Žienky, zajtra ma čaká dvojhodinová cesta autom. Veziem
urgentne nejaké veci k starkej. Musím ísť aj s malým, no v aute mám pokazenú klimatizáciu. Ako sa ochladiť? Jasné, že otvorím okná, ale má byť 38 stupňov a mám strach o drobca.
to je ako za trest ☹ o 17h je peklo... aj by som poradila napr. mokrú plachtu na okná do auta alebo ošpliechať auto studenou vodou ale však to sa vyparí do pár minút, to ani nestihne pomôcť.
Nám pomohlo dať deťom na okná vlhké biele plienky. Okná som otvárala len v dedine pri nižších teplotách. A hlavne veľa vlažnej vody
Vratit sa neskoro v noci. Okno neotvarat, pokial nechces schytat prievan oko, ucho alebo dutiny
Posunula by s čas odchodu ak je to čo i len trochu možné. O 17 to bude ako za trest. Nepomôže nič podľa mňa.
Ak je možnosť, tak nechať auto v tieni, kým pôjdete. Vlhké plienky na okná. A skúsiť posunúť ten čas, aj keď zajtra to ma byt hrozné, to by si musela ísť v noci asi.
Musis ist az podstatne neskor.
Vobec ved teraz mas pomaly este o 9tej vecer horuco..to je peklo pre dospeleho nie to este pre dieta
A ta klima je pokazena alebo len treba dopustit chladivo? Doplnenie chladiva je cca pol hodka. Neskusis s tym este dnes zajst niekde so servisu? To len taka blba otazka...otvorene okna by som neriskovala prievan mozete chytit aj v takom horku. Asi len vyrazit o piatej rano a domov ist okolo 20tej, ked uz nie je slnko tak vysoko a cez den auto zaparkovat v tieni...a vela vody nalepsie v termoske alebo termo taske aby ostala aspon vlazna
tak to by som si rozmyslela do tohto pekla brať dieťa... riskuješ prehriatie dieťaťa...
Je ešte taký stary taxikarsky trik - mokrý uterák položiť zozadu na krk. Nikdy som to neskúšal ale taxikári v autách bez klimatizácie to volakedy požívali.
Toto sa nedá.komentovat.
No v takýchto teplotách by som to neriskovala.. jediné že tam pôjdete skoro ráno a naspäť neskoro večer, alebo opat skoro ráno.. aj s klímou sa blbo cestuje keď je taký vypek a nie ešte bez..
A nepozicala by na ten jeden den nejaka suseda/kamaratka/pribuzna auto? Skus aj takto, mozno sa zadari, ked sa spytas.
@akbara77 tak nekomentuj 🤦🏻♀️
Necestujte nikam. Obrovský risk podľa mňa.
Nakoniec švagor požičia auto, ale ďakujem za každú radu 🙂
Rozprasovac. Plienku pod hlavu. Tekutiny. Vyziva. Klobucik. Otvarat okna pravidelne alebo len slabo...aby ho neofucalo.Ist skoro rano? A pod..
@martina1985ba auto zaparkované v tieni sa vyhreje do desať minút pri týchto teplotách. Ja som ho mala v garáži, kde je chladno a bez klímy by som nešla ani sama, s dieťaťom ani náhodou.
@martina1985ba v pohode dve hodiny pri 38 stupňoch s dieťaťom a otvorenými oknami - tak to si ani nechcem predstaviť. 🙈
Pri vsetkej laske by som uprednostnila svoje dieta pred starkou. Ani zen prievan teda nie je bohvieco.
@wade používam aj teraz ten uterák - nemám doma klímu...
pomáha.
Chcem vyraziť o šiestej, ale naspať pojdeme okolo piatej a to bude stále ešte horúco