Dá sa to nejako skĺbiť pri malom dieťati? V máji bude mať 2 roky a mám pocit, že sa v lete nikam nedostaneme, nakoľko spávať cez obed ešte bude, ale na výlete nie je veľmi kde. Minulý rok ešte prespal v kočíku, ale trochu mu už trčali nohy, aj na kupku vedel pospať v kočíku. Teraz by sa tam už asi nevyspal, je dlhý, tiež sa nám narodí druhé bábo, čiže kočík bude obsadený a nakoniec, asi by sa nám 2 kočíky do auta nezmestili. Ako ste to robili? On zase asi hore celý deň nevydrží, ale akosi si neviem predstaviť, že vôbec nikam nepôjdeme...
@zabina27
neviem čo znamená celodenný výlet,ale v mojom ponímaní,ked boli deti malé,( rozdiel je 1,9r)
. jedna v kočíku a druhá pekne krásne pešo pri kočíku,musela byť už odolnejšia,viacej prejsť aj dlhšie trasy..čiže výlet napr. Bojnice 2h. prechádza ZOO,a potom spala v aute.Neviem či plánujete niekde byť od rána do večera,ale v aute sa vyspať môže kedykolvek pri presune...im stačí niekedy aj 20min. a sú fit
my sme si plánovali výlet na obed, išli sme autom niekam okolo 11-12 stačilo aj pol hodinku malý si pospinkal v autosedačke a potom svieži až do večera do 22.00 :D
@dominika6 ani nie, ze byt od rana do vecera, ale tak cesta nieco zaberie a vybrat sa cestovat v case spanku, to sa uz velmi neoplati ist niekam dalej - napr. ta zoo, ani na kupko sa neoplati ist na 2- 3 hodiny. vidim to jedine na chalupu, ale myslim si, ze zoo by ho uz bavila, len technicky si to neviem predstavit, kedze kazdu mame dalej.
na to kupalisko vidim este moznost zobrat nejaky ten polostan, tam by mozno zdriemol.
v aute by to pre neho uz bol tiez nepohodlny spanok. ale asi je fakt pravda, ze raz za cas by sa to dalo, ci uz v aute alebo bez spanku
Svagrovci davali svoju vyse dvojrocnu dcerku spavat do takeho detskeho stanu, ked sme boli na kupku. V pohode si tam pospala, najprv sa cudovala ze kde to ma spat, ale vzdy zaspala 🙂 Ja mam tiez synceka, ktory bude mat v maji dva a celkom si pri nom neviem predstavit taketo riesenie, lebo on trosku bojuje pri ukladani na poobedny spanok. Ale jeho by som asi skusila ukocikovat, prip. nedat spat vobec cez den a potom ulozit skor vecer..
@zabina27
vieš ak budeš takto meditovať nad každou alternatívou,ako neísť nikam,alebo mať režim a pohodlie domova,tak pôjdeš s deťmi ked budú mať 10r.
však musí niečo aj vydržať,bude už vnímavý,mať veľa podnetov,zážitkov a v aute zaspí za sekundu..
skôr by som sa bála s druhým bábom...prebalovanie,krmenie,spánok...
@zabina27 Pospi v aute, pripadne na deke na kupalisku, ak to na neho pride. To skor ty sa musis rozhodnut, ci si chces oddychnut alebo ci chcete mat program. Ja som to vzdy planovala tak, aby +- vychadzala cesta autom na cas spanku. Pripadne sme isli skor domov autom a decka pospali v aute. Kolkokrat sme ich potom len vecer preniesli do postele a bolo.
A ja som teda s novorodencom velmi cestovat nechcela, max. tak na kupalisko a spat. Dvojrocnemu je aj tak srdecne jedno, ci je v ZOO alebo kde, aj tak sa bude rypat v prachu. 😀
Vela zdaru!
@zabina27 Ja by som sa veru s novorodencom určite netrepala na kupko alebo do ZOO, akože asi si mala dobré bábo, ale každé nemusí byť také. Moj malý napr. najradšej a najlepšie spí doma, má teraz 4,5 mes. a ešte sme na žiadnom veľkom výlete neboli, max. ideme k babke alebo k svokre, ved mu nič neutečie. A 2ročného možeš poslať na kupko s ockom. Moj v takom veku v pohode spal v kočíku, aj ked mu nohy trčali, no ved tam nebude každý den.
praveze s novorodencom sa nebojim, to len lezi, v teple prebalim, prezleciem v kociku, bud nakojim alebo zarobim pripravene UM a to je vsetko, plienka na kocik a spi. skor s tymto starsim, lebo ten uz nepospi hocikde, prebalovat ho vonku musim na "stojaka", ale nejaka zmena, zazitok mu je vhodna, nie kazdy den len doma a pred barakom...
@dominika6
@moni244
@bosoriak
@janickacrazy
@zabina27 no neviem, či je to vhodné v tom horku byť na kupku s takým drobcom, mne by sa to určite nechcelo, záleží aj na tom aké je bábo, moj druhorodený celé dni vrieskal do 6mes., vstával ráno o 4:00hod, spával 20minutové spánky 3x za den a inak len na rukách, neviem si predstaviť s ním ísť na kupko v tom čase, ale ked sa tebe chce ísť s takým drobcom, tak v pohode, každá sme iná 🙂
@zabina27 Pozri, uvidis sama, ked to pride. Uvidis, ake budes mat druhe dieta, uvidis ako sa ty sama budes citit a podla toho sa rozhodnes. Inak uplne v pohode ten starsi vydrzi aj cele leto pred barakom, dolezite je, co tam bude robit.
Mojej som prve tyzdne po porode davala na terasu detsku vanicku s vodou a vydrzala tam velmi dlho sa hrat. Pripadne sa hrala s mokrym pieskom, s blatom, proste cim spinavsie, tym lepsie. Kedze mladsia mi od narodenia spavala tak 3x denne po 20 minut plus problemy pri kojeni, no bola som rada, ze som rada a na prvy vylet sme isli, ked uz mali obidve aky-taky rytmus.
Len tym chcem povedat, aby si to neprehnala s nejakymi vyletmi, tak male deti uplne v pohode vydrzia aj bez vyletov. Je lepsie mat kludnu mamu pred domom, nez vystresovanu v ZOO, chapes. 🙂
my sme mali dvojkocik (chodili sme cca od 3 mesiacov na celodenne vylety), alebo kocik klasicky a manducu, alebo sa presuvali autom v case spanku starsej 🙂
@zabina27 moj sice po 16,m.rusil postupne poobedny spanok...ale.. Jeho to zvacsa zlomilo v aute.
Ide aj o to,aky vylet planujete. Naor.do hor sme mali nosic (mala v nosici u mna,maly u draheho),no on je taky typ,ze spat,ak sa nieco dialo,nechcel.
A mala,hoci spacka riadna,ked uz,tak tiez vydrzala a dospala v aute alebo predspala v aute. Je ale pravda,ze sme sa snazili na celodenne nechodit,skor do tych hor,kde bola v nosici alebo k moru,kde spavala v kociku.
my sme kvoli detom nikdy nemuseli sediet doma.... ale je pravda ze nasa mala hyperaktivitka nespala uz od jeden a pol roka poobede. Inak ked bolo treba napr. vecer aby spali a neboli sme este doma, tak my mame kocik ktory ma vkladaciu tasku v sportovej casti a teda tasku s kojencom sme vybrali a polozili na stolicky vedla kocika a v sportaku spal starsi - to sme vyuzili len parkrat netulali sme sa po nociach 🙂
Ked sme napr boli pri mori - syn mal styri a dcerka rok, pozicali sme si k nasmu golfacu este druhy od znamych a chodili sme s dvoma kocikmi.
Podstatne je tvoje nastavenie sa na dane situacie. Ak si povies, ze chces chodit na cele dni a budes tym trpiet, ze nemozes, tak to nebude dobre. Ak pojdete aj s manzelom, mozete zobrat dva kociky, my mame sportak a lahky golfac, ktory sa da dat uplne do lahu a maly nam v nom spaval v pohode do troch rokov. Pripadne mozes mat miminko v nosici (na dlhe nosenie ale urcite ergo, nie klokanku) a starsieho v kociku, pripadne male v kociku a ked si bude potrebovat starsi schrupnut, tak dat do kocika jeho a mimoko do nosica.
Moznosti je vela, treba hladat cesty, pocitat, ze deti nemusia vsetko zvladnut a vnimat tak ako ty a prisposobit detom program ale tiez prisposobit "povozy" typu vyletu.
Ine je prechadzka po ZOO a ine turistika do hor, zas ine je kupalisko, kde mozes deti nechat spat aj na deke na trave.... vela zavisi ako mas deti zvyknute. Moje deti vedeli zaspat ci na rukach, alebo v kociku alebo v aute, kdekolvek ked to na nich prislo 🙂
A inak ja som mala tiez malu narodenu v juni, bola cez den neskutocne narocna, ale najhorsie to vzdy bolo doma, ked sme boli von a vozila sa v kociku, spala krasne... Syncek to respektoval a hral sa krasne na pieskovisku a ja som tri hodiny kruzila okolo pieskoviska aby spala.
My sme cestovali ked mala mala sest tyzdnov na druhy koniec republiky na svadbu a okrem toho, ze ja som si moc zabavy neuzila to bolo v pohode.
A ked mala asi osem tyzdnov boli sme tyzden v jednej chatovej osade na kongrese, lebo manzel tam bol pracovne, tak sme sli s nim. Tiez to prebehlo bez problemov.
@timea7 ved ja nehovorim, ze stale chodit prec, ale parkrat za leto, na spestrenie programu, aj podla pocasia... ja si myslim, ze aj tomu novorodencovi je lepsie niekde v prirode v horucavach, ako vo vyhriatom sidliskovom byte 😉
uvidim teda, ake bude druhe babo, snad bude pohodak ako tato nasa mala raketa 😀
mozno aj ked mne sa nebude chciet, aspon muz s babkovcami pojdu s malym niekam, ja proste nechcem kvoli mrnusovi drzat starsieho cele leto na vyhriatom betonovom sidlisku, tak som chcela vediet, ci a ako ste ten spanok riesili 😉
@zabina27 neviem, kde bývaš, ako ďaleko máš do prírody, či máš k dispozícii auto, alebo nie, ale ja by som sa na celodenný výlet s dvomi malými deťmi teda netrepala. Ráno a doobeda sa dá existovať aj v byte, ak im trochu posunieš (teda tomu staršiemu, malé to bude mať ešte vo svojej réžii) popoludňajší spánok, tak môžete o tretej vyraziť a do večera do siedmej pol ôsmej sa flákať kdekoľvek, najlepšie v prírode. A k je 38 v tieni, tak ani celodenný výlet nie je bohviečo, jedine tak leňošenie niekde v tieni na kúpalisku, alebo pri jazere a tam ti malý zaspí aj na deke. Možno by som sa spojila s nejakou kamoškou, dvom by vám bolo ľahšie.
U nás ked chodime do besenovej tak vyrezame o 6 rano všetci vstsvsme o 5.chalani sa za tie 2 hodky autom vyspis potom je napríklad spánok na deke ci na lehstku a vedia zaspať aj na ceste spet.alebo ked sme boli v zoo v lesnej najmenší to prespal v kočíku 2 prešli v pohode celu zoo a spali zase opet na ceste.teraz máme 4 detí s kocikom to bude zaujímavé.
@zabina27 je to uplne v pohode. my sme mali novorodenca a 2,5r. chodila som na vylety s kocikom a starsi chodil, alebo sa vozil na tom boarde pri kociku. v tom veku mi uz aj tak po obede nespaval, ale ked bol unaveny, tak sme sadli do auta, tak si pospal.
a v lete som chodila na kupalisko s oboma tak, ze okolo 11.00 sme vypadli z domu, aby sme sa cez ten najväcsi hic najedli, oddychli si pod stromami, a potom starsi bol v detskom bazeniku a mladsi, 6m v kociku pod stromom. nastastie detsky bazen bol tak, ze v podstate som mohla ostat pri kociku na deke a videla som na dieta.
ono väcinou plati, cim viac sa ty stresujes, tym viac bude vystresovane aj dieta. 😉
@zabina27 na vylet treba vyrazit hned rano, starsie dieta vydrzi chodit ak sa bude mat cim zabavit a cestou domov moze pospat v aute , mozno okolo 14-15.....
ty mas aku predstavu o celodennych vyletoch? ak bude v lete 35c to nie je ani pre vacsieho ani pre mensie, ved deti sa nemaju opekat v horucave, takym detom staci poldenny vylet a aj vy budete mat dost
a ako uz bolo spomenute, v 500nedeli na celodenny vylet nic moc
boze baby, vy mi tu pisete, ako keby som chcela spuntov aj nas opekat cele dni cele leto, na namahavych vyletoch. ved vylet je preto vylet, ze sa ide obcas, raz za tyzden, dva, aj podla pocasia, nie vkuse 😉 ked budu horucavy dlho, aj tak asi skoncime len na chalupe, ked bude horuci vikend, tak zoberieme tatina na kupko, ked bude znesitelne, tak do zoo.
jednalo sa mi o to spanie starsieho, ale asi bude pravda, co pisete, ze ked bude mat zaujimavy novy program, tak bez spanku vydrzi a zaspi az potom
@zabina27 všetko zaleži od toho ake deti su lebo ja mam dve deti a jedno spalo nonstop skoro všade a druhe nespalo nikdy nikde takže s tym sme teda moc nenachodili ,bude mat 3 roky ,ale uprimne ti poviem radšej sa prisposobim dietatu ako mi zbytok dna vrieskat za ušami,ved raz vyrastie a možme ist kde chceme,dieta potrebuje spat cez obed aspon hodinku vypnut a oddycnhut si . Občas vylet ok ,ale nejak často sme ani mi nechodime a cez leto mi to ani nejak nechyba denno denne tie horučavy. Alebo by som popripade skusila ten stan ako pisali mamičky niektore deti tam pospia alebo v aute pri presune. Inak sa neda. 😉
@zabina27 nemusis si brat nazory moc osobne, kazda mame inu predstavu o pohode pre nas a nase rodiny.... my cestujeme vela aj s detmi a tiez sa ma v okoli znami pytaju ci sa mi to chce stale chce balit a vybalovat a vymyslat program... no chce, ja napr. chodim rada s detmi aj shoppingovat, co moje kamosky povazuju za uplne nemozne s tromi detmi, vsetko sa da, ako som pisala uz vyssie, len to chce premyslat dopredu a aj pocitat, ze sa moze nieco vyvrbit inak ako planujeme. V lete sme sli s manzelom na tyzden do Bratislavy, on pracovne a ja s detmi sme si kazdy den spravili vlastny program. Spali sme na matracoch na zemi v spacakoch Rano sme vyrazili a jeden den sme stravili na Magio plazi, jeden den sme boli v muzeu a na vystave a jeden den sme stravili v detskom centre, kde sa deti vyblaznili dostya. A to som bola v siestom mesiaci tehotenstva....
Tak podla mna ked to nebude kazdy den ale raz za cas tak vydrzi cely den, len ku koncu uz bude umrncany unaveny! Ale my s nasim sme tak boli, ze ked sme isli niekde kde nebolo kde ho ulozit ( v kociku uz tiez nespal) tak kym sme boli na kupalisku alebo u niekoho tak bol uplne v pohode lebo bol zabaveny. No a ku veceru uz doma to bolo horsie ale to zase dala som ho spat o 19:00 a hotovo. Urcite by som to este nerobila denno denne lebo nas bude mat teraz 3 ale stale potrebuke spanok poobede.