Chodák pre 8 mesačné dieťa

damiana1992
8. jún 2021

Ahojte zháňam chodak pre 8m dieťa, mame jeden ale ten už nemá vyššiu úroveň a syn keď v tom je tak už krčí kolená, no je vôbec taky chodak? Pre vyššie deti? 😀😀😀

dassena
8. jún 2021

myslis pavuka v ktorom sedi? alebo choditko ktore tlaci pred sebou?

babulina
8. jún 2021

@damiana1992 hadam to uz konecne zakazali? Choditko je len na zarobenie si problemu, ziaden prinos tam nie. Ak dieta nechodi samo najlepsie co mozete pren spravit je podporovat stvornozkovanie

damiana1992
autor
8. jún 2021

@babulina ďakujem ale na to som sa nepýtala
@dassena v ktorom sedí

11iva11
8. jún 2021

@damiana1992 Veľa žien ti tu napíše, že na čo ti je choďák...a že je to zbytočné a možno až škodlivé...priprav sa!

zuzuliennka1
8. jún 2021

taky chodak asi ani nie je, “pre vyssie dieta” lebo take dieta sa ma pohybovat uz samo, stvornozky, plazenim…. naco ti je pre 8m dieta chodak?

luxus10
8. jún 2021

@damiana1992 chicco je vyborne aj pre vzrastovo vyssie deti....a ma aj vybornu oporu pre chrbatik...

beronsche
8. jún 2021

@damiana1992 "pavuky" ci "chodaky" nie su rozdelene do kategorii podla vysky dietata, ale samozrejme,najdes rozne typy. to je odpoved na tvoju otazku.

teraz nevyziadana rada: nacitaj si trochu o tom a zistis, ze dietatu skodis, co urcite nechces.
a ze zuza, feri a anca do toho svoje dieti davali a nic im nie je (zdanie moze klamat), neznamena, ze tato "pomocka" nezanecha stopy aj na tvojom dietati.. aby raz ste prave vy neriesili dosledky tejto hluposti, ktorej sa aj lekari odporucaju vyvarovat..

zuzuliennka1
8. jún 2021

@luxus10 “vyborna opora na chrbatik v chodaku” je oxymoron jak svina

luxus10
8. jún 2021

taketo som myslela...

https://www.modrykonik.sk/market/hracky/i5m2dr/...

choditko je super vec....pre zdatne silne a pripravene dieta...

sisa_s
8. jún 2021

@luxus10 mas aj niecim podlozeny tento nazor? Lebo ja nepoznam pediatra, ortopeda a fyzioterapeuta, ktory by toto odporucal

luxus10
8. jún 2021

@zuzuliennka1 aj drogy , alkohol, cigarety su svina, napriek tomu ich ludia uzivaju...aj nedostatocna vyziva....a kolko mladych zien ma s nimi bohate skusenosti.....a nasledky vidia n svojich potomkoch...aj genetika je svina....

vsetko je vec pohladu a skusenosti....

jvasenka
8. jún 2021

@damiana1992 a co tak kupit chodak ktory bude tlacit?Ak ti este nechodi sam zaobstarajte si ohradku a tam ho mozes nechat aj si porobit co ti treba, moze tam skusat aj stat, pridrziavat sa a skusat chodit..ale pavuk je podla mna hrozny prezitok

katkamatka7
8. jún 2021

@damiana1992 Nájdeš aj nové, stále sa predávajú. Ak Ti nevadí používané, ťukni na bazoš, vyskočí mi niekoľko druhov.

Každé ,,za" má svoje ,,proti". Chodítko na pár minút natrénuje len určitú svalovú skupinu. Striedať pohyb, liezť, stvornožkovať, otáčať sa, plaziť sa, cvičiť, trénovať.

sona96
8. jún 2021

@luxus10 zdatné, silné a pripravené dieťa bude chodiť samé. Dve ženy v mojom okolí do toho dávali deti a obe musia teraz s deťmi chodiť na rehabilitácie. Jedno dieťatko má z toho skrátené šľachy na nozke a druhé spickuje.

luxus10
8. jún 2021

aj bicykliky -nie odrazadla- su pre chlapcov z pohladu ortoped. nasledkov svina a dokazana svina...a kolko deti na nich jazdi....to je zcela jina situace...su deti , co choditko nevideli a v 7-8 r. maju znicene chrupavky v klboch dol. koncatin, z pretazenovania...

pre dievcata nie, tie maju inak usporiad.panvu, pre prip. porod...

luxus10
8. jún 2021

@katkamatka7 tak tak....

damiana1992
autor
8. jún 2021

A čo mam robiť ak syn je v chodaku rad, on proste neobsedi, lozit nevie len sa slabo plazí , a tiež nemôžem byť pri nom 24h denne keď v chodaku nechcete aby bol 😀😀

damiana1992
autor
8. jún 2021

Ďakujem vám za rady teda, vy ste expertky na riešenie úplne niečoho iného ako sa človek opýta,vaše rady o tom ako to škodí NEPOTREBUJEM, chápete to???

luxus10
8. jún 2021

@damiana1992 riad sa sebou a svojim dietatom...sama vidis, a vies co tvoje dieta potrebuje, nepotrebujes na to nazor okolia....

luxus10
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliennka1
8. jún 2021

@luxus10 to si dala porovnanie ale ze totalne odveci 😂😂😂 pohlad na choditka je medzi odbornikmi rovnaky - je to kravina, dietatu vo vyvoji netreba nijak “pomahat” - ak ma priestor, nauci sa to same.
Ak potrebuje si porobit veci a aby sa jej dieta nemotalo popod nohy, to nech ho radsej na tu chvilu da do ohradky, tam sa bude pohybovat, ako potrebuje a nebude jej zavadzat..
pasivne sediet v choditku, ked samo este asi ani nesedi, je totalny bulsit

zuzuliennka1
8. jún 2021

@damiana1992 ohradka

zuzuliennka1
8. jún 2021

@damiana1992 vsak ho daj do choditka a potom sa sem o par mesiacov nezabudni prist postazovat, ze sa nevyvija ako by malo a ze s nim nebodaj musis kvoli tomu rehabilitovat, ako tu jedna minule pisala o vojtovke - ktora sa na toto specializuje - ze je to tyranie deti, lebo fyzio ich doslova prilahne a decko reve jak tur. vela stastia

mondolina
8. jún 2021

keď je v chodítku bohvie od koľkých mesiacov tak sa nečudujem, že nevie loziť, ani štvornožkovať.🙄 chudák malý.

katkamatka7
8. jún 2021

@damiana1992 🙂 mám podobného synčeka. Plazil sa viac dozadu, rotoval. Cvičím s ním od narodenia. Jeden z cvikov, ktoré som s ním cvičila, bol v pozícii na 4. Podoprela som mu bruško a jemne pohupovala dopredu a dozadu. Cvik si obľúbil, cvičí ho sám. Spevník si svaly potrebné na kolenkovanie. ( Pozoroval psov, mačky, mňa na štyroch a už to šlo).
Z chodítka má iný zaujímavý výhľad. ( Kto nemal chodítko v mojom detstve, nenaučil sa chodiť. ) No, názor prekonaný, ale nevidím dôvod ochudobnovat dieťa o pohyb, ktorý mu robí radosť. Pričom dodržať mieru, pohyb striedať, keď chodítko, tak pár minút v ňom, potom zase na bruško, pol hodina, hodina. A opäť pár minút chodítko.
Ak sa plazí, no nedáva na 4, teda prejde cez miestnosť, skúsiť ohrádku. Mám ešte takú, čo som v nej bola ja. Už nepoužívam, ak máš záujem, požičiam 🙂 Chodítko máš aké vysoké, od zeme po sedaciu časť? Môj drobec by využil. A kritici chodítok, .....mám svoju hlavu.

beronsche
8. jún 2021

@luxus10 toto, na co si sem pridala link nie je vyborna vec pre ziadne dieta.. chodiace/ nechodiace.. ziadne 😉
mozno vyborna vec ore mamu, kt.potrebuje zabavit/odlozit dieta na chvilu, ale potom to aj tak oznacujme..

beronsche
8. jún 2021

@damiana1992 zbytocne sa rozculujes.. taketo reakcie si mohla ocakavat, samozrejme za predpokladu, ze ti je zname, ze tieto pomocky detom skodia..
syn ti dost mozno ani lozit nebude a to prave kvoli chodaku.. mozno prave kvoli tomu preskocite tento vyvinovy stupen..
a ze sa mu paci? samozrejme.. dostane sa kam chce, vidi pekne z vysky.. preco by sa namahal, ked ty ho supnes do chodaka a ma to bez namahy..

ale od toho si tam ty. kedze on nevie posudit, co je a co nie je vhodne..
to akoby som nechala dieta od rana do vecera na mobile, napchavajuc sa blbostami, lebo sa mu to paci . iste paci, ale bolo je to aj vhodne?
daj ho do ohradky. bude mat motivaciu sa hybat, bude to bezpecne a aj ty si sledujuc ho, cosi porobis..

beronsche
8. jún 2021

@luxus10 vymysli satkovanie? akoze teraz? si robis srandu? ci co si myslis, ako prenasali nase pra pra babicky svoje deti? v kociku?
nuz zjavne sa v problematike "orientujes".. 🙂

otazka1
8. jún 2021

@beronsche v chodaku,to nevieš?po poli to šlapalo najlepšie🤣

potvorka88
8. jún 2021

@damiana1992 samozrejme ze sa slabo plazi ked ho svacnes do pavuka. To nie je pre dieta prirodzene. A ak sa slabo plazi tak ti daleko neutecie. Daj mu na zem deku, hracky, priprav to tak aby to bolo bezpecne a samo sa zacne hybat a snazit. A nie nemusis byt pri nom 24h. Najprirodzenejsie je pre dieta ked sa samo postavi, samo si sadne, ma volny pohyb. Nie ked ho ty postavis, ty das sadnut alebo posuvas v pavuku. Da sa aj pri takom babatku co to porobit. Samozrejme ze pavuk je najjednoduchsie riesenie, no nie vzdy je to aj najlepsie. Nechces citat dobre rady, ale ver ze nechces cvicit ani Vojtovku.