Chcem chodiť cvičiť, ale dieťa ma nechce pustiť. Čo robiť?

klaudia444
23. dec 2013

Začala som cvičiť, malý varoval u našich ale začal plakávať, asi po mesiaci a nedá sa zastaviť, nechce byť s nikým blízkym z rodiny, pyta si len mna..a to aj doma, nemôžem sa ani na jeden meter od neho vzdialiť..Prosím poraďte mi, mám odísť cvičiť a nechať ho vyplakať? Brávať si ho nemôžem, aby sa mu tam niečo nestalo, má už dva roky aj tri mesiace a budúci rok má nastúpiť do školky, no ja si to neviem predstaviť...dakujem za každý názor a skúsenosť 🙂

iinuska
23. dec 2013

je jasne, ze je zvyknuty na teba. Treba mu vysvetlit, ze ides nieco vybavit, alebo do roboty, a ist. Ked odides, mozno bude chvilu plakat, ale to ho prejde.

jasminka7
23. dec 2013

Ja by som to asi na nejaky cas nechala tak a nechodila cvicit. Zjavne Ta syn velmi potrebuje a lamat to nasilim nepovazujem za dobre riesenie. Deti v jeho veku sa velmi rychlo menia, o mesiac, dva, tri to moze byt uplne inac. Skusala by som po drobnych krokoch predlzovat cas, ktory je schopny byt bezo mna.

noccikalili
23. dec 2013

Super tema, toto iste je aj u nas, zacala so cvicit cca pred 2 mesiacmi no ani moja mala ma nechce pustit, skusala som ju zobrat so sebou , kedze je to zumba tak jej tam nic nehrozili, no ani tam savto nedalo, plakala a revala nech ideme domov... tak som to vzdala a teraz skusam cvicit doma ale to zdaleka neni to istee... no ale nechcem aby trpela a plakala tak to vydrzim, a skusim to o par mesiacov ,ci sa to nezmeni🙂 , no ani ja si neviem predstavit ako pojde do skolky v septemri a plus este kojim...takze aj stym sa musimee popasovat🙂 ... drzim vam palcekyy🙂

adulka07
24. dec 2013

Trosku tomu nerozumiem...to ako nikam nikdy nebudete chodit,ked to dieta nebude dovolovat,...rodic je od toho aby urcoval pravidla...a nebudete s nim cely zivot a 24 hodin denne,...raz to dieta pojde do skolky,mamicky do prace...nemozete ustupit,len preto,ze dieta place,...ustupite raz a bude plakat vzdy ked nieco nebude jemu po voli...

maca_p
24. dec 2013

nenechaj sa vydierat od malej prisavky. aj mamy potrebuju psychohygienu 😉 🙂
na mna sa vesali dvaja, ale aj tak som nepopustila a chodila cvicit. aj revy boli, aj hysteria... nepoohlo im to. 😀

zuzanockamt
24. dec 2013

ja by som respektovala dieta ... ocividne ni eje pripraveny na odputanie ... zalezi aj od toho, ako bol vychovavany doteraz ... moje dieta je kontaktne a prvykrat ostal sam len s babkou a dedkom na niekolko hodin, ked nemal ani rok - mal asi 9-10 mesiacov - to som bol au kadernicky a vsetko OK a potom ked mal tesne pred 2-hymi narodeninami, ked sme malovali byt, tiez bol u babky takmer cele dni, len vecer sme prisli s muzom ... trvalo to necely tyzden ... a zvladol OK ... a od dvoch rokov chodi do skolky, prvy tyzden bol kriticky - iba ranne rozlucenie, potom uz v poriadku ... ako som napisala, je dolezite, aby dieta malo v tebe istotu, ze sa vratis, co ocividne nema, kedze sa nechce od teba odputat

kofoluska
24. dec 2013

Ano, na jednej strane suhlasim s tym, ze dieta potrebuje v prvom rade mamu. Na druhej strane toto mi uz pride trosku ako vydieranie. Zaplace a vy sa na 100% prisposobite? To nie je dobre riesenie. Rodic ma urcovat pravidla hry, ako pise Adulka. Dieta velmi rychlo zisti, ze placom dosiahne svoje a bude to robit vzdy, ked sa mu nieco nebude pacit. Cim viac sa mu bude ustupovat a cim viac sa mu budete prisposobovat, tym vacsi problem si vyrobite.
Malemu treba vysvetlit, ze idete len cvicit, ze tam nemoze ist s vami, lebo tam budu iba dospeli a on sa zatial zahra s babkou/dedkom/ockom - proste s niekym z rodiny (a je dobre, ak sa mu vymysli konkretny program a ten sa mu opise). Treba mu tiez povedat, kedy sa vratite. Jasne, ze prve dni to este bude stara taktika - placem a ty nikam nepojdes. Ale postupne si zvykne na to, ze travi cas aj s niekym inym nez len s vami a nebude to pre neho problem.

amisa
24. dec 2013

Osobna skusenost, chod chod chod a chod casto.. to ze dieta nieje pripravene na odlucenie ignoruj.. to nebude nikdy pokial ho to nenaucis..poplace si jasne ano poplace.. nauci sa ze mam odchadza a nauci sa ze mama prichadza je to uz velky chlapec a nie novorodenec, inak budes mat v skolke peklo na zemi. DIeta ta vydiera a musi sa nausit ze nieste jedna osoba ale dve. Ty si ta co mu to musi tieto veci ukazat. Je to dost neskoro, keby si zacala skorej navykol by si lachsie. Chodim cvicit tri krat do tyzdna, mam dve deti. A veru nik mi ich nepostrazi iba moj muz a raz do ytzdna svokra. Zacala som chodit aj do spolocnosti tohto roku a tedajasne bol aj plac ale ubezpecenie ze maminka pride a ked budu dobry donesie uplatok postupne zabera. Alebo ze ked pridem v noci dostanu velku pusinku odomna a pridem ich pomaznat do postielky..

zuzkat1
24. dec 2013

Ja by som to nasilim nerobila...zrejme je to zrazu dlho na neho..postupne privykat.. moja bola prvykrat bezo mna ked sla do skolky...zvladla to super ale ja som ju tam nosila aj predtym aby to tam spoznala a ked tam bola prvykrat sama tak len hodinu,potom 2 atd... Nahle zmeny nerobia dobre ani dospelym.

valy
25. dec 2013

take cvicenie trva aj s cestou nejake dve hodiny maximalne, to take dieta uz musi zvladnut bez matky, navyse nie u cudzich, ale u starych rodicov, treba mu to skusit normalne vysvetlit, za sa chvilu zahra u starkych a potom pride maminka spat.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
modrofuzik11
25. dec 2013

jednoducho chod. dieta bez teba vydrzi, nic zle sa mu nerobi. ty si oddychnes, dieta bude happy, ked ta uvidi. vsetko bude tak ako ma byt. budete vsetci spokojnejsi.

winna
25. dec 2013

Ahoj, nevzdavaj sa a chodievaj dalej cvicit. ja som zacala najprv 1x do tyzdna a maly tiez plakaval a bol na mne zaveseny a branil mi vzdy ked som chcela ist. Casom si zvykol (netrvalo to dlho) a teraz uz len povie mamina ide cvicit 🙂 zvladnete to obaja, neboj 🙂