Časté budenie 6-mesačného bábätka

13. apr 2023

Ahojte, problém frustrovanej a nevyspatej matky. Môj 6 mesačný syn sa posledné dva týždne v noci stále budí. Jeho režim je, že ráno vstáva medzi 6:00-7:00, na prvý spánok ide o cca 8:30-9:00 40 minút, druhý spánok má v kočíku cez obed od cca 11:30 do 13:30-14:00. Posledný spánok má o cca 16:30 tiež cca tých 40 minút. Budí sa vždy s úsmevom, s dobrou náladou. Večer chodí spať o cca 19-19:30. No a tá noc je v poslednom čase úplná katastrofa, celkovo má veľmi plytký spánok, v postieľke sa prehadzuje, zobudí sa prvý krát po 2 hodinách a potom je hore každú polhodinu, niekedy už po 15 minutách. Budí sa vždy s plačom. Skúšala som ho vziať aj k sebe do postele, či nepotrebuje cítiť mňa, ale budí sa rovnako. Deje sa to, odkedy mu vykukli prvé dva zuby, ešte stále ich nemá úplne vonku, môže byť problém v tom? Budem rada za vaše postrehy. Ďakujem.

mikitilik29
13. apr 2023

Skúste stránku lepší spánok bábätiek. Tam nájdete veľa rád.

autor
13. apr 2023

@mikitilik29 ďakujem za tip, ale tieto spánkové poradkyne mám preštudované a zrovna táto pani podporuje spánkový tréning, to by som synovi nikdy nespravila.

alissa1222
13. apr 2023

Dobrý deň,skúsim vám poradiť,vyskúšajte malého neskôr uložiť na nočný spánok,keďže už ma 6 m na večeru nie mlieko ale napríklad kasicku a na zuby skúste natrieť citrón alebo masticku napr calgel,leno na regresiu to vyzerá byt v 6 m skoro

autor
13. apr 2023

@alissa1222 ďakujem za tip, tie časy som už skúšala posúvať, ale vtedy je už synček preunavený, veľmi plače a zaspáva ťažko a to budenie je potom ešte horšie. Ani géliky na zuby mu nepomáhajú, skúsim aspoň tú kašu, snáď ho to viac zasýti. Je pravda, že aktuálne sa mi zdá, že sa celkovo vývinovo posunul veľkým skokom, začal viac bľabotať, opakovať slabiky, dáva sa na 4, možno jedno s druhým a jeho mozog z toho všetkého ide v noci na plné obrátky. Budem dúfať, že to čoskoro prejde.

alissa1222
13. apr 2023

Jasne,môže to byt aj z toho,moja mala síce sa nebudila tak často a neplakala ale keď sa skúšala dávať na brucho otáčať a tak v spánku tak mrnkotala. Nebojte prejde to,vyskúšajte ho zasýtiť nech aspoň čo najdlhšie potiahne bez úplného zobudenia,veľa síl prajem

alissa1222
13. apr 2023

A ešte som zabudla,aspoň môžete byt kludna,maly sa vyvíja mozog pracuje, u každého dieťaťa sa to inak prejavuje ale keď napreduje treba vydržať ak doteraz spával v poriadku,pripadne aj ja sledujem lepší spánok bábätiek a nerozumiem aký spánkový tréning oni preferujú lebo čo tam píšu tak že nenechajú dieťa vyplakať

amelia89
13. apr 2023

Lepsi spanok babatiek nepodporuje ziadny spankovy trening/vyplakanie.
K otazke: tvoje dieta sa vyvija,moze mat regres,zuby,nove veci atf este sa to zmeni miliardu krat. Bude spavat lepsie aj horsie.

autor
13. apr 2023

@alissa1222 ďakujem pekne za povzbudivé slová. ❤️

A k tomu lepšiemu spánku bábätiek, nehovorím že majú zlé články ohľadom spánku všeobecne, napríklad mi pomohli nastaviť režim, sledovať znaky únavy, no to majú dostupné na stránkach všetky tieto poradkyne. Avšak čo som čítala recenzie (nie na ich stránke), aj kamarátka má osobnú skúsenosť s ich poradenstvom, v ňom posielajú inštruktáž na kontrolované vyplakanie, tak že dáš bábätko do postieľky a postupne sa od neho na dlhšie vzďaluješ a aj keď plače, vstúpiť môžeš až po nejakom čase a nesmieš ho v žiadnom prípade vybrať z postielky. Toto je pre mňa rovnaký tréning ako cry it out metóda. Vo veľa veciach si pani protirečí aj na svojom Instagrame, napríklad v jednom príspevku napíše, že je v poriadku ak chce dieťa zaspať pri rodičovi, dojčením a potom napíše, že nie je v poriadku dieťa na prsníku douspávať, koľko krát by sa v akom veku malo budiť na kojenie a že držanie dieťaťa za ruku pri uspávaní je rušivé a treba to zrušiť (toto reálne som videla v jej Q&A). Preto za mňa nie.

amelia89
13. apr 2023

2x som mala zaplatene poradenstvo a co pises nie je pravda. Nikdy by som svoje dieta nenechala vyplakať alebo ho nechala same v izbe.

mikitilik29
13. apr 2023

@amelia89 tiež som nikdy nepočula aby radili s tým vyplakanim

autor
13. apr 2023

@amelia89
@mikitilik29 Dámy to je v poriadku, že máte iný názor, ale už zachádzame mimo tému.

amelia89
13. apr 2023

Ano,mas pravdu je to mimo temu. Len som to chcela dat na spravnu mieru - mozno si to niekto po nas bude citat a bude si mysliet ze nechavaju vyplakat a mozno prave im ich profil pomoze to je cele.

Pekny den