Ahojte. Moja mala slecna sa posledny tyzden budi cez noc cca3-4x, nebudi sa s placom iba si pohmkava alebo sem tam prehodi to "slovko" prehadzuje si hlavkou doprava dolava, nemyslim. Si ze je hladna lebo v okamžiku ked jej dam. Cumlik tak do 5 max 10 minut uz znovu spi. Neviem ci sa jej nieco zle sniva alebo comu to mam pripisovat. Pred tym ako sme dovrsili 4 mesiac dokazala prespat od 19-5 hod.cim to moze byt? Mozmoze iba nrjake vyvinove zmeny??? Dakujem ua odpovede
Spanok sa meni, pise sa o tom vsade🙄
Aj ja si myslim, ze sa zmenil spanok, plus vela podnetov spracovava...nam maly tiez zo zaciatku krasne prespal takmer celu noc...a potom cca od 4-5 mesiaca nastala riadna zmena, aj 10x hore niekedy za noc 🙈 plus zubky do toho
Ďakujem za odpovede😊
Nam zubky zatial nic no dufam ze to bude co najskor za nami a ze to bude dobre zvladat
Mame to iste dcérka doteraz sa budila 2x a na 10min teraz mala 4 mesiace a každú 1,5-2 stáva ale nám už asi aj zúbky začínajú dúfam že to čím skôr bude za nami 🙂
@lucy13993 no, ti poviem... moji obaja prve 3 mesiace spali tak ako pises, od 19 do 5 a potom mliecko a este do 8mej potiahli. A potom bolo radostiiii, zacalo sa to kazit, starsi do pol roka sa budil kazde 2hodiny a po pol roku to uz bolo premenlivo oblacno, boli noci ked sa zobudil 3x a boli take ked bol hore 10+ krat. Mladsi bol este lepsi, budil sa stale viac a viac, v 7mesiacoch to uz bolo kazdu hodinu, v 8,9,10 mesiacoch kazdu polhodinu. Takze bud rada ze len 3-4 krat je hore, tak ti poviem za seba 😂
3-4 krat je caste budenie? Mam 15 mesacnika, ktory sa budi 8-10 krat
Je to normálne, pokial neplače, radsej nijak nezasahuj, je mozne, ze sa naučí zaspinkat sama, uz v tomto období netreba zasahovať bleskurýchlo, je to pre jej a aj pre tvoje dobro do budúcna 🙂
Nam sa to tiez zmenilo cca pred 5dnami, zo dna na den....doteraz tiez potiahol do 5:00..a teraz 3x hore, tazsie zaspava...casto place aj cez den (bol kludne babo)...dnes ideme na kontrolu k mudr. tak som zvedava co mi na to povie😀
@arcticcode časté ako časté, len som chcela vedieť že kôli čomu to môže byt
@simonahugo tak potom dajte vedieť
@simonahugo
@lucy13993 u nás sa to zmenilo keď začali ísť zúbky,v noci sa budil dva krát na papanie, ale teraz aj každú hodinu, niekedy začne večer az kvicat a s ruckami v puse, vtedy dáme nurofen a prespi skoro celú noc, no a aj cez deň je plačlivy a mrzuty, jeden zub mu išiel vyše dvoch týždňov, tak prajem nech su čím skôr von😀
Tak a uz to mame to potvrdene, ze su to zubky 😀to sme ale necakali, ze uz takto skoro v 3.mesiaci 😀
@simonahugo no tak gratulujem u mojej dcéry zatiaľ ale žiadny náznak nevidím že by išli zuby buď to dobre znáša a vynorí sa čo chvíľa alebo sa fakt mení iba jej spánok ..
@lucy13993 Dakujem 😊 takto to vyzera, trosku strasidelna fotka, ale inak to neslo odfotit 😂
Hej, mozno to dobre znasa, zeny vsetko lepsie znesu, co sa tyka bolesti 😂
@simonahugo hahaha bohovska fotka
😀😀😀 Nooo dobre diky diky budem to sledovat u tej mojej ale najlepsie by bolo keby vecer ide spat a rano by uz bol
😀😀😀😀😀
Drzim palce teda 😀 nech to vsetci zvladneme 😀
Tuto fotku by som dal do obyvačky nad telku. Naozaj :D My máme tiež jednu fajnu tuto:
https://scontent.fprg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9...
Okolo štvrtého mesiaca býva spánková regresia. Spánok sa z novorodeneckého mení na dospelejší, menia sa spánkové cykly. Na konci každého cyklu sa bábätko (aj dospelý človek, len si to nepamätáme) zobudí. Pokiaľ už vie tie cykly spájať, samo zase zaspí, pokiaľ nie, potrebuje s tým pomoc. V tomto období je najlepšie, aby sa tie cykly spájať naučilo, lebo ak nie, postupom času príde ešte častejšie budenie a rôzne spánkové asociácie, ktoré sa formujú práve teraz a ktorých sa neskôr dosť ťažko zbavuje. Čiže ak uspávaš dajme tomu na prsníku, pri zobudení po spánkovom cykle bude chcieť prsník. Ak zaspáva s cumľom, bude chcieť cumeľ. A podobne.
@lucy13993 Tak potom ju nechaj v noci tak, ked sa zobudi a neplace, a uvidis, co sa stane. Daj jej sancu, nech si pomoze sama. Nas maly mal take obdobie, asi v pol roku, ze rano o stvrtej nam mrmlal a blabotal si, ale proste sme ho nechali, nech si zasa sam zaspi, a zaspal. Teraz ma skoro 10 mesiacov a okolo piatej rana uz skusa, ci nahodou nevstaneme a nebudeme sa hrat. No, nebudeme, takze si zase lahne a spi dalej. Niekedy najlepsie, co pre dieta mozes urobit, je chvilu ho ignorovat.
Náš má 8 mesiacov a už sme mali toľko období spánku. Niekoľko dní ni prespal celú noc potom niekoľko dní bol v noci veľmi nepokojný a zasa opačne. Dieťa sa ti stále vyvíja a mení si režim aj dĺžky spánku. Niekedy stačí skutočne pohľadkať a dieťa spí ďalej, potrebuje len cítiť, že nie je samo predsa len môže sa aj báť.
Spanok sa meni..podla mna je to normalne. Este sa to x krat zmeni kym vyrastie