Baby som už zúfalá a nevládzem mala si premenila asi režim v noci je hore plače celu noc a cez deň spí je A spí aj keď ju dajak zabávam ona chce spať buď zaspí ale ju musím uspat na rukách alebo kočíka 🤦♀️ zajtra bude mať dve týždne moja dcéra
@kamca495 Moj to nemal prehodene, ale nerozoznaval den a noc, cize skoro kazdu noc bol hore aj niekolko hodin vkuse a aj viackrat za noc. Ked mal 2 mesiace, tak akoby utalo a uz prespal noc. Iba vydrzat sa dalo.
@kamca495 2tyzdnove bábätko je este strašne malinkate,taketo spankove podivnosti su uplne normálne,mame viac deti a kazde bolo ine samozrejme..Iba vydržať a nestresuj,ak budes v klude co chapem, že je v tej unave tazko, tak aj bábo bude pokojnejsie.Vsetky moje deti zacali mat ako tak nocny spanok az okolo pol roka veku.Posledna dcerka napr.cez den vobec nespi,jedine v kociku co nie vzdy sa mi da a tak casto prekrici cely den..a v noci kojim cca 4krat.Najprv budes samozrejme vycerpana,600tonedelie,hormony atd,neskôr si telo zvykne a všetko sa upokoji.Matky a zeny na to priroda pripravila,neboj.
@kamca495 Vacsina novorodencov ma prehodeny rezim. V noci su hore a cez den spia... maju to este z bruska. Po porode sa naucia a rezim si prehodia ale to sa deje pozvolna a najlepsie je nechat to na dieta. Mozes jej napomoct tak ze rano ju zober z postielky a prezlec z pizama, drz cely den v kuchyni alebo obyvacke pri plnom svetle a za normalnych hlukov dna. Normalne var, pocuvaj radio, spievaj, rozpravaj sa s nou, hrajte sa. Na spanok ju neukladaj do spalne. Nechaj ju v obyvacke a ona by nemala mat problem zaspat aj popri tvojom vareni. Vecer navod pritmie, ticho a prestan na nu rozpravat. A takto to drz celu noc. Plienky ak jej nevadia pocikane, nemen, pokakane vymen pri tlmenom svetle a bez akejkolvek interakcie s dietatom. To iste s krmenim. Len bez slova a pri tlmenom svetle nakrm a uloz na spanie. Ak spat nebude, bud s nou ale snaz sa drzat interakciu na minime.
Ked uz sa nauci na pekny den.noc rezim, tak mozes davat spat pocas dennych spankov do spalne so zatiahnutymi zavesmi a v tichu.
@kamca495 my máme toto isté 🙈 malá má 2 týždne.. Celý deň spí, v podstate ani neviem, že mám dieťa a v noci pol sídliska vie, že mám dieťa 🤷♀️😩🥵
2 týždňové novorodeniatko netuší, že je nejaký deň a noc, ešte nie je schopné vnímať rozdiel. Prejde to, jednoducho to teraz vydržať, snažiť sa možno tak nenásilne vytvárať rituaky(večer kúpanie, pesnička) ale skutočne je ešte malinka, proste to prejde, keď začne chápať deň svetlo a noc tma.