Častejšie nočné kojenie po odstavení cez deň

somkatka
3. okt 2018

Ahojte mamicky, otazka skor pre tie viacdetne ktore by vedeli porovnat a poradit. Mam synceka 11 mesacneho, asi pred dvoma tyzdnami sa mi podarilo odstavit ho cez den, takze je uz len na normalnej strave. Kojim len rano, vecer pred spanim a v noci mam pocit ze si zacal pytat viac, castejsie sa prisaje. neviem ci to je tym odstavenim. Aku mate skusenost? Je lepsie pockat kym sa dieta same odstavi aj v noci, alebo nejakym sposobom to ovplyvnit? Dakujem za vase nazory

zeytin
3. okt 2018

Malému som dala do postieľky fľašu s vodou a naučil sa v noci napiť z fľaše 🙂

17juraj17
3. okt 2018

@somkatka Ja ti nwm my sme prave odstavili deti na noc pretoze po UM vydrzi dieta dlhsie teda je sytejsie UM ako kojene. Po case sme na noc este davali prevarenu vodu alebo caj do postielky.

somkatka
autor
3. okt 2018

@zeytin len ja mam problem.ze maly nechce skoro vobec pit ani cez den, vie sa napit z flase ale jednoducho nechce, tak neviem ci by to fungovalo v noci, ale skusim

sasunka
3. okt 2018

@somkatka Tiez som odstavila v noci ked mala 9 mesiacov, pocas dna som normalbe kojila na poziadanie, cize vela a v noci bol klud, spala celu noc. Kamosky sa cudovali ze vela kojim no ja som vedela ze to ma znysel. Nenahradzala si to v noci a odvtedy vsetci dobre spime.

somkatka
autor
3. okt 2018

@sasunka a ako sa ti podarilo odstavit? Ja by som chcela kojit tak ze rano a vecer, myslis ze by to fungovalo?

s_kika
3. okt 2018

11 mesačné sa ešte určite kojiť potrebuje, čiže si to čo mu bude chýbať cez deň, vynahradí v noci...je škoda také malinké odstavovať a nahrádzať mu to fľaškou s vodou...z vlastnej skúsenosti odporúčam kojiť čo najdlhšie, lebo deti ešte ani po druhom roku nejedia tak dobre, aby si pokryli všetku potrebu živín a vitamínov a materské mlieko im dá všetko...moja staršia dcérka bola kojená kvôli fľaške, klobúčikom, obmedzovaniu atd len 4 mesiace a teraz, keď má dva a pol roka prestáva prosperovať ako by mala...preto druhú dcérku sa chcem pokúsiť kojiť do samoodstavenia

evittam
3. okt 2018

@somkatka Jasne,ze to funguje. U mojich oboch deti. 😉 Od 5.mesiaca prespali celu noc. Od cca 8.som dojcila len ráno a vecer. Potom uz len ráno (dcerku), vecer (syna).

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
3. okt 2018

@s_kika 11mesacne dieta má mať pestrú a vyváženú stravu a nie visieť matke na prsníku. MM je už len ako doplnok stravy a nie jej hlavnou zlozkou. 😉
Syna aj dcéru som dojcila do samoodstavenia. Cca do 10.-11.mesiaca, pri synovi som mala este zasoby v mraziaku. Obe deti prosperujú výborne-syn mal ATB raz v živote a to pred 10.rokmi, dcérka vobec. Chori ešte neboli-teda okrem par soplov a jednodňovej "grcacke"....
Dlhodobe dojčenie nie je zárukou nicoho. Ak tak maximalne toho,ze zo seba spravíš dudel. Ale samozrejme je to na zvážení kazdej jednej matky. Len tu zase netreba robit z dojčenia to najlepšie na svete.😉

s_kika
3. okt 2018

@evittam ja som ale nenapísala, že má byť v tom veku zavesené stále na prsníku...o to už v tom veku ani nemá záujem, chce skúšať aj inú stravu, teda áno, má mať už aj inú pestrú stravu...ale koľko detí v tom a trochu neskoršom veku je tak, že povieš, ok má vyvážený pomer tukov, cukrov, bielkovín, dosť vitamínov? aj ked MM je už ako "doplnok", poskytuje všetko čo treba v správnom pomere, preto netreba siliť alebo podporovať odstavenie...a to prosperovanie som nemyslela z hľadiska chorôb, ale priberania a tej otázky živín...keby aj okolo druhého roku má ešte raz-dva krát denne MM, tak som pokojnejšia...ale samozrejme každý nech spraví ako uzná za vhodné, píšem len svoj názor a možno som chcela trochu upozorniť na to, že neskôr tá strava môže byť jednotvárna, ked si dieťa začne vyberať alebo si povie, že čo má jednoducho nezje a MM môže pomôcť

evittam
3. okt 2018

@s_kika Ja ti tvoj názor neberiem. Napísala som svoj. A spoliehat sa v 2rokoch na MM namiesto vyváženej a pestrej stravy nie je dobry nápad.....A dieta zje len mu netreba ponukat namiesto toho co akoze nechce ine nahrady v podobe sladkých veci.😉 Vlastná skúsenosť. Moje deti odmalička zjedia co treba. A ano maju aj sladke. Samozrejme uz su väčšie a nemusia niektore jedla ale to je mozno 1-2 tak ich nevarim. A strava je len vtedy jednotvarna ak ju ty takú spravíš. A nehnevaj sa ale 2rocne dieťa určite nebude prosperovať ako píšeš len z MM ak nechce nic ine....

s_kika
3. okt 2018

@evittam z toho, čo píšeš si ma vôbec nepochopila, tak to nechajme tak...pekný večer

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
3. okt 2018

@s_kika Isteže. Dakujem a podobne.