ahojte maminy,
potrebujem poradiť. malý má 9,5 mesiaca a okrem toho že v noci nespí boh vie ako dlho (9hodín) počas noci sa aj dva-tri krát zobudí, keby stačil cumel neriešila by som to,a el on vypije za noc dve flaše mlieka (170ml). a riešim otázku či je to len zvozvyk alebo potreba. lebo niekde som čítala, že pokiaľ dieťa len odpije a spí ďalje tak je to zlozvyk ale keď vypije celú fľašu že je to potreba. tak neviem či nemá niekto s takýmto niečím skúsenosti, či ho odnaúčať alebo neodnaúčať, neviem si rady. Cez deň nevypije mlieka ani deci, tak som bola rada, že aspon v noci niečo vypije, ale má už dosť mesiacov na to, aby si aj on, aj my trochu dlhšie súvislejšie pospal 🙂 ďakujem
Nerozumiem tomu :( cez den zje mozne aj nemozne ze si clovek povie ze snad nemoze byt hladny a pospi... a nic :( skusala som mlieko ochutit ale nic. Proste cez den nevypije. S mliecnymi produktami problem nema. Asi skusim zmenit mlieko a uvidime :(
náš malý robil presne toto, v noci bol hore aj 3-4 krat. vobec nic nezaberalo, skusala som ho nakrmit cez den a vecer, aby spal, skusala som mu v noci davat caj, aby som nezarabala mlieko ale nic. proste z toho vyrastol. pri tychto mojich pokusoch skôr zacal plakat a bolo to este horsie. trvalo to dlho asi do 1 a 3/4 roka. Ale potom to nejak samo prislo ze mu stacil ten cajik.
@kvetana Ja by som to neriesila a nechala volne plynut, upravi sa to casom. Pokial je to len 2x, je to v pohode, navyse cez den mlieko nepije, tak by som mu ho v noci urcite dala. Podla mna je este stale malicky, kojene deti v tomto veku sa budia na mliecko aj castejsie. Ono kazde dieta je ine (je to otrepana fraza, ale pravdiva), nasa si este teraz obcas vypyta v noci mlieko, a to ho pravidelne kazdu noc pila az do 20m. Neriesila som to, samo sa to upravilo.
@kvetana moj syn do cca 3 rokov sa v noci zobudil a pil mlieko. niektore deti prespia celu noc aj od pol roka a niektore sa budia pravidelne. starsi syn sa do jedneho roka budil pravidelne kazde 2 hodiny. mladsi do 3 rokov 1-2x za noc a pil mlieko. nevidim na to preto nic divne a nezastavam nazor, ze mu nemate mlieko dat. ked ho chce, preco mu ho nedat? aj dospely sa ide v noci napit, ked je smadny a nikto ho nenuti vydrzat do rana.
No tak to vyzera ze toho moc nenarobim ;) snad aj zamestnavatel bude taky trpezlivy ked ma najde pocas dna spat niekde na stole ;)
My máme 3 roky a 8 mesiacov a v noci stále pijeme mlieko. Vypije fľašku a spinká ďalej. Neriešim to. Ak by nemala potrebu, nezobudila by sa. Ja sama vypijem v noci dosť vody. Pritom cez deň pijem dosť. Jednoducho si to telo žiada, tak mu to dám. Niektoré mamičky to určite kritizujúci, alebo vravia nahradiť mlieko čajom, alebo vodou. No podľa mňa je to jedno a dám jej to čo jej chutí a čo si pýta. Moja staršia dcéra pila v noci mlieko do 4,5 roka. Teraz bude mať 15 a garantujem Vám, že je v poriadku a nijak jej to neublížilo 🙂
@kvetana Tiez si myslim, ze takmer 10-mesacne dietatko je este velmi velmi malicke na urcovanie toho, ci ma alebo nema prespat celu noc. Ano, niektore deti prespia, ine nie. Casto je to o tom, ze "iba" potrebuje citit rodicov. Moja 20-mesacna dcera je stale kojena pocas noci a teraz, ked jej idu zubky, tak je hore daleko castejsie (ako by som chcela). Nie je to o tom, co chcem ja. Si myslim, ze ani pre nu to nie je prijemne, ked sa zobudi na nejaku potrebu. Preto ja neporovnavam, neriesim, prosto som tu pre nu a uspokojim potrebu do tej miery, ako najlepsie viem. Ved co je to, ja neviem, 3 roky oproti celemu jej zivotu, kedy nas uz deti nebudu potrebovat 🙂?
Prajem vela trpezlivosti 🙂.
jaaaaj, to urci on a nie ty, ci je dost stary, aby dlhsie suvislejsie pospal.. nas najmladsi neprespal noc ani ako trojrocny.. deti su rozdielne a castokrat sa spravaju inak ako si predstavujeme 🙂 a nie je mu v noci teplo, ked tak vela vypije? inak by som to neriesila.. nasilu oducat, no neviem, neodporucam privelmi tlacit na dieta, to neprinesie nic dobre.. a ak mu aj flasu nedas, neznamena to, ze sa ti v noci budit nebude, pravdaze, s tym treba pocitat..
@kvetana môj syn prestal toto robiť až v 2,5 roku 😒 tiež som už chodila do práce a bolo to ohubu, ale nenútila som ho inak...neverím, že by sa zobudil a pýtal mliečko a potom vypil celú fľašu, keby nebol naozaj hladný 😒 a potom to fakt prešlo, jediné čo bolo zlé bolo to, že má kompletne pokazené zuby kvôli tomu ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
ja som malej tiez vela mlieka cez den nedavala, ked sa rano zobudila dostala. Vecer som jej ale davala mlieko na dobru noc a v tomto veku uz normalne kasu do flase. To zlupla na sup tesne pred spanim, pokupani a hned spala ako dudok do rana 🙂 vyskusaj. My sme davku mlieka z obalu na den splnali len ked som zobrala ranne mlieko - plna flasa a vecer mlieko/kasa... neviem kedy cez den by este mala pit, ked normalne desiatovala/obedovala/olovrantovala. Ak je smadny, skuste ho naucit na caj alebo vodu.
@kvetana no, tak niektoré príspevky, čo ti tu napísali ženy, ....no neviem, môj syn v šiestich mesiacoch prespal celú noc a večer pil len mlieko, potom som začala dávať krupicovú kašu, ale nevypil ju, len jedol + mlieko a spal celú noc. teraz? no v noci je hore aj 4x! a vypije vždy mlieka za cisternu, keď mu ho nedám, tak plače ako keby ho z kože drali! idú mu zuby, dobre, ale že prečo je stále v noci taký hladný??? nechápem, čím je starší tým horšie spí v noci. a to dostáva na večeru kašu sýtu doma varenú (ryžovú krupicovú kukuričnú s ovsenými vločkami)+ vypije cca 200-260 ml mlieka, a niekedy je za dve hodiny hore a chce znova jesť......rady ako, nechaj ho vyplakať, on len vymýšľa sú blbosti, keby nebol hladný, tak to mlieko nevypije, a nechať ho dve hodiny plkať v noci v paneláku plnom ľudí, ktorí ráno vstávajú do práce.......no nech sa páči!!! cez deň mlieko nechce ani na ráno už nie, možno ho už má po noci dosť, a ani sa mu nečudujem, ale že čo mám robiť neviem......som unavená, frustrovaná, takže nie si v tom sama :( a kašu z fľaše nevypije ani za svet :( a čaj dostáva pravidelne aj v noci, ale keď chce mlieko, tak ho čajom neukľudním
Moj ma 13mes,pie dva flasky vnoci mlieka po 200ml a okrem toho sa prebudi este tak 10krat ,a tiez neviem co stym . 😠 ale s cajom ho neuspokojim ,
uz je dost velky na to aby vydrzal cez noc nepapat, vyskusajte mu dako "nanutit" viac mliecka cez den a v noci mu davat len vodu. Ja som malu naucila tak ze si v noci v postielke tu vodu sama najde napije sa kolko chce a spi dalej.