Dobrý deň, je to normálne aby jeden a pol ročné dieťa si búchalo hlavu a rôzne materiály ( stena gauc zem ) skusa ??? je zvedave ze to vydava zvuk ??? Ci co 😂
Ked mu poviem aby prestan , zopakuje to 2 x exte a pritom pozera na mn 😳🙈
Aj moja to robila,ked sa nahnevala,zurila, alebo sme jej niečo zakazali. Uz to našťastie nerobi, teraz miesto toho začne škrípať zubami🤦
myslim si, ze kazde dieta ma to svoje, co robi, ked sa dozaduje pozornosti 🙂 ale myslim, ze ak to nerobi preto, aby si ublizil, tak je vsetko v uplnom poriadku 😀
@mama4444 moja to robila. nevedela rozprávať. až časom mi došlo, že si tak pravdepodobne kompenzovala bolesť z rastu zubov... nerobila to schválne, ale vyľakalo ma to. bolo to obdobie pár týždňov-mesiacov. vtedy jej vyšlo najviac zubov. potom s tým prestala
@mama4444 môj syn to robil, ale on si búchal päsťami o hlavu, tiež vo veku 1,5r....Doktorka mu predpísala Peritol sirup.... pár dní, max 3 a prestal to robiť, ani sa to nikdy nezopakovalo.... syn je už dospelý 😁... Ale čítala som aj, že to môže byť z bolesti prerezávajúcich sa zúbkov.
To je ešte prejav nezrelého správania u malých detí. Často keď nemajú stimul z vonkajšieho sveta, týmto sa "zabávajú", alebo takto reagujú na bolesť, zuby, reflux a podobne. Vekom to prejde. Treba predísť úrazom, napr. vankúše to okrajoch postielky, alebo k stene a podobne. Ak je to už nadmerné a rušivé pre okolie, dá sa kúpiť Pediakid sirup na ukľudnenie, alebo na predpis je Peritol v krajnom prípade.
@mama4444 toto isto mi robi syn. Ma tiez 1,5roka. Ale on je nervak. Dufam,ze z toho vyrastie a pritom bol taky kludny chlapcek
@mama4444 nie nieje to normálne
@mama4444 nervak. Však ho nenechaj búchať hlavou o stenu či zem. Odpútať jeho pozornosť