Chceli ste chlapčeka alebo dievčatko?

kraskaaa
2. aug 2012

Chceli ste chlapčeka alebo dievčatko? A čo manžel/priatel? Aké bolo vaše sklamanie alebo skor prekvapenie, ked ste zistili, že čakáte iné pohlavie ako ste chceli? A čo manžel? bol sklamaný, ked zistil, že bude mat napr dcerku ale chcel strašne chlapčeka?

janie80
2. aug 2012

Je mi to uplne jedno... Po 18 mesacnom snazeni, je mi to fakt fuk, hlavne nech donosim a nech je zdravucke... Je to sice klise, ale v dnesnej dobe, ked ma tolko parov problemy s otehotnenim, je to velikanska pravda: "je jedno, co to bude, hlavne nech je zdrave" 😉

martinkatinka
2. aug 2012

Tak my sme "tri týždne" žili v presvedčení, že bude Julka... a bum, potom doktor povedal, že sa pomýlil... a viete čo?? keď mi prvý krát povedal pohlavie, tešila som sa, a keď mi druhý krát povedal, že bude chlapček, tešila som sa zas... rovnako... Takže máme Samka 😀

vulka
2. aug 2012

Strááašne som túžila po Haničke ale bol to Kubko. Nebolo mi ale ľúto, je to super chlapček a som zaň vďačná. No a po pár rokoch som zas čakala chlapčeka a z porodnice som si nakoniec odniesla Haničku.

li_la
2. aug 2012

v podstate som chcela dievcatko, ruzove vecicky, krasne topanocky, vlasky... Ale tak vo vnutri som chcela chlapca a aj som tak nejak bola presvedcena, ze to bude chlapec. Chlapec sa nam narodil a sme stastni. Keby to bolo dievcatko, neboli by sme sklamani. Su tu len dve moznosti 🙂 a mozno to znie ako klise, ale na pohlavi nezalezi, hlavne ze je dietatko zdrave.

terina25
2. aug 2012

@kraskaaa tak určite každý dúfa v kútiku srdca,aby to bolo,či už dievčatko alebo chlapček.Aj keď potom každý povie,že je to jedno,len nech je to zdravé.Ale určite všetky sme túžili po dievčatku alebo po chlapčekovi.A keď nám povedali iné pohlavie,tak čo nám ostávalo - len sa s tým zmieriť.Veď hlavne,že bude zdravé 😉

Ja osobne som si prvé dieťa priala dievčatko.Už v detstve som mala vysnívané meno pre moje dievčatko - Sofinka.A bola som šťastná,keď mi lekár povedal,že je to dievča.

no a pri druhom som mala pocit,že to bude chlapček.Ale lekár nám povedal,že to bude dievčatko.Tak som bola trochu ,,sklamaná,, -možno aj preto,že v kútiku srdca som si myslela,že to bude chlapec a že sa moje materinské ,,pudy,,zmýlili.Tak sme potom vybrali meno pre dievčatko.No,ale keď sme šli znovu na UTZ,tak nám lekár povedal,že nie nie je to chlapček.Tak sme ostali obaja že WAU.A ja som bola rada,že som sa nezmýlila a že moje srdce mi to hovorilo správne. 😉

čo sa týka manžela.tak ten bol dosť prekvapený,že druhé čakáme chlapčeka.pretože ja som z troch sestier a všetky majú po 1 dievčati.takže nám všetci hovorili,že v mojej rodine sa rodia len dievčatá.Ale sklamaný určite nebol ani z dcéry a ani zo syna.Jemu to aj bolo jedno - on bol pripravený na dievčatá. A to,že bol druhý syn,tak to bral ako bonus 😀 A aj ja 😉

luciaq
2. aug 2012

ja som neskutocne chcela dievcatko. priatelovi to bolo jedno,ale ja som strasne chcela babu. ked mi lekar na sone povedal,ze to bude chalan, mala som slzy v ociach. mame syna, neskutocne zivy a sidlo riadne to je,ale nemenila by som. pri druhom tehotenstve mi to bolo totalne jedno,ale stale som mala pocit,ze to bude chalanisko. ked mi lekar povedal,ze to bude dievcatko uz som to vobec tragicky nebrala. teraz z praktickeho hladiska by bodol skor chalan,ale na dievcatko sa straaaaasne tesime, lebo v nasom okoli su sami chalani. ale ja som rada,ze vobec mame drobcov. tesila by som sa z hocicoho teraz

mita9
2. aug 2012

@terina25 o tom ci to bude chlapcek alebo dievcatko rozhoduje muzska spermia 🙂

loveing
2. aug 2012

Ahojte,ja som stale chcela dievcatko.No ked som zostala tehotna,viaceri mi tvrdili,ze to bude chlapcek no ja som sa vyjadrila,ze chlapca nechcem.Onedlho nato som potratila a mal to byt chlapcek.Od potratu sa mi narodili 2 dievcatka,takze som sa chlapceka nedockala.No v zivote som sa poucila. Je jedno ci to je chlapcek alebo dievcatko len nech je zdrave.

viera77
2. aug 2012

my sme si velmi zelali dievcatko, a kedze sme si pohlavie nenechali povedat, o to krajsie bolo to prekvapenie pri narodeni nasho dievcatka! 🙂 Ale keby to bol aj chlapcek, tiez by bola velka radost, ved hlavne, ze su tie nase deticky zdrave......druheho si chceme vyrobit chlapceka a tiez to chceme nechat na prekvapenie 😀 😀 😀 .

kvetinka211
2. aug 2012

Je super ze mam synceka, raz by som chcela mat aj dievcatko, aby som mu mohla zapletat copiky a vyberat suknicky, ale ked budem mat hoci aj troch chalanov, budem ich aj tak strasne lubit 😉 Muz tuzil po syncekovi, vyslo mu to 🙂

bodka13
2. aug 2012

my sme chceli zdravé dieťa 😵 a potom ešte jedno zdravé dieťa 😵

susanne6
2. aug 2012

pri prvom tehotenstve som túžila po Laure a narodil sa Samko, o 10 rokov som opäť túžila po Laure a narodil sa Tomáško 🙂 Ešte pred sonom, som sa svojmu brušku prihovárala,ako Laurike a ked nám lekár povedal,že je to chlapec,tak som sa s tým "sklamaním " naozaj vyrovnávala... a dlho som bábätko vo mne nechcela pomenovať. Ale keď sa Tomáško narodil a dnes už má viac ako rok,tak viem, že to dieťa je náš dar, lebo tak dobré bábo prajem každej mamine..od narodenia neplače, stále spinka, aj v noci, je pokojný a prítulný ku každému okolo. A týmto ma môj druhý syn dostal. No a samozrejme chcem ešte tretie bábätko - dievčatko, ale Laura to už asi nebude, lebo tá mi nie je súdená 😀

stellamaris
2. aug 2012

my nevieme este stale,co to bude a je to dobre tak 🙂 strasne som to hlavne ja chcela vediet,iba drobec nam nic neukazal a tak sa tesime na babätko,aby bolo zdrave a dobre zive 🙂 este planujeme do buducnosti dalsie dietatko a nechame sa prekvapit! 😀

susanne6
2. aug 2012
petraxy6
2. aug 2012

@kraskaaa tak ja pri prvom tehu som chcela dievčatko a tak aj bolo. 😉 a keď som otehotnela druhý krát, tak som samozrejme chcela chlapca, také malé šidlo 😉 😉 😉 Príznaky som mala úplne iné ako pri staršej dcére, tak som si bola 100% istá, že to bude chlapec. Keď som raz bola na kontrole, tak som sa len tak opýtala dr. že či náhodou nevidí, čo to bude a on mi povedal, že pravdepodobne dievčatko. Tak som odtiaľ vystrelila, že ja žiadne dievča nemôžem čakať, lebo že to isto bude chlapec, hneď som si dala odobrať krv a poslala do Genetonu aby mi zistili pohlavie. bola som taká nedočkavá, že tej pani som stále vyvolávala a nechcela som čakať na žiadnu obálku, tak mi do tel.povedala, že čakám dievčatko. A ja som sa pýtala, že či si je istá 😀 😀 😀 😀 . zase som bola v tom, že som v tom mizivom percente, že sa pomýlili a ja čakám chlapca. plakala som dva dni, že čo mi ona povedala a že ja už dievča mám...no sprostosti 😝 potom 3D sono a dr.nám povedal: hádajte, čo to bude? a mm: dievčatko? 😵 a dr. že áno, dievčatko. ja klasika zase sklamaná ale keď sme šli potom do obchodu, tak som si kúpila ružové vecičky a už bolo OK. (ináč som mala nakúpené aj modré 😀 😀 😀 ). Najšťastnejšia som bola, keď sa mi narodila dcérka a bola zdravá. Teraz keď si spomeniem na to, aká som bola sprostá, že ako som vyvádzala, tak sa hanbím sama pred sebou. Mám dve krásne zdravé deti a ďakujem Bohu, že ich mám 😉 😉 😉 A ďalšia vec, ešte som aj rada, že zase dievča, lebo pre dievčatká je strašne veľký výber oblečenia 😎 a u chalošov toho nuie je až tak veľa. Takže sa môžme parádiť 😉 😉 😉

margarita
2. aug 2012

ja som po opakovanych potratoch bola rada, ze vobec porodim...obe deti mam vymodlene a "vylezane", a nikdy by mi nenapadlo riesit ich pohlavie...a najradsej mam takych chlapov, co tvrdia, ze oni "vedia chlapca a pod."
hmmm, uz vidim ako tam silou vole pretlacaju Y spermiu 😀 z tych milionov co tam plavu...

ale spat k otazke - nebola som prekvapena, skor potesena, ze teraz mam aj-aj. no keby to bolo aj inak, nepoviem ani slovo 🙂

luciferkax
2. aug 2012

Chcela som dievčatko a namiesto toho mám doma dvoch chalanov 😉 😉 😉 😉 pri prvom dieťatku mi doktor povedal hned, že chlapček, tak som si povedala, nič to, druhé bude dievčatko, ale nebola som sklamaná. Druhé tehotenstvo som si preležala, a tak som čakala, čo sa narodí, bolo mi úplne jedno, či bude dievčatko, či chlapček, len nech sa mi ho podarí donosiť aspon do 37. tt :D podarilo sa, na den presne, doktorka mi ho ukázala so slovami: "pozrite, aký krásny chlapček" a ja som sa z toho tak tešila 😉 😉 😉
občas uvažujem o dievčatku, hlavne, ked behám po obchodoch, a vidim tie krásne nohavice, šaty, čiapky.. ale zas, čo by som urobila s desiatimi krabicami oblečenia pre chalanov?? :D

marya
2. aug 2012

My sme chceli zdrave babatko 😵

misenka3
2. aug 2012

môj výrok je : aj keby ich bolo 10 nech sú to samé baby🙂 samozrejme každá chce zdravé dieťa ale určite po niečom túži, ked som bola prvýkrát tehotná vedela som, že pri mojej túžbe po dievčati to určite bude chlapec( som dieťa šťasteny 😀 )aj bruchu sme už hovorili Jakub - pohlavie som však vedieť nechcela a moja mama mi povedala,že ked to bude baba tak mi nebude ani veriť, tak som si vsugerovala, že mne sa určite nepodarí dievča a presvedčila som aj všetkých naokolo 🙂 a ked mi po pôrode ukázala doktorka riťulku a so slovami : no čo to je ? ja som na ňu len pozerala a nechápala čo odo mňa chce a ked vyslovila je to baba, taká som bola neskutočne šťastná ešte teraz sa teším. Potom prišlo druhé tehotenstvo a bum : dvojičky, tak som túžila po ružových dievčatkách, ale už som si pohlavie dala zistiť - z praktickej stránky( ak by bolo jedno zase by som sa nechala prekvapiť). A ked mi povedali chlapci - musím priznať bola som trošku nešťastná, ale najviac som sa bála o ich zdravie, pretože som mala dosť zlé výsledky z triple testov až 1:5 na Downov syndróm, aj 3D potvrdilo chlapcov aj každý lekár, u ktorého som bola a verte neverte , ešte ked ich vyberali z brucha som stále dúfala,že aspoň jednému tie vajká odpadnú 😀 , nestalo sa tak, ale tak som im neskutočne rada, sú to moji neposlušníci, ale už som dospela k názoru, že dobre ,že sú chlapci : tri baby by ma priviedli na mizinu 😀 😀 😀

elen2
2. aug 2012

Pri prvom tehu sme aj ja aj MM velmi chleli dievcatko no a stalo sa a pri druhom tehu som ja chcela zase dievcatko a MM chlapca no a mne to teda tento krat nevislo ale MM ano.Ked my to doktor povedal ze budeme mat chlapca tak som bola kus sklamana ale potom ma to hned aj preslo.Ved predca mame parik tak som spokojna aj ja aj MM.Ale hlavne ze su zdravucke. 🙂

munu
3. aug 2012

@loveing tak to je dost silove, co si napisala.. ze po tvojom vyjadreni sa, ze chlapceka nechces si aj chlapceka potratila... ☹ to je hrozne smutne, mrzi ma to...
my s muzom sme prve babatko chceli velmi dievcatko, verili sme uplne, ze to aj bude dievcatko.. na prvy ultrazvuk sme isli s tym, ze nam na 100% oznamia, ze to bude dievcatko 🙂 proste sme na chlapceka ani nemysleli.. a zrazu nam povedala lekarka, ze to bude chlapcek 🙂)) a moj muz na to, ze ci moze skontrolovat este raz pre istotu 🙂 tak pozrela a hovori, ze to vyzera na chlapceka.. tak sme odchadzali taki prekvapeni obaja, ale stastni, ze bude zdravucky 🙂 velmi sme sa nanho tesili, vymyslali mena, kupovali vecicky modre a chlapcenske 🙂 neboli sme vobec sklamani, len prekvapeni po sprave o chlapcekovi, lebo sme sa uplne akoby pozabudli, ze aj chlapcek to moze byt 🙂)) nemohli sme sa ho dockat 🙂 a pri druhom babatku sme velmi chceli chlapceka tiez, aby sa spolu hrali s autickami, aby mali spolocne zaluby, hry a aby boli partaci dobri.. a podarilo sa, tentokrat nam to vyslo a mame dvoch chlapcekov 😉 ale keby bolo druhe zase naopak dievcatko, tak by sme sa rovnako tesili.. jednoznacne je to obrovska radost do zivota mat deticky a vobec nezalezi na tom, ci chlapceka alebo dievcatko, je to zazrak ich mat a neskutocne potesenie, take svetlo nasich zivotov 🙂

chikitka
3. aug 2012

@susanne6 kraaasni chlapci!
ja som vzdy chcela mat prveho chalana, lebo som ako decko hrooozne tuzila po starsom bratovi 😉
ked moja mama cakala babo a pytala sa ma ako skolkarky ci by som chcela braceka alebo sestricku, moja odpoved bola: starsieho braceka 😀 😀
mam braceka, ale logicky mladsieho 😀
moj muz ma z prveho manzelstva dve baby a kedze je na baby, chcel aj teraz... ja som povedala ze neee, ze bude borec 🙂 a vyslo to! som rada, a vlastne aj on je velmi rad, lebo po babach, ktore zacinaju mat pipinovske maniere, sa tesi na maleho krpca - polovnika, rybara 🙂 ale chcela by som aj daku malu natalku... ked zabudnem na porod, tak snad sa podari 😝
v kazdom pripade plati: je jedno, ci na teba z plienky kuka prstek alebo buchticka, vzdy je to to najkrajsie babo!

chikitka
3. aug 2012

@margarita presne, to aj moj vladino furt mlel, ze on iba baby robi a cela jeho rodina bola o tom tiez presvedcena... no ale chiki dupla nohou, ze bude zmena, bude chlapina 😀

tilly
3. aug 2012

ja som odjakziva chcela dvoch synov... 😀 a mam... teraz tak uvazujem, ze by nebolo zle mat troch synov, bola by som ako kralovna... ale uz sa mi nechce do dalsich peripetii s otehotnenim, tehotenstvom, prve dva roky su narocne 😝 keby mi niekto priniesol tak trojrocneho syna, to by som brala... ze nemam dievca lutujem len v obchodoch s oblecenim... 😅
inak mi chalosi vyhovuju, je s nimi sranda

ranya
3. aug 2012

my by sme chceli dievca, ale nechavame sa prekvapit az do porodu, i ked lekar uz vie, co cakame🙂

dejka77
3. aug 2012

Ja som chcela dievcatko a vyslo to. Ale musela som si pockat az do porodu kym sa to potvrdilo, kedze som to dopredu vediet nechcela. Manzel povedal, ze jemu je to jedno. Kazdemu som hovorila, ze si myslim, ze cakam dievcatko a keby to bol chlapcek tak by som bola velmi prekvapena 🙂 . Ani teraz neviem pohlavie, ale myslim, ze je to chlapcek 🙂 , no uvidime. Ak je to dievcatko tak sklamana nebudem.

carodejnica
3. aug 2012

Mne to bolo pri prvom jedno, nedali sme si zistiť pohlavie a potešili sme sa dievčatku, teraz som chcela do páru chlapca a vyzerá, že sa zadarilo, ale beriem to tak, že je to len čerešnička na šľahačke, potešila by nás aj dcérka - dôležité je, aby to bolo zdravé bábo. 😵

sandrika1986
3. aug 2012

Muž túžil po dievčatku, čo sa mu aj splnilo, naše prvé dieťa bola dcérka. Teraz čakám druhé, tiež chcel skôr dievča, tak mu to vyšlo a budeme mať znova dievčatko. Mne to osobne bolo jedno, pre mňa najdôležitejšie bolo, aby obe deti boli v poriadku a aby pôrod prebehol bez problémov. Pohlavie som si dala v oboch prípadoch zistiť 🙂

brita
3. aug 2012

@kraskaaa Nam to bolo uplne jedno a nakoniec cakame dve babatka - chlapceka aj dievcatko 🙂

saranata
3. aug 2012

máme dve dcerky a zachvilu budeme mat tretiu 🙂 🙂 🙂 a pýtam sa čo mi má byt luto? 😀 😀 😀