Cez deň samo spinká v postieľke, v noci nechce

marfa333
12. apr 2022

Ahojte, neviem, co to mame za obdobie, prosím poraďte ak máte skúsenosti. Malý ma 6 mesiacov doteraz krásne spinkaval sam v postieľke cez deň aj cez noc, no už štvrtý deň je to v noci karatrofa. Večer ho uložím, zaspinká, spinka par hodín, zobudí sa, dám mu papať a po opätovnom uložení do postieľky (keď je v takom polospanku) protestuje. Začne plakať, žiadna poloha mu nevyhovuje, keď si ho vezmem späť k sebe do postele hneď zaspí. Keď sa ho snažím zase preložiť do postieľky nepáči sa mu to a takto je to dookola celú noc. Na začiatku tohto problemu sa v noci budil každé 2 hodiny, (co predtým nikdy) a teraz sa prvý krát zobudí od uloženia a už ho proste nijak "neukecam" na spánok v postieľke. Cez deň spinkáva v pohode sám v postieľke žiadny problém.
Stupňuje sa to, je to čoraz horšie a ja som už strašne unavená a nevyspatá. Prosím poraďte, akoby sme dookola robili nejakú chybu. :(

marfa333
autor
12. apr 2022

Ešte doplním, ze sa v noci teraz vždy budí so strašným plačom keď je v postieľke.

ivangeline
13. apr 2022

Spat spolu a neskor zas skusit pomaly prelozit?

letfenixa
13. apr 2022

@marfa333 nerob chybu a nechaj ho spať pri sebe, budete vyspati obaja.

marfa333
autor
13. apr 2022

@ivangeline aj to som skúšala. Vždy sa za pár min zobudí a plače

marfa333
autor
13. apr 2022

@letfenixa lenže ja vyspatá nie som ani trosku keď spáva pri mne.. Hneď som hore keď sa pri mne pohne.

petko81
13. apr 2022

@marfa333 ja som prvého a teras aj dcérku prebalujem v postieľke aj mlieko tam pije. No ja si mlieko odsavam a pije z fľaše. Ale ked ju b ôk i bruško alebo sa jej nechce spať tak je pri mne
Pozom ju preložím a spi

andreatytler
13. apr 2022

@marfa333 Skus prekladat az ked uz bude tuho spat. AK je este len v polospanku, tak sa bude branit a bude chciet byt s tebou.
Ono to trva asi 10 minut kym deti v tom veku upadnu do hlbokeho spanku od prveho zazmurenia oci a potom je dobre pockat este dalsich 10 minut, nech je iste ze spi velmi tuho. Ale necakaj prilis dlho. Po 30 minutach od zaspania za mu meni spanok na velmi slaby a vtedy sa zobudi aj na najmansi pohyb.
Skus dat pod neho nejaku poskladanu malu deku a prekladaj aj s nou, aby nemal nahlu zmenu teploty po prelozeni na studeny matrac v postielke. a prekladaj super opatrne akoby si pracovala s odistenym granatom.

marfa333
autor
13. apr 2022

@andreatytler
@petko81
Skusala som aj to. On akoby chvíľu potom ako ho dám do postieľky zistil, ze už nieje pri mne zobudí sa a spusti plač. Doteraz to nikdy nerobil, aj keď v noci papal tak sa dal v polospanku preniesť do postieľky a spinkal v kľude ďalej. Teraz sa niečo zmenilo. Neviem prísť na to co mu tak vadí, čím to je.

zuzkaa1991
13. apr 2022

@marfa333 nasa spala od 3m na posteli potom ked sa zacala hybat som a rastla som dala postielku bez bocnice k posteli a tak sme.spali az do 3r kym.nedostala postel ;)
Kedze.je postelka pri posteli bude mat pocit ze je pri vas le vo svojom ;) a každý sa vyspi ;).....ale zas nasa zapsavala na posteli od istej doby len som premiestnila ju do postieľky (ako som pisala vysse)

andreatytler
13. apr 2022

@marfa333 Nikde nerobis chybu. Pocas prvych 2 rokov prejdu deti obrovskymi zmenami a menit sa bude aj spanok. Podla mna nastala u vas separacna uzkost. Ak ano, velmi sa s tym neda nic robit - deti su vtedy bytostne naviazane na mamu. Nebude to trvat dlho. Par mesiacov a zase sa to zmeni. Skus najst nejaky sposb aby si sa ty vyspala s nim. Ale chapem ta, ani ja neviem spat s dietatom spolu v posteli. Neda sa aby ti dieta niekto cez den par hodin postrazil ze si vtedy pojdes dospat... len najst nejaky sposob ako prezit.

marfa333
autor
13. apr 2022

@andreatytler neviem, ci ide o separacnu úzkosť, keď cez deň bez problémov sam zaspinka a aj spinka v postieľke. Problém je len v noci

mediana
13. apr 2022

No u nas sa to presne takto pokazilo 8 mesiaci. Vydrzala som to do roka, nonstop vstavat a skakat na lopte s nou, niekedy prespala noc, niekedy bola hore aj 6x a ro aj hodinu az dve som ju musela mat na rukach. V roku som ju dala k sebe do postele a spi, ako tvoj. Len to nic neriesi na tom, ze teba budi... ja sa vyspim super pri nej. Tak tazko radit, len ti pisem ze tak skoro to prejst nemusi. Kazde dieta je ine, niektore asi viac vyzaduju pritomnost matky.