkovat či sedieť

ajka0207
12. júl 2022

Rieši sa to v 18 mesiacoch, čiže ešte kopa času.

oblecenie99
12. júl 2022

Neboj sa, bude to za chvíľu. Mne ako pomôcku odporučila priamo rehabilitačná, že keď už chodí pekne okolo nábytku,môžem mu skúsiť obuť pevné papučky, že sa bude cítiť istejšie a dať do ruky hračku, môj sa takto pustil do sveta po vlastných s hrackarskym kladivkom v ruke a s úsmevom od ucha k uchu 😁 toto sa nám aj podarilo zachytiť na video, mame ako spomienku, bola som hrdá ako na nejakej promócii 😊😄

lienka.7
12. júl 2022

Musi sa iba osmelit. Naša takto tiez bola a raz ked sme boli vonku ju na druhom stole (na terase) zaujal zlty popolnik a zrazu prešla uplne sama 🙃 a odvtedy to uz slo...
Chce to len cas, nenútit ju zbytočne, pride to same👌

jaskolka
12. júl 2022

Začne sama, keď si bude istá, tak vykroči.syn začal v 14 mesiacoch, bez akéhokoľvek státia v priestore
Najorv neisto, postupne sa osmeloval viac

eva233
12. júl 2022

Robíte veľmi dobre ze ju nechávate robiť všetko samú. Tak to ma byt žiadne pridrziavanie za ruky😉.... Motivovať môžeš tak, že keď bude stáť napríklad pri gauči a jednou rukou sa pustí tak do tej ktorou sa nebude držať jej budeš niečo podávať niecim ju lákať... Ale 13,5m je úplne v pohode viem ze chceš aby chodila ale neboj keď to raz začne budeš to chcieť vrátiť späť... Podľa mňa už chýba iba máličko a každú chvíľu to príde.... Ak by mala tak viac ako 18m a nevidela by som žiadne pokroky potom by som to riešila ale keď robí všetko čo píšeš je to v pohode 😉💪

zuzanaete
12. júl 2022

Mozno zacne chodit o 2 tyzdne, mozno o 2 mesiace. Cas ma do 18tich mesiacov. Dolezite je, ze stvornozkuje. Neporovnavaj tolko s inymi detmi. Zacne chodit, ked bude cele telo pripravene.

eva233
12. júl 2022

A ešte nášmu pomohlo keď videl iné deti... Takže napríklad brat ju na ihriská, detské kútiky atď. 😉

ls56
12. júl 2022

Ešte mate celkom čas..inak ževeaj pre vyvoj je najlepšie že čim dlhsie dieta stvornozkuje tak tym lepsie…takze aj ked este nechodi ale stvornozkuje ako drak,tak uz to je dost super.. a kazdu chvilku urcite chodit bude 🙂

jazula
12. júl 2022

Nám tiež povedala rehabilitačná doktorka, že do roka a pol má čas. Naša ale začala aj štvornožkovať neskoro, až deň po prvých narodeninách. Dnes má 14 mesiacov, štvornožkuje a obchádza nábytok. A asi dva dni vyslovene skúša, čo to spraví, keď sa v stoji pustí 😆. Je dosť opatrný typ, tiež som veľmi zvedavá, kedy sa odváži chodiť 😁

martinkamly
14. mar 2023

Tak kedy vám začala dieťa chodiť ?