Ahojte, moj 20 mesacny syncek nema ziadne problemy so zaspavanim ani so spankom, len poobede ked spi viac ako 2,5 hodiny, tak na druhy den je skoro rano hore, pred pol 6. No ked ho zobudim po tych 2,5 hodinach, nie je ani zly, je v pohode a rano spi priblizne do 6 hodinky. Je to vporiadku, ked ho niekedy zobudim?
Aj ja to tak robím... 🙂
ked nie je mrzuty a je v pohode... tak pohoda... ja mam zasadu nebudit a nerusit pri samostatnej hre, ale niekedy sa inak neda...
poôdla mna je to tiez v pohode pokial Vam to obom vyhovuje, ja by som sa vsak chcela opytat ako to robis, lebo ja som minule mojho 19mesacneho maleho potrebovala zobudit a ono to proste neslo .. hladkala som, zapla som televiziu, rozpravali sme sa s manzelom celkom nahlas a nie a nie ..
@marekahenrieta Aj ja mam 20-mesacnu slecnu a tiez obcas musim zobudit. Ja nechavam spat max. 3 hodiny a max. do 15-tej, lebo inak by sme mali problem zaspat vecer.
@marekahenrieta aj ja budievam deti, pretože keď sa niekedy poobede dlho prespia, potom večer nie a nie zaspať. Pekne prídem, poškrabkám, vyboštekujem, pošteklím, pomojkáme sa a všetko je v pohode.
neviem, ja neznášam, ked maniekto zobudí, preto nebudím ani svoje deti.. ajmôj 5-ročný občas potiahne 4-hodinový obedný spánok a večer nemá problém zaspať o deviatej ;)
@marekahenrieta ja tiez budim lebo ak potiahne vela tak potom zaspava dost neskoro a zas by potiahol aj rano dlhsie....
@luciferkax keby som mala aj ja dieta kt mi bez problemov zaspi vecer tak ho tiez budem nechavat vyspavat do jeho zobudenia...
@luciferkax moja mala v zivote nespala poobede 4 hodiny. Keby aj spala to by nemusela ist ani vecer spat a bola by s manzelom celu noc hore 😉 . Ja budim malu po jednej hodine a to ju predtym tazko uspavam v aute ☹ ja viem je to chore ale inac sa to neda. V septembri ide do skolky tam s nou uz hadam urobia poriadok. Vecer chodi spavat okolo desiatej a rano sa budi o siedmej. No mojej malej veru spanok moc nechyba. Takze ano je to v poriadku deticky budit 😀
@marekahenrieta Staršiu dcérku som poobede zobudila asi len 2x doteraz, a aj to mi potom bolo ľúto 🙂 Chodí spávať cca okolo 12.00 hod. a spí bežne 3 - 4 hodiny. Večer chodí spávať o 20.15 hod. a v pohode mi do 20 minút zaspí a prespí celú noc. Ráno vstáva okolo tej 6.00 hod.. Je to režim, ktorý jej vyhovuje a tak som sa tomu aj ja prispôsobila. To aký režim jej nastavíš, je už na tebe. Ak ju chceš budiť, a ona s tým nemá problém, tak ju buď. Ja som nemala to srdce budiť moju, keď som videla ako zlato spinká 🙂
je to uplne ok...aj ja mojich drobcov budim ked dlho spia robim to tak ze im pootvorim dvere a dam si hlasnejsie telku alebo si odkladam riady a oni maju pocit ze sa zobudili sami ;) tiez nie su mrzuti vyskocia na nozky s usmevom na tvarickach
ja by som budila keby drobec spal dlhsie nez do 16h. moja skusenost bola ze potom bol aj dlhsie hore.
upravil sa mu rezim tak ze spi okolo obeda do max 2 a chodi spat tak o 20-20:45 najneskor.
...aj ja som budievala malú po 2,5 - 3hod. presne tak isto a je to úplne v pohode, podľa mňa (mladšia má 5r. a stále si rada popoludní pospinká...síce už nie každý deň, ale dobre jej to padne 🙂 ) Staršia mi nechcela popoludní spávať od 2,5 roka, takže žiadne budenie popol. nebolo treba 😀 Keď bola mladšia sem-tam u mojej mamy a tá ju koľkokrát nechala spať popol. kľudne aj 3,5, niekedy dokonca aj viac, až kým sa sama nezobudila (že veď tak krásne spinkala), ale potom sa čudovala, keď jej večer nevedela zaspať do 10hod. (aj keď som ju na to vopred upozorňovala)... 😉
@renatka100 ono má to svoje výhody a nevýhody, moje oba deti , aj manžels ú riadny spachtoši... ale ked chceme ísť niekam na výlet, na kupko, do ZOO a mám čaka, kým sa všetci vyspia, ta sa mi ani neoplatí niekedy ísť. hlavne v zime, vstanú a je tma ;) zobudiť nemám šancu, povysávam okolo ich postelí a oni spia 😀 😀 😀 😀
jasom dceru vzdy budila ked spala po 16h inak potom vecer zaspavala po 23h a rano bola hore o 5rano. moja je nespavec od 2r nespi poobede a ako poobede zdriemne hoci na pol hodku mam ju problem vecer dat spat a rano hned hore. bezne mi o 6h vstava sama
dakujem Vam vsetkym za odpovede, maly mi zaspava vecer v pohode okolo 8,30 uz lezi v postielke a do 9 zaspi, no rano ☹ , dnes sme vstavali o 5,07 🙄 , a to som ho vcera nechala dlhsie spat, tak uz to nebudem skusat
@patkobo ahoj, tak ho budim, ze ho hladkam, posteklim, prihovaram sa mu alebo mu poviem, ze ideme nieco robit alebo niekde ideme a to u nas zaberie 🙂
Ja takisto budím, ráno ho nechávam spinkať max. do 9:00, na obed ide spinkať medzi 12-13:00 (podľa toho, kedy ráno vstane), a poobede ho budím najneskôr o 16:00, lebo večer by som ho ťažko dostala do postele 😀 Ja tiež neznášam, keď ma budia, ale zase si myslím, že dieťa musí mať režim, ani v škôlke okolo neho nebudú chodiť po špičkách - bude musieť vstávať s ostatnými deťmi.
tiez kubka budime. ked spi dlhsie, vecer je hore aj do 22,30 a to sme uz potom vsetci nesmierne unaveni...
@marekahenrieta dakujem, ja mojho maleho nebudim, to bola ojedinela situacia, ze sme museli niekam ist a inak by som to nestihla keby som ho nezobudila, my nemame problem so spanim, aj dnes spal od 13tej do 16,30 a o 20,30 v pohode zaspinkal, vstane rano okolo 7mej .. ale za to mame problem s papanim 😉
@marekahenrieta ano je to v poriadku