Budia sa vám nekojené dojčatá?

lucka227
23. nov 2012

Ahojte maminy, moja dcerka ma cez 9 mesiacov.Nikdy dobre nespinkala ale mali sme obdobie ked sa budila len dva krat, co bolo super. Pred mesiacom nam isli zubky tak sa spanie pokazilo ale neriesila som to. Ale odvtedy je to stale horsie aj ked zubky jej nejdu, je zdrava a inak spokojna. Musim dodat ze nespi dobre ani cez den, max. hodinu raz denne a raz po hodku.Ale ked spim s nou, tak aj dve hodiny. Po tomto jej hroznom budeni kazdu aj tristvrte hodinu som sa rozhodla ze je dost velka a prestanem ju v noci kojit. Je strasny zavislak aj cez den, tak som sa bala. Na moj udiv to zvladla uplne v pohode bez vacsieho placu, prvy den bol pri nej manzel,druhy uz ja a zakazdym som jej dala len cajik. Takze sme dali postielku dalej od postele, kedze sme mali spojene postele a budila sa fakt len preto, ze ma citi, ani sa nenapapala kolko krat, chcela byt pri mne a ked som ju dala do postielky tak strasne plakala. No nas problem je, ze tu teda v noci nekojim ale budi sa stale castejsie placom a nechce vobec spat. Ja som uplne hotova lebo od polnoci v podstate nespim len ju uspavam.Uz fakt neviem co robit, snad mi poradite,dakujem

cecil36
23. nov 2012

Vitaj v klube! Nas ma 11 mesiacov, nie je dojceny a nespi pokojne aj tak. Dojcenim to nebude, skor asi chce byt s tebou. Ale samozrejme, aj ty sa potrebujes vyspat (aj ked ti tu mnohe budu tvrdit opak 😝 ). Nepomophlo by ti, ak by si mala postielku pri sebe a ak sa zobudi pohladkas, potulkas a zaspi pripadne sa len povrti a spi dakej?

rolak
23. nov 2012

u tvojej malej začalo obdobie separačnej úzkosti,ktoré si ešte znásobila tým,že si ju dala spať ďalej od seba.... potrebuje spať pri tebe,to je celé.... prisuň postieľku k posteli,daj dole bočnicu,chyť ju za ruku, pohladkaj a vyspíš sa aj ty aj ona.... keď raz dieťa potrebuje tvoju blízkosť, "neodnaučíš" ho od toho,možno sa len potrebuje ukľudniť,že mama spáva pri nej a po pár týždňoch sa ukľudní....

blumka
23. nov 2012

starsia nekojena sa prestala budit v cca 13. mesiacoch, mladsia v cca dvoch rokoch..plus sme mali s nou take bonusove noci, vzdy ked jej sli zuby bola hore aj 3 hodiny v noci. Postielku som mala prisunutu pri posteli, podla mna im to aspon trosku pomahalo, ze ma citia a mne asi tiez, kedze som nemusela vstavat a ist k nim cez pol izby. Ked uz som bola velmi unavena, sla som sa vyspat do inej izby a pri detoch bol manzel. boli aj tyzdne ked sme sa striedali, 2 noci on, 2 ja..to hlavne ked mladsej sli zuby. Ony pri nom vzdy lepsie spali, mozno citili jeho klud, lebo ja som mala vzdy problem s tym ze ked som sa raz zobudila nevedla som zaspat, bola som nervozna ze ci dieta zaspi, kedy sa zas zobudi atd...a on proste dal cajik, vodu, mlieko a zaspal..neriesil co robi dieta..teda kym nerevalo.

lady511
23. nov 2012

Ahoj,,,ja pridám moju skusenost s tou našou čerticou,,ked bola mimi od narodenia asi do pol roka sme chodili spat o pol 1 v noci dovtedy fungovala stále bez náznakom vyčerpania ,,,už ked aj som odpadavala od unavy nosil moj,,,,kd on bol unavený tak moji rodičia proste decko na baterky neiekdy som bola hrozne nervozna....z toho vyčerpania(ešte mam aj važnu chorobu spánok je pre mna velmi doležitý) ☹ proste katastrofa vtedy soms a dušovala do prs že už nehccem mimino vidiet ani na obrázku(mimochodom toto mi úretrvava dodnes)od tých 6m chodí spývat od pold 9 večer ale azse nam šli zubky tak každy den to mame inak,.,,potom sme vynechali spanok o 5....takže mi spí približne o 1 poobede asi 2hodiny čo ju musím po hodine a pol budeti lebo inak mi večer zaspáva o pol 11a to aj už som zničená ☹ nikdy mi neprespala celu noc..nočne budenia od 6x-10x za noc je u nas normálka..a take "mudre reči"niektorých mam že potrebuje byt pri mne čo sme mimochodm skušali vobec nezabrali,,,proste niektore deti su take,,,a treba to prijat,,ja som si akosi zvikla,, 😉

brunkova
23. nov 2012

Ahoj, my sme prešli tým istým čo aj ty, naša betárka 🙂 nespala do 2,6 roka, budila sa v noci niekedy aj každú hodinu a tiež som ju nekojila. Od 2 rokoch som bola v práci, tak si vieš predstaviť ako som vyzerala (dobitá ako z pobitej vojny 😀 ) MOJA RADA: VYDRŽAŤ. Ja som pozerala Modré z neba a to ma utvrdzovalo v tom, že máme zdravé dieťa a bola som ochotná vstávať aj 100 krát. Každé dieťa je iné.

cairka
23. nov 2012

Budí sa nám aj nekojený trojročák 😝 😀

minnie55
23. nov 2012

jajáááj, môj starší syn nevidel materské mlieko ani z diaľky a bol hore každé tri hodiny až do 2 rokov. myslela som si, že to neprežijem 😀

lea641981
23. nov 2012

moj syn az do svojich 7rokov spinkal so mnou aj ked bol vo svojej izbe pricupital a lahol si ku mne a to uz druhak na ZS 😲 😝
odkedy sa narodila dcerka spava v izbe sam ale mnoho krat sa preberem a stoji pri mojej posteli kuka na mna a mam ho v striedavej 2roky mozno aj tym sa to zhorsilo ze je velky a potrebuje ma jednoducho idem s nim do jeho izby a ukladam ho 😀 😀 😀 inak je zlaty chape on ma nebudi len ja ho citim ako stoji pnad postelou a kuka na mna som hned hore 😢 😢 🙂

cawes
23. nov 2012

moj 3 mesacny nekojeny, ide spat o 20 a zobudi sa rano o 6 dostane papat spi cca do 8

sandrika1986
24. nov 2012

moja skoro 3.mesačná dcérka je nekojená, zaspí o 20 alebo o 21h a vstáva na papanie už o 7h ráno, niekedy o 8h.

ritusuk
24. nov 2012

dvojcata kojene neboli (nar.sa o 2m.skor),od 4.m prespavaju celu noc,od zaciatku vo vl.posteliach.Zojka bola kojena 3t.potom som stratila mlieko,je na UM a uz mesiac prespi celu noc,tiez vo vl.postielke.ci to mame tak pre UM,to netusim,pochybujem,vela deti je na nom a predsa nespavaju.skus opat zaviest nocne papanie a hlavne prisun malu naspat k sebe,kazde dieta je ine a potrebuje svoj vlastny cas...

anickaaa6aaa
25. nov 2012

Ja malinkému moje miečko odsávam, má tri mesiace a presí od 9tej do 6tej rana...teda ako kedy 😀 záleží kedy zaspí...ale spíme clú noc cca 2týždne...možno to nie je o tom, že babo je nedojčné ale "osobnosťou" dieťatka...

pingu1
25. nov 2012

mne sa nebudila ani ako kojena

lucina7
25. nov 2012

ja tiež nekojím a malá má 9 mesiacov. cez den spí doobeda dve hod a poobede tiež. v noci sa budí aj trikrát a to niekedy ani nie je hladná. a ráno je o 5 hore. no čo narobíš 😀