Moje prvé dieťatko. Má 2 roky a 2 mesiace už tretí deň nepočúvam nič iné len "mama,mama,mama,mama" a to je schopný opakovať až kým k nemu neprídem a potom mi len niečo ukáže a povie "vidíš?" ..,alebo "počuješ?". Je toto nejaké vývojové obdobie? Prečo to synček začal robiť?
@pribinak a mohlo to byť niečím spôsobené? Venujem sa mu stále rovnako. Tieto dni však dokonca ešte viac, lebo naozaj ma takto volá nonstop. Nerozumiem tomu
Nie, to nie je vyvojove obdobie. Toto bude mozno do puberty. Moj syn je uz starsi, ale "mami" pocujem 100x denne. Casto len kvoli tomu, aby sa presvedcil, ci som niekde nablizku. Ozvem sa, ze co chce a odpoved: "nic" 🙂
@diewcatqoo aj u nás asi tak 🙄😅
okolo 4 rokoch deti opakujú ešte jednu zákernú otázku - PREČO.
@deti95060810 presne
Môj ide mať 4r za mesiac a čo ti poviem mama ide nonstop. Za minútu to povie aj 60x 😀 . Každá veta sa začína mama/mami?
To len, aby si nezabudla, že si už mamou. Skús sa z toho tešiť. 🙂 O 20 rokov budeš počúvať: "Babka, babka..." Tak si vyber. Alebo ťa má volať po mene?
Moja bude mať 21 mesiacov a už týždeň nič iné nepočúvam v kuse celý deň iba mama, mama, mama stále dokola. Ba aj keď s nou niekam idem alebo v obchode 😩Ide mi už miestami hlava prasknúť. Myslím, že je to nejaká fáza, separačná úzkosť, či ako sa tomu nadáva...Samozrejme treba objať, pomojkať, moja si dosť vyžaduje pozornosť. Väčšinou času počas dňa je iba so mnou, takže asi to bude tým.
Moja má 6 a denno denne miliónkrát mama, mamááá ... a prečo, prečooo? ... strašne sa z toho cítim unavená a potom, keď zaspí, odrazu mi to mamááá a prečooo strašne chýba 🙂
Moja ma 10 rokov a kazdu chvilu " a mamiiiii..." uz som jje povedala, ci vie aj inak vety zacinat, tak skusila ze "a maminka..." 😅😅😅😅😅 takze si proste len zvykni😅
@deti95060810 ano a trva to aj do 8 rokov intenzivne 😁
Moji majú 6 a 9 a sú dni, kedy to počujem kazdu chvíľu 😁 nedajboh, keď som na zachode a zistia, že mama sa neozýva 😁 užívaj, príde čas, kedy nám to bude chybat a bude už len: mama, pridem neskor, idem s frajerkou von, nečakaj ma 😁
Moja malinká ma 15m a vola ma “teta”. 😩 Nejako sa jej to slovo zapáčilo, lebo dosť často pozerala von z okna, a tam jedna teta za druhou, dávala im papa. Nuž a asi mesiac je tomu, čo mi prestala hovoriť mama a vola “tetá, tetá”. Šľak ma ide trafit a nie a nie si povedať.
Takze buď rada.. a užívaj…čo by som ja za to dala 🤣
Zvykaj si, ...ja som nemohla byt 5min.v zahrade aby ma niektory nezavolal. Manzel si v klude robi a ja...mamka toto, mamka hento...treba mi curat, som smadny, som hladny, on ma buchol, on ma ukusil, on po mne opakuje, buchol som sa, spadol som...a mam to doma 3x 😁
...ale uznaj, existuje nieco krajsie ako pocuvat to "mama...?" Tomu sa nevyrovna nic, ani symfonicky orchester☺️
...a vies, ako to je: na mamu ma dieta tisic otazok, na otca jedinu: "Kde je mama?" 🤫
Keď som mala prvé dieťa a ono povedalo “mama” bola som najšťastnejšia žena v galaxii … dnes mám tri deti a keď počujem “maaaaamiiiii”, tak mi stoja vlasy dupkom 😂😂😂😂😂😂
Moj bude mat 2 roky a nasa komunikacua vyzerá takto:
-mami? Kde je omo? (Brat tomo)
- v skolke medzi detickami
- ahaaaa
- kde je omo?
- v skolke
- kde je omo?
- v skolke!!!!
- kde je omo?
- neviem
- kde je omo?
- (uz neodpivedam)
- kde je omo?
- v skolkeeeee!!!
- ahaaaaaa! Kde je stauka?
A mamiiii pocuvam tuez 1000krat denne. Paci sa mu to vyslovovat a chce pozornosť
Tak ho nauč nech ťa volá Zuza 🤷♀️
Slovo mama a prečo je najčastejšie používané deťmi minimálne do veku kým sa neodstahuju 🤣
@deti95060810 najprv pride obdobie co to je az potom preco..😂
Juj, tiez mam doma maleho "mama mama" opakovaca😁 niekedy to je otravne, hlavne ak je pri tatinkovi a aj tak chce mna😁
Ja som dnes akurát sestre hovorila, že človek čaká na prvé slová a teraz, keď už plynule rozpráva, tiež má 2, tak je to niekedy na nevydržanie..môj malý nonstop všetko komentuje, stále spieva, okolo všetkého milión rečí, chvíľky keď spí, sú vykúpenie pre moje uši :D
Ja to mám x3 🤷a keď príde manžel a povie mi tiež "mami", mám chuť mu dať facku.
Ano, z toho "mama, mama, mama" ma islo v istom obdobi slak trafit.
jednak som bola hrda, ze som dolezita, ale i tak by som sa s radostou o tu pozornost podelila s niekym inym, kludne napoly. Tolko jej bolo.
Vsade som musela byt ja, vsetko som musela urobit iba ja, vsetko som musela podat, doniest, zodpovedat, vysvetlit ja, inak bol rev.
Uzasne a zaroven pekelne obdobie.
Ale prve slovo nasho prveho dietata aj tak bolo "tata".
Museli sme tatinka stahovat az niekde zo stratosfery. 🙂 a ja som poctivo ziarlila a potajomky plakala.
Potom mi to vynahradilo vrchom. 😂
Je to normálne, chce zdielat pozornost, chce komunikovať... tiez nam 2 rocnu a stale opakuje mama, ak ma chce na nieco upozornit, nieco mi ukazat, ale rovnako to robi aj 6 rocny syn, niekedy castejsie ako mala.
Naozaj ste ma rozosmiali 😁 Ale predsa mi ešte poradte. To mám zakaždým reagovať? Lebo naozaj dnes už meliem z posledného. Ignorovať ho nechcem, ale vydýchla som si až teraz, keď zaspal. Krásne sa vedel prehrať aj sám, no posledné dni nič. Len mama, mama, mama, mama... 🤯
Normálne si pyta pozornosť, tvoju prítomnosť a spoločnosť.