ahojte baby, môj malý v noci super spinká, iba 3-6 x sa zobudí na vypadnutý cumlík, ktorý mu musím vložiť do ústočiek. Máte s tým niektorá skúsenosť? Odnaučiť ho od cumlíka alebo vydržať a nech sa odnaučí sám 🙂 Ďakujem za každú radu. Pekný deň.
Ja mam dní keď celý deň len cumel podávam😃😂mala závislá nieje niekedy zas celý deň nechce má 2 mesiace. Ale zas keď zaspí cumel vytahujem. Mám skúsenosť neviem či dojčiš, ale keď veľa vyžaduje je hladná. Z pravidla najedena cumel nechce. Alebo ti nespí tvrdo. Za noc nepodávam vôbec max raz keď chcem aby ďalej spala A zdá sa mi že od jedla nie je tak ďaleko ale to fakt sporadicky skoro vôbec cez noc. Na večer Áno kým zaspí potom opäť kojim a potom prídem a uz je cumel vonku a malá spí.
No baby , nekojim, niekedy spí aj pri mne ale aj tak si cumel vyžaduje, niekedy ma noci , že mu dám čaj ale zas si aj tak vypýta cumel. 😊 V noci sa nenudim, ale zachvilu ideme mať rok, uvidíme, či nepríde zmena 😂😂👏😂
@danieladrengubiakova to je pochopiteľne nemáš cicik😀fľaša je fľaša. Ale tak už je veľký pomaly aj odučaj podľa mňa. Čo ten hlad nevadí sa preto?
No pochybujem, lebo on si dá cumel do úst , po chvíli ho vypluje a spí a potom sa po dvoch hodinách zobudí a chce cumel a zas dokola to isté, cez deň ho ani nepotrebuje iba keď spinká. On to má ao keby na uskladnenie, ja fakt neviem.
No mna vobec neobtazuje ze v noci si svietim telefonom a lovim pod postielku cumlik ktory je fosforovy a ked sa nabije tak ho vidim aj po tme.clovek moze byt rad a stastny ze dieta len po mrnci da sa dudlik a spi dalej.ze naozaj nezaziva take noci ze dieta preplace a mat ho na rukach.ja som chalanov odnaucala od dudla kolo 2 rokov.zahodila z balkona havo spapal a bol klud.
Ja som nepovedala že ma to obťažuje ja som šťastná že máme zdravé dieťa, iba sa pýtam na názor. Ďakujem emilia25
@emilia25 ....ze "havo spapal" 😃😃😃
...a potom sa clovek cuduje, co sa to vala po sidliskach smeti, ked to tie psiska nechcu zrat 😁.
Aj moj sa tak budil takmer 2r spal s dudlikom a ked mu vypadol koniec sveta a plac. Ale tak zvladli sme to a ked mal cez 2r dostal ho iba na noc az jedneho dna som ho schovala a povedala,ze sa pokazil. Este asi 2tyzdne ho zhanal a chcel novy ale postupne akoby zabudol. Len uspavanie trvalo dost dlho
@severanka90 no este som aj balkonove dvere otvorila aby to vyzeralo realisticky a mali sme pokoj.tiez som sa bala ake budu noci hlavne od prvorodeneho a zvladol to uzasne.
@emilia25 velmi originalny napad...odporucim kamaratkam pri zbavovani cumlov. Moje deti cumel nechceli, aj ked som im ho cpala do pusy, lebo je to dobry sposob "umlcat" urevanca, s ktorym si uz nevie clovek rady.
Teraz dcera 4rocna dva cumle nasla medzi hrackami a ...nastrihla plysakom ustocka aby ich mohli nosit 😃.
@severanka90 no mna nalakala krcna ked sme s nim boli a hned sa pytala na cumel ze mu robi skus a to som fakt nechcela tak sme sa ho takto zbavili.aj moj 3rodeny cumel sam nechcel tam som to neriesila vobec a mala ta tiez vydrzi bez cumla ale ked mrnci tak ju poprehadzujem na vankus zakrijem dam cumel a spi dalej.je taky maly cestovatel.
My sme to mali tak isto, mala by aj spala ale v nosi sa aj 5x zobudila, stacilo podat cumel a spala dalej. To ze moj spanok uz isiel tatam bola dalsia vec. Tak som sa raz nastvala, cumlu som odstrihla spicku, povedala som jej ze cumlik sa pokazil. Tak si chvilku poplakala, aj sa s nim pokusala zaspat ale nebolo to ono tak mi ho sama podala ze taky uz nechce. A bolo po cumli, smutenie nad nim trvalo 25 minut. Zaspala bez neho a odvtedy spala celu noc a ja tiez 😂 To mala asi 16 mesiacov. Takze skusme nebyt otrokmi zlozvykov nasich deti a povedat si obcas A dost! Nakoniec to prospeje vsetkym.
my sme to vyriesili tak, ze som na noc davala jeden cumel do ust a dalsie dva do kazdej ruky. Deti mali vacsiu sancu v noci si ten cumel najst vedla seba, mala som chut do postielky nasypayt aj 10 cumlov.
Tema pre nas ako vysita. Prodam sa ak nevadi 🙂