Búchanie hlavy 1,5-ročného dieťaťa o stenu

mama4444
24. aug 2022

Dobrý deň, je to normálne aby jeden a pol ročné dieťa si búchalo hlavu a rôzne materiály ( stena gauc zem ) skusa ??? je zvedave ze to vydava zvuk ??? Ci co 😂
Ked mu poviem aby prestan , zopakuje to 2 x exte a pritom pozera na mn 😳🙈

pribinak
24. aug 2022

@mama4444 nervak. Však ho nenechaj búchať hlavou o stenu či zem. Odpútať jeho pozornosť

zuzisko
24. aug 2022

Aj moja to robila,ked sa nahnevala,zurila, alebo sme jej niečo zakazali. Uz to našťastie nerobi, teraz miesto toho začne škrípať zubami🤦

bert22
24. aug 2022

myslim si, ze kazde dieta ma to svoje, co robi, ked sa dozaduje pozornosti 🙂 ale myslim, ze ak to nerobi preto, aby si ublizil, tak je vsetko v uplnom poriadku 😀

panelacikova
24. aug 2022

@mama4444 moja to robila. nevedela rozprávať. až časom mi došlo, že si tak pravdepodobne kompenzovala bolesť z rastu zubov... nerobila to schválne, ale vyľakalo ma to. bolo to obdobie pár týždňov-mesiacov. vtedy jej vyšlo najviac zubov. potom s tým prestala

ivanka33
24. aug 2022

@mama4444 môj syn to robil, ale on si búchal päsťami o hlavu, tiež vo veku 1,5r....Doktorka mu predpísala Peritol sirup.... pár dní, max 3 a prestal to robiť, ani sa to nikdy nezopakovalo.... syn je už dospelý 😁... Ale čítala som aj, že to môže byť z bolesti prerezávajúcich sa zúbkov.

mama4444
autor
24. aug 2022

@pribinak on práveže nie je zúriví on to robí v rámci srandy ide okolo steny z dverí robíme “kuki kuk “ a do toho si buchne hlavu

drake122
24. aug 2022

To je ešte prejav nezrelého správania u malých detí. Často keď nemajú stimul z vonkajšieho sveta, týmto sa "zabávajú", alebo takto reagujú na bolesť, zuby, reflux a podobne. Vekom to prejde. Treba predísť úrazom, napr. vankúše to okrajoch postielky, alebo k stene a podobne. Ak je to už nadmerné a rušivé pre okolie, dá sa kúpiť Pediakid sirup na ukľudnenie, alebo na predpis je Peritol v krajnom prípade.

dada153
24. aug 2022

@mama4444 moja dcera ma 2.5r a bucha si hlavu o zem vzdy ked jej nieco zakazem 😂😂😂😂 doma sa na tom vzdy strasne smejem az kym sa nezacne smiat aj ona ale na ulici sa vzdy pozeram inde a robim sa ze o tom neviem co robi az kym sa nepostavi 😂😂😁😁 niekedy je tazke byt mamou :D

leuska1991
24. aug 2022

@mama4444 toto isto mi robi syn. Ma tiez 1,5roka. Ale on je nervak. Dufam,ze z toho vyrastie a pritom bol taky kludny chlapcek

linduska86
30. aug 2022

@mama4444 nie nieje to normálne