Ahojte, určite je tu mnoho diskusii na tému časté budenie bábätka. Nenašla som však podobný problém ako mame my. Naša princezná sa budí asi každú pol hodinu do pol noci a od polnoci cca každú hodinu dve. Kojená už nie odstavila sa sama na veceru o cca 5 dostane kasu potom o 7 UM a ide spat a to nehovorím o problémovom zaspávaní s ktorým sú problémy od začiatku a je jedno či je to poobedny spánok alebo doobedny 🙄. Keď sa zobudím prídem k nej dám jej cumel a spi ďalej a takto to je až do rana. Malo kedy sa stane že ju treba v noci nachovať keď sa prebudí. Už sa to niekedy nedá zvládnuť keď ma človek prerušovaný spánok niekoľko krát za noc 😔 cez deň spi minimum pol hodina doobeda max hodina poobede môžem robiť čo chcem márna snaha. Neviem už v čom je problém a čo jej môže prekážať že sa tak často budí máte niektorá podobný problém? Ďakujem 🙂
ja by som si dieta dala do postele aspon nemusis vstavat
Skúste prejsť na 1 denný spánok, naši obaja už v takom veku spávali len raz za deň
@zabina27 to sa mi nezda najstastnejsie riesenie kedze dieta spi polhodinu...potom bude preunavena
@lavieenrose vyskúšať to môže, vrátiť k 2 spánkom sa zase dá, možno spi krátko, lebo nie je dosť unavená
Co sa tyka nocneho budenia, tak to poznam velmi dobre. Nas drobec ma 1 rok a 6 mesiacov a este stale vstava kazde tri hodiny na mlieko lebo je hladny. Stravuje sa normalne, spapa vsetko ale papa malo a casto. Cez den nema problem zaspinkat. Niekedy potiahne aj 3-4 hodinky..Tiez som uz z toho nocneho vstavania unavena. Ak by nahodou niekto vedel poradit aj mne, tak by som bola rada :D
My mame to iste. Mala ma skoro 8 mesiacov. Cez den sice pospi 2-3 hodinky dokopy ale pride vecer, 8-9 hodin ked ide spat a po spanku uz len kukam na hodinky, prejde cca polhodka a plac, pridem za nou, dam jej dudlik, tisim. A o 15-20 minut znova a toto robi niekolkokrat. A v noci sa zobudi minimalne 3x. Niekedy mam pocit ze som ani nespala. A stale sa prevracia v posteli na jednu na druhu stranu. No proste strasny nepokoj a s tym to aj spajam. Je aktivna cez den velmi a vela deti to spracovava v hlavicke a nemozu zaspat a budia sa. A druha vec co si myslim ze to sposobuje su zuby. No ja len dufam ze ako to prislo to aj odide. Ale tiez som zufala lebo som vycerpana z takych noci 😞
Moja mala bude mat 10.mesiacov a tento problem mame od jej 4.mesiaca... stale som dufala,ze ked sa zacne prevracat a to vsetko tak si lahne ako jej bude vyhovovat a bude dobre, ale to som si len naivne myslela... sme v stave, ze tak do mesiaca zacne aj chodit, je strasne aktivna ale budenie je stale...No ona moc neplace, plakala len ked sa jej zrovna dva prerezavali, inak to je v pohode, ze ked sa budi tak bez placu, len mrnci hned, ze ma vola k sebe...mame od 6 mesiaca vonku 2 spodne zubky a ked jej zrovna idu dalsie, tak na to prideme bo strasne slinta, no nie a nie tie dalsie vyliezt zatial... a su obdobia, ze zrovna nelezu a aj tak sa stale budi... tiez som na pokraji sil, s manzelom sa hadame ked mam nervy a neviem uz co s nou lebo som zla aj nanho aj na nu, ved kazda to urcite poznate... a k tomu uz dva mesiace chodim aj do roboty... a dni ked som doma, ze ju dam cez den spat a lahnem si k nej? nezaspim... nejde mi cez den zaspat... a to spi aj 2-3 hodiny v kuse cez den, niekedy aj po dvakrat... cize sa nevyspim kedze cele noci po kazdej hodine hore a cez den sa mi spat neda... snad ju to aspon po roku uz konecne prejde... ale radsej si ani nic nenamyslam...
Pomohol jeden dnny spanok? Skuste dat dieta k sebe do postele, je mozne ze len hlada maminu. Moj syn od cca 5m (teraz bude mat 13m) ked spi sam v postielke je to rovnake, budi sa nonstop. Ale ked spi medzi nami, vyspime sa vsetci, lebo sa budi/pomrnci 0-2krat a to len dam mlieko. Btw - kym som nevyskusala, bola som zastancom, ze dieta ma spinkavat vo vlastnej postielke, ale ten spanok je napokon cennejsi 🙂
@mon92
A nebude hladna? V noci? Ja by som namiesto cumla.dala mlieko este
Moja v takom veku potrebovala. Este ma napadlo cez den je hyperaktivna? Ze ma taku malu potrebu spanku? Mava bolesti bruska ci travenie je uplne ok? A predtym ked si este kojila tiez bol problem so spankom? Tam moze byt vela pricin. Znamej syn zacal mavat problemy so spankom po ockovani a trvalo roky kym to dali ako tak do poriadku ale tam ine priciny neboli