Cestovanie autom so štvormesačným dieťaťom a prestávka

15. feb 2022

Dievčatá potrebujem radu- ideme s dcérkou 4m prvy krat dlhšiu trasu cca 400km autom. Bude samozrejme vo vajku, oblečená - dupky, plyšový overalik, deka, jedna čiapka lebo veď to tam vykurime. Keď ale zastavíme na pumpe jej dať prestávku a vybrať ju z toho vajka nech v ňom nesedi 3 hodiny, ako to mám spraviť? Myslím to, že vyberiem ju z vajka, oblečiem ešte v aute do zimného overalu a tak von na ruky? Alebo ako to robíte vy, takto v zime prosím ?

zuzana9393
15. feb 2022

Ja by som ju zabalila do deky.

diewcatqoo
15. feb 2022

Dat na hlavu hrubsiu capicu, zababusit do hrubsej deky a vziat na pumpu s vajickom. Predpokladam, ze ju na pumpe budes chciet aj prebalit, takze obliekat ju predtym do overalu asi nema zmysel. Az ju budes prebalovat, mozes jej tam rovno obliect nieco navyse, ak by ste sa na tej pumpe chceli zdrzat dlhsie (najest a pod), aby si ju mohla vybrat z vajicka na ten cas, ked budete napr. jest, aby sa aj ona ponatahovala a nesedela stale len v tej istej pololohe.

tani777
15. feb 2022

Ja by som jej nechala len tie dupacky,na prenos do auta/z auta ciapku a deku,ale v aute urcite nie,ved ked to tam vykurite,a bude mat aj plysovy overal a ciapku,tak sa Ti mega spoti,bude jej horuco..ja moju ld narodenia beriem do auta len v tom co je doma (body+pancuchy/leginy) a cez nu deku..od cca 5m (uz bola jar) nedavam ani ciapku..ved ked nebudes s nou chodit vonku polhodiny,nic jej nebude
A ak ju chces na pumpe prelozit napriklad do kocika,tak bud maj v kociku fusak a len ju tam prelozis,alebo v aute vyber z vajka a oblec,je to raz dva

compra
15. feb 2022

Ja som s malym ćhodila na dlhsie trasy takmer od narodenia. Naj bolo pre mna zastavit nie na pumpe, ale niekde pri ceste (mimo dialnice). Kojila som na prednom sedadle. Normalne som si pre neho isla do zadu, dala ho do deky, preniesla dopredu a nakojila. Neskor krmila prikrmami tiez na prednom sedadle, oprela som s ho chrbtom o volant. 🙂 Potom sme sa tam niekde poprechadzali par minut v nosici alebo v kocari (v lese lepsie v nosici - aj hriby som tak nazbierala). Prebalovala som bud v otvorenom kufri, za 3 min prebalovania nezamrzne ani v zime. Alebo na zadnom sedadle. Na pumpach sa mi nepacilo, ze tam boli vsade sami rumunski kamonisti, ktori furt cumia. Ani tie zachody na pumpach sa mi nepacili (okrem rakuska). Tam som s nimv klude isla na rasthofe do baby roomu, prebalila aj nakrmila tam.