Budenie 15 mesačného dieťaťa do jasličiek

lenka110611
10. aug 2012

Mamičky ktoré máte detičky v jasličkách, poraďte mi, malá pôjde od októbra do jasiel, budeme tam chodiť na šiestu ráno, bojím sa však toho vstávania, ona mi spinká do 7,30 ako ju mám čo najšetrnejšie zobudiť?? Ako ste podobný problém zvládli vy?? Ako dlho ste si na to zvykali? Vopred ďakujem za rady a dakujem aj za to že mi nebudete písať komentáre typu "ja by som také malé dieťa do jaslí nedávala.." 🙂

kvojtanikova
10. aug 2012

@lenka110611 na siestu rano, t.j. musite vstavat najneskor 5:30, nie? No, v zime to bude ozaj dost neprijemne lebo ani dospelemu sa nechce vstat, ked je vonku tma. Spanok sa jej tym padom skrati o 2 hodiny, takze zrejme najvhodnejsie bude davat ju vcassie spat, neviem aka je stara ale male dietatko by podla mna mohlo ist spat aj o 19-tej tym padom by spala asi dost. Rano ju skus niecim motivovat, najdite si cas na mini (2-3min) ritual typu ranna rozpravka, prekvapenie, ktore ma hladat pri postielke/v postielke (obrazok, mala sladkost, atd.) plus lahke ranajky (v jasliach okolo 8:00 mavaju ranajky takze len nieco malicke, nemusis ju nutit neviemkolko zjest, mozno by jej stacilo aj vypit mlieko). Tento scenar bude u nas realny teraz od septembra, predtym sme sa nemuseli az tak ponahlat, tak hadam to aj my zvladneme. Drzim palce.

zuzanocka
10. aug 2012

ja by som este mozno poradila, ze treba na ten posunuty rezim dietatko navykat skor.. ca. 2 tyzdne pred by som zacala..

anazuz19
10. aug 2012

Ahoj, ja som takto skoro budila svojho staršieho syna do škôlky (mal vtedy presne 3 roky) a teraz od septembra budem budiť aj mladšieho 2-ročného do jasličiek. U toho staršieho pomáhala fľaša mliečka. Opatrne som ho zobudila, dala do takého polosedu na periny a kým vypil celú fľašu mliečka, tak sa skutočne prebral a potom som ho mohla ísť obliekať... Samozrejme, na všetko si treba nechať dostatok času, aby si ho zbytočne "nestresovala" už od rána... Môj syn od narodenia večer chodil veeeľmi neskoro spávať, tak po 22.00, postupne však, keď začal chodiť do škôlky, sme ten neskorý čas zaspávania odbúrali, takže neskôr to bolo do 20,45 hod.
Inak, pokiaľ ja viem, ak deti v našich jasličkách doobeda chcú spinkať a veľmi skoro vstávajú, tak ich v závislosti od ich veku dávajú do postieľky aj 2x denne.

sisulka7
10. aug 2012

hodne zavisi od dietatka, ale neboj, mala sa ti nastavi sama. Tym ze bude vstavat skoro, bude mozno dlhsie spinkat v jaslickach. U nas chodia deti spinkat v jaslickach uz okolo jedenastej. Mozno si potiahne dve tri hodinky. A potom samozrejme vecer upravit rezim aby isla spinkat uz okolo siedmej ak sa ti bude dat. A moja rada, hlavne to nejako velmi neriesit. Deti sa prisposobia ovela lahsie ako dospeli, teda ak to beriem podla mojej malej🙂) Drzim palce nech sa vam dari.

katikaba
10. aug 2012

nasa Barborka vstava o 6 tej,pol hodinu chodime elinou do jasliciek,zvykla si v pohode,a chdoi cez tyzden skoro spat cca o 19,30 cez vikendy si pospi,deticky si zvykaju velmi rychlo 🙂

katikaba
10. aug 2012

este neodporucam rano mleicko,nasa Barborka zle znasala cestu a vzdy po nom vrackala,ale to boli aj stresy z neznameho prostredia atd.,nastastie uz to mame za sebou 🙂

tinki
10. aug 2012

@lenka110611 u nás pomáhalo, keď som malej nastavila na mobile budík s melódiou z rozprávky Bob a Bobek. Vstávať a cvičiť. Na to vždy vyskočila ako rybička. Keď som bola v pôrodnici s druhou dcérou, tak nechcela vôbec vstávať, lebo manžel to nemal na mobile..Potom si to stiahol aj on a už znova pekne vstávala..

luciferkax
10. aug 2012

Ahoj. J som síce do jasličiek nedávala, len som vodila staršieho do škôlky a mladšieho brávala zo sebou. Riešila som to postupnou zmenou režimu, prvé rána som ich musela budiť nasilo, ale každý den som dávala o trocha skôr spať a o dva týždne sme v pohode všetci vstávali o šiestej vyspatí,, s tým, že detičky niekedy už o pol 7 spali - mladší bol OK, starší dospal na obed v škôlke

zuzana581
11. aug 2012

@lenka110611 Môj malý spával do 9:00-10:30.. Zo dňa na deň sa prehodil, lebo sme kúpili psíka a ten vstáva o 7:00 malý počuje kňučať hava a vidí, že sa obliekam s ním von, tak vstane a ide so mnou.. Sama som sa divila, aké to bolo jednoduché, ale teraz aspom máme dobrý režim pred škôlkou.
Na tvojom mieste by som začala prehadzovať čas vstávania už teraz.. Začni s tým, že hodinu pred odchodom odostrieš žalúžie, závesy... pustíš hudbu, alebo telku a pomaly chodíš k dcérke a hladkáš ju a oslovuješ, že dobré ránko, vstávame.. u nás tak fungovalo budenie aj v iných prípadoch.

zebra41
27. aug 2012

@lenka110611 aj my musime do jasliciek vstavat pred 6. kedze vsak maly mal taky rezim,tak ziaden problem. no a on si rezim zmenil a zacal spavat dlhsie......no co uz,museli sme budit. ale skor tak,ze sme chodili, chystali sa do prace, obcas ho pohladili a v pohode sa zobudil. v jaslickach vsak chodi spavat 2krat. a upravilo sa to tak za 3-4 dni...

abbie
27. aug 2012

no nase jasle zbieraju deti do 9.00, nechapem preco by si mala budit dieta o 6 rano 😖 na siestu rano je strasne skoro podla mna