Je tu niekto s podobnym problemom ako ja?Mam totizto dvojicky,chlapec a dievca.Chlapec teraz ok,ale dievca sa mi v noci budi kazdu hodinu.Presnejsie takto:Ma 19 mesiacov,do pol noci spinka natvdo a od pol noci je kazdu hodinu hore a pyta si mliecko.Vypije asi tak 90 a spi dalej.Ja viem nemala som ju ucit na flasku ale ked sa v noci budili a chceli sme aby boli ticho,tak prve co bolo,dostali flasu a to im ostalo.Trva to asi tak dva tyzdne a dovtedy spinkavala ukazkovo.
a skúšala si urobiť na noc kašičku tá viac zasýti. možno je malinká hladná a možno má len také obdobie. Mne sa drobec do dvoch rokov budil dva krát a niekedy aj viac do hodiny. takže treba vydržať detičky majú rôzne obdobia. Nie každý deň je nedeľa 😝 pevné nervy 😵
aj moja mala take obdobie... ked jej isli 5 zuby. teraz uz spinka pekne, zobudi sa iba nad ranom o 3,30 a potom o 6,30...
Ahoj, podľa mňa musí z toho jednoducho vyrásť (viem, asi som ťa nepotešila)...ja mám tiež takmer 19 mesačnú dcérku, ešte stále ju dojčím, a tiež sa v noci budí veľmi často... sú noci, keď je len štyri-päť razy prebudená, ale aj také, keď sa budí každých dvadsať minút... cez deň je veľmi aktívna a v noci tiež 🙂 , v snoch prežíva všetko, čo zažila cez deň - zo spánku rozpráva, plače, sadá si, vstáva, alebo len jednoducho stále pýta prsník a cumlík vytrvalo odmieta. Nedá sa utíšiť nikým, iba mnou, jej nočný plač je neuveriteľne silný, plače úplne inak ako cez deň, ale hneď ako sa jej prihovorím, poláskam, dám piť mlieko, je pokoj a spinká ďalej. Aj keď často iba chvíľku. Našťastie spí pri nás v posteli, tak na ňu reagujem akosi v polospánku a ráno nebývam taká unavená, ako keby som k nej musela stále vstávať a vyberať ju z postieľky. Tiež som skúšala na večer sýtejšie jedlo, cez deň viac pohybu, prechádzky, upokojujúci kúpeľ, tichú hudbu pri zaspávaní, ale nič nepomáha. A tak som sa s tým zmierila, jednoducho je moje dietko také. Niekedy však toho už mám tiež dosť a ráno som celá zničená, hlavne vtedy, keď má noc, že je aj dvadsaťkrát hore a stále sa prehadzuje. Beriem to však tak, že to nepotrvá večne. Netušíme, čo sa v tom malom telíčku odohráva, čo prežíva, čo ho trápi, bolí. Neboj, ani sa nenazdáš a prespí celú noc. Len treba pevné nervy a vydržať. Jednej mojej známej mama vždy opakuje vetu: Vydrž ešte pol roka a bude lepšie! To jej hovorí už celých sedem rokov 🙂 Držím palce.
@zuzana110 ja som mala taky isty problem nedavno maly ma 9mes. do polnoci v pohode a potom kazdu chvilku sa budil s palcom a lozil po celej postielke hore dole 😀 Uz som bola znicena trvalo to asi mesiac a 20x za noc vstavat a nic a on stale plackal a plackal...potom sa ukludnil a za hodinku zase... 😉 potom som prestala davat na vecer kasu a spinka lepsie,sa sice zobudi 1-2x za noc na mliecko,ale vypije a spi pekne dalej. Mozno tomu mojmu pomohlo ze som prestala vecer tu kasu, ze ho bolelo brusko...a mozno to maju deticky len take svoje obdobie a casom sa to zmeni.... 🙂
ahojte mám 30 mes.syna a aj ja mám taky istí problém z malým ako cottoncandy do pol noci spinká a od pol noci sa budí každú hodinu a žiada si čajík,keď mu ho nedám rozplače sa a nedá sa utíšiť a taktiež sa hmýri,prehadzuje,rozpráva zo sna,niekedy sa strhne- rozplače sa a nedá sa utíšiť,ani prebrať,len plače a plače vtedy musím zapnúť telku,jeho obľúbený kanál očko až sa utíši a spinká ďalej no prežíva bujné noci ja len dúfam,že z toho vyrastie 😀
Tak my sa pridavame..Emmka ma 12mes. a je dojcena.od 3tieho mesiaca spinkala ukazkovo od 19tej niekdey sa zobudila este okolo pol2hej no potom az okolo 5tej nadojcila som ju a spinkala dalej.No posledne 4tyzdne sa vsetko zmenila spinka cez den uz iba raz aj to vacsinoj hodku max. dve, zrazu nechce dudku a vecer tazko zaspava niekedy uz po polhodine place, dudku teda nechce tak je dam bud cajik ale ju nadojcim a tak to ide celu noc dam si ju teda k sebe ale ona place(vresti lebo inak sa to neda nazvat je to akoby truc) pokial jej nedam bud prso alebo flasku ☹ a ked dopije tak sa bud prebere a vystraja alebo zaspi na max polhodinku 😖 Aj sme skusali sunar chuti jej vypije ho bez problemou ale aj tak sa stav nezmenil dokonca som mala pocit ze ju boli brusko 😕 Tak ak niekto mozete poradte prosiiiim!!!
dievčatá, my máme dvojičky a máme rovnaký problém, iba že sa budia non-stop od zaspatia.... máme dievča a chlapca a nie a nie poriadne spať...už som vyskúšala všetko a totálne zúfalstvo☹(((((((((((((((((((( doma sme už z toho na nervy, nervoznííííí☹((((už som skúsila kašu, iné mlieko a nič....čo robím zle???? malá už ani v postielke nespí, iba chvíľku...a malý spí do pol noci a spustí potom taký plač že dovi, a potom sa často budí a malá keby somnou nespala tak nespím vôbec☹((( poradte mi pls🙂))) dik
ano moja sa budi kazdu hodinu ☹
mam 13 mesacneho syna a kazdu hodinu sa mi budi na caj.... a horsie je ze zaspi iba ked je zamotany v perinke a skacem s nim na fitlopte 😒 a uz je dost tazky a nemozem ho odtoho odnaucit skusala som ho nechat v postielke vecer aby zaspal sak a bol unaveny ale zacal plakat a z toho placu ho naplo a vyvratil mi veceru ☹ a to plakal len chvilku ja neznesem ked place tak som ho prezliekla a na fit lopte mi zaspal hned....neviem uz co mam robit ...kedze z placu ho napina....
to poznam, moja Emmka ma 15 mesiacov a budi sa kazdu hodinu na mlieko, uz nekojim,ale bolo to take iste aj ked som kojila a nic nam nepomaha,ani tabletky na spanie ..... a tak isto ako fuskovalena uspavanie u nas funguje len na fitlopte, co ma dost unavuje,pretoze to niekedy trva prilis dlho,kym zaspi,ale ina sanca nie, skusala som uz asi vsetko....jednoducho tym asi musime prejst, pretrpiet, kym sa drobci nenaucia spat :D
tak s tym rychlo skonci, jednak take dieta ma uz zuby, iba sa mu nocnym jedenim pokazia, a jednak je to len blby navyk, nie hlad
poplace si dve tri noci a zas budete vsetci v klude spavat
ak budes ustupovat len aby bolo dieta ticho, mas zarobene na problemy
samozrejme ine je, ked je chore.... ale ak nie, tak v noci sa spi 😉