Budenie sa nad ránom. Ako opätovne uspím štvormesačného syna?

mizu89
23. dec 2020

Ahojte maminky.Mam 4 mes. synčeka a skoro každé ráno sa budí okolo 4:30 na kŕmenie ale na ciciku nezaspí a keď ho prenesiem do postieľky tak sa hniezdi, mrví,mrmloce si a spať ani za pána.ak zaspí tak sa to podarí po dobrom do 30min,1h(od prebudenia od tej 4:30).budím ho o 6:15 aby nám aspoň ten spánok cez deň vyšiel na 3x(zaspáva po 2,5h skôr nezaspí).čo mi poradíte aby drobec ešte zaspal nad ránom
Toto sa robí cca od 3mes.
Počula som že nejaká spankova regresia.Ako sa jej zbaviť.Kedy sa pominie...
-nemame cumel
-spi vo svojej postieľke.s nami do postele ho nedávam.nechcem aby si zvykol
-na ukludnenie má plienku ale už aj s tou sa začína hrať a dáva si ju na tvár a potom sa mrví.rozmyslam že ju zrušíme
-neni taký maznosko že by sa pritulil na ciciku a zaspal(poobede a večer zaspáva sám v postieľke)
Len prosím neodcudzujte má.prisla som si tu po rady a nie po hlúpe komentáre/poznamky🙏☺️

dzinka777
23. dec 2020

@mizu89 ja si myslím,ze ho netreba budit 6.15,nechala by som dlhsie pospat a mal by len 2 spanky

mizu89
autor
23. dec 2020

@dzinka777 no rada by som už prešla na 2 spánky ale keď sa zobudí o 7:00 tak nám to potom nevychádza.keby pospal do 8:00 tak už sa to dá dáko zladiť.ale príde mi dlho aby bolo 4mes. dieťa hore pomalí 3h ak nie dlhšie🙃

thoughtfulweirdo
23. dec 2020

@mizu89 Kazdemu vyhovuje nieco ine, tak to neber ako zarucenu radu, len ti pisem, ako som to robila ja- prisposobila som sa rezimu dietatka. Rezim sme dodrziavali, ale nie umelo mnou vytvoreny, ako sa to mne pozdavalo, ale tak, ako to malo nastavene dieta. Ked chcela vstavat 4:30, vstavali sme 4:30, odsledovala som, kedy uz vyzera byt cas na spanok a skusila som uspat. Totiz uspavat uz vyspane babo bola pre mna hrozna morda, to som odmietala robit, aj ked bolo z mojho pohladu este malo hodin 😅 moja napriklad tieto prve mesiace vedela prespat celu noc- ale v jej ponati do bolo od 19 do cca 4-4:30. Potom bola cca dve hodinky hore a dalsi spanok. Ked som sa chcela vyspat, prisposobila som sa a sla aj ja spat o 21, aby som to stihla. Moja mala take "blbe" nastavenie na zaciatku, kratke spanky sa striedali s kratkymi bdeniami. Pre mna nic moc, ale ked som sa prestala branit, zrazu nam vsetko klapalo a boli sme obe spokojne 😆 a postupne si to sama ponatahovala do "normalnejsieho" rezimu. Pokial tvoj chce dlhsie spat a dlhsie byt hore, nechala by som ho teda rano spinkat az do jeho vyspatia a sledovala, kedy na neho pride dalsia potreba spanku. Teda pokial nechces vstat o 4:30 a zistit, kedy bude znova unaveny 😁 pre mna bolo pri prvom ovela lahsie prisposobit sa, nez sa snazit babo riadit 🙂

juliet86
23. dec 2020

@mizu89 ja napr. na treti spanok si ho dam do postele na prso.. inak neuspatelne pre mna.. a mam odpozorovane ze rano zaspi uz po hodke hodke a pol paradoxne. a mozes irobit treti spanok kratsi. inak co sa tyka biorytmu babatiek toto je dost normalne

mizu89
autor
23. dec 2020

Ešte doplním.rano spánok 2,5h v kočíku,poobede 1,5h v postieľke a ku večeru len na pol hodinky do kočíka.on keď pospi aj tu pol hodinu tak vydrží byť hore tie 2,5h.po krátkom 30min. spánku si ani nesucha oči,ani nezyva,není ani mrzuty.ked som ho skúšala dať skôr večer spať tak aj tak sa prevaloval v postieľke a skôr ako po 2,5h nezaspal.zaspava o cca 20:30(+-15min)

kacerik2
23. dec 2020

Vstava Vam tak skoro, lebo ma priliz vela denneho spanku. 4 mesacnemu bohate staci 3.5h spanku za cely den. Skuste ho z prveho spanku zobudit po 1.5 hodine, po case (cca tyzden) by sa to skore ranne vstavanie malo zlepsit. Taktiez obedny spanok by mal byt nosny, teda najdlhsi. Odporucam stranku lepsi spanok babatiek, je tam vela volne dostupnych clankov na temu spanku.

juliet86
23. dec 2020

@mizu89 2.5hodky je dlllllho. zevraj denny span9k nema byt dlhsi ako 2hodky. skus sa poradit na prosimspinkej.cz

mizu89
autor
23. dec 2020

Tak sa mám riadiť približne týmto?samozrejme každé dieťa je iné.no najdlhšie mi pospi v kočíku.tak by som mu mohla prehodiť že doobeda v postieľke a poobede v kočíku

nelca0510
23. dec 2020

@mizu89 dcérka vstavala vždy okolo 4:30-5:00.Zvykla som si. Trvalo to, ale potom sa jej to upravilo na 6:00-6:30

luciannka83
23. dec 2020

Ja by som ho nadojcila po leziacky a nechala už v postely. A urcite by som dieta nebudila🙈 netreba zasa prehanat s tym rezimom. Kludne moze mat len dva spanky. Treba sa nastavit tak aby vy aj dieta ste boli spokojny a nie tak ako pisu ,,mudre knihy,,

ledgerka
23. dec 2020

Dlho ti spi cez den. Moj 4 mesacny spal rano v kociku 40 minut, naobed v posteli 2 hodiny a podvecer v kociku 30 minut. Pauzy medzi spankami boli okolo 2 - 2,5 hodin. Rano vstaval o 7 a spat isiel o 7. Teraz ma takmer 7 mesiacov a spi doobedu 30 minut, obed stale 2 hodiny a podvecer uz len 10 minut a budime ho. Budim ho aj na obed po 2 hodinach. Stale chodi spat o 7 a aj o 7 rano vstava. Uz skusame sem tam pomaly zrusit vecerny spanok, ale este nevydrzi bdiet 4 hodiny takze stale chodime na tych 10 minut von s kocikom. Vela ludi hovori nebudit ale ja som za to. Ako ho dam spat vecer ked mi prespi den? Alebo sa presne stane to ze sa o 4 zobudi a bude vyspaty. Ja som za to z radsej ja zobudim dieta cez den ako ono mna cez noc 😉

mizu89
autor
24. dec 2020

Tak by som mohla vyskúšať večerný spánok skrátiť z 30min na nejakého 10min slofíka.

lenkakravcova
24. dec 2020

@mizu89 Fúú, mam 4mesacnu dcérku. Aj syn v minulosti takto staval v noci. Trvalo to asi do roka myslím.
Ale inak ta obdivujem že tie časy nejako presne merias.. Ja som v živote ani u syna ani u dcéry nesledovala koľko spia. Proste spia - zobudi sa - naje sa - ide spať. Cez deň je hore možno 2*2hod, to je všetko. Inak stále na striedačku kŕmenie a spánok podľa . 🙂 Teda ráno keď sa mi takto zobudí, ju nakrmim (mam ju vedľa seba v postieľke takže ju nezobudi posun), unudi sa pri dojceni a zase spi (asi do 9.30, akk kedy).