Cestovanie autobusom s 1,5 ročným dieťaťom

julietta246
23. jan 2014

Ahojte dievcata,

mam tyzden volno a rozhodla som sa ist pozriet svojich rodicov, ktori byvaju cca 200 km od nas. Moj priatel bohuzial musi zostat doma a jedina moznost, ako cestovat, je autobusom (vlakove spojenie nemame a autom sa sama este neodvazim taku dlhu vzdialenost). Autobusove spojenie trva tri hodiny. Zvyknete niektora cestovat autobusom s malym dietatom? Zvladaju to deticky v pohode, alebo to nie je prilis dobry napad? Budem rada za vsetky postrehy a tipy ako tu cestu s malym vydrzat!

moni244
23. jan 2014

ja chodím ale vlakom odvtedy, ako mala malá 3 mesiace, auto nemáme a rodičia bývajú ďalej, tak ostáva vlak, je to pre mňa pohodlnejšie aj pre malú, lebo ju mám kde prebaliť, teraz keď chodí, tak si pobehá. Autobusom si to neviem predstaviť takú dlhú trasu

zita19
23. jan 2014

@julietta246 ja so myslim, ze to zvladne. Bude to pre babo novy zazitok. Mozno si aj pospi. Alebo na sedasle alebo v kociku. Treba len zobrat nieco na pitie.

zutera
24. jan 2014

@julietta246 já jsem u Brna a jezdila jsem ze starší dcerkou z Trenčína autobusem pravidelně
Je to asi 2h.Vždycky jsem vzala nějakou knížku na hraní a nějaký keksik nebo nakrájené jablíčko které ju aspoň na půl hodiny zabavilo 🙂.Cesta proběhla skoro vždy dobře. Když ale přišla nějaká krize a malá už nevěděla obsedet tak pomohli ttřeba moje klíče na hraní, nebo brakovala v batůžku 🙂.Dost se mě stavalo že někde vedle seděla nějaka paní co se z malou dala do řeči a bavila jí skoro celou cestu.Určitě bych jí nenechavala v kočárku-což u dálkovych autobusu ani nejde, ale posadila si jí k oknu vedle sebe.🙂.Nevim jak živeho chlapce, ale ta moje bez větších problemu vždycky vydržela.

julietta246
autor
24. jan 2014

@zutera @moni244 @zita19
Dakujem! Tak ja to asi skusim. Zatial som dohodnuta s maminou, ze ak to bude na pol ceste moc zle, tak vystupim z autobusu a ona pre mna pride... Ale dufam, ze to vydrzime do konca... Kocik si ani neplanujem brat a ak som to spravne pochopila, tak bude mat aj vlastne sedadlo v autobuse, pretoze oni nemaju ziadne specialne ceny pre male deti... Tak budeme mat viacej pohodlia... Trochu dufam, ze tu cestu prespi, pretoze on je schopny zaspat v hocijakom dopravnom prostriedku, v mestkej doprave sa nam to stava pravidelne 🙂