Bozkávanie bábätka na ústa

19. dec 2022

Aký máte názor na to keď niekto bozkáva bábätko na ústa? Keď to vidím tak sa až chytám za hlavu ako môže niekto takto vedome ohroziť svoje dieťa..toľko baktérií máme v ústach…

mimka2019
19. dec 2022

ak rodič bozkáva? alebo kto?

maranco
19. dec 2022

Tu môžeš čítať koľko len chceš https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=na ústa

patricia512
19. dec 2022

Ak rodič tak je to asi normálne,ak niekto cudzí tak by mi to vadilo.

greta2017
19. dec 2022

@patricia512 noo ani rodic by nemal...
A celkovo kto toto akceptuje alebo robi tak robi veeeelmi zle a hlavne pri babatku

solange7
19. dec 2022

Naco to je dobre. Za mna je to celkovo totalne nechutne. Ani vlastne dieta by som nebozkavala na usta, neprinasa mi to ziaden benefit. Dam pusu na lico, na hlavu... ale na usta urcite nie.

mogaa
19. dec 2022

nič v zlom, ale vás kam bozkávali rodičia? lebo pre mńa je to pri malom dieťati uplne normálne.....

mamadievcatiek
19. dec 2022

V našej rodine som počula od švagrinéj ( stalo sa to pred 14timi rokmi ) ako mi hovorila že jej dcére svokra predžula jedlo,vypľula na lyžičku a tak ju kŕmila.Prisahám že je to pravda.

simca06022011
19. dec 2022

Katastrofa, hroza, sodoma gomora :DD nechcete bozkavat, nerobte to. Vadi vam to, nerobte to. A do ostatnych vas nic nie je.

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joesvk
19. dec 2022

@marietaaaa11 Pediatrička keby toto povedala zubárke, tak asi by ju nepochválila.

ariannazara
19. dec 2022

Ja som asi mierne švihnutá ale bežné aj s tetou si davame bozk na ústa ked sa stretneme. Mame sa veľmi radi a nemám problém jej dat pusu na ústa. Malého tiež pobozkám na ústa keď si to pýta.

zafir01
19. dec 2022

@mamadievcatiek no toto robilo viac rodičov... Teda myslím ze vo veku mojej babky. Moja babka mi hovorila, že tak to vtedy robili pred 50 - 60 rokmi, keď mala deti a dávala prvé "prikrmy"

zorkahorka
19. dec 2022

Bozkavam svojho 2rocneho syna.aj on mna.a je mi uplne jedno, kto si co mysli.je to moje dieta!nie cudzie!

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamadievcatiek
19. dec 2022

@marietaaaa11 Vieš čo je to helikobakter? Ten sa prenáša aj slinami.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1gabriela13
19. dec 2022

V žiadnom prípade!! Že budovanie imunity. Mne to spravila raz svokra a mala dostala herpes a ledva sme sa z toho vyliečili. Ja som dcéru od bábätka nebozkala na ústa . Choré zmýšľanie. A pokiaľ to nenarobí problém tak si ľudia hovoria veď aj mňa tak bozkali a je to normálne. No neprajem nikomu herpes u 2 mesačného bábätka.

petamich
19. dec 2022

nie, u nas sa male babatka a deti na usta nebozkavaju a vlastne ani dospeli, ktori nie su v partnerskom vztahu sa navzajom na usta nebozkavaju 🙂 takze mne osobne by to vadilo, ak by moje dieta niekto bozkaval na usta, nastastie ani manzelova a ani moja strana rodiny takyto zvyk nema, tak to nemusime riesit a ako to maju ini...no mozno rovnako a mozno inak, ich deti, ich rozhodnutie

danulicek
19. dec 2022

Nie, ani vlastne babatka som na ústa nebozkavala, neznasala som u nich ani bozkávanie od rodinných príslušníkov kamkoľvek na tvari, nielen na ústa. Teraz už sú velki, menší ma potrebu stále sa pusinkovat so mnou, občas sa “trafí” aj na ústa - nebránim sa ako mama, ale sama mu na ústa pusu nedávam. Objatia, tulkania, bozkávania k rodičom a detom patria ani zle v tom nevidím. Mne to ako dieťaťu chýbalo, doprajem to mojim deťom - kto, ak nie ja ako mama? A to pisem ako človek, ktorý nenávidí objatia a bozkávačky od iných ľudí ako od partnera a deti 😅 Veľký už takéto veci moc nemusi, príde sa občas ešte potulkat, ale pusinky už nie a je to v poriadku. Ale u malých bábätiek je to no go zóna.

paciko9
20. dec 2022

@zorkahorka my tiez takto, ale nasa nema problem dat pusu hocikomu kto si vypyta🤣🤣 Ked bola male mimco tak mi to vadilo, ale teraz ozaj nie. A ked jej je malo tak si este pyta🤣

joesvk
20. dec 2022

@marietaaaa11 Napr.aj zubny kaz je infekčné ochorenie.Nemusíš mať prehnité zuby, aby si dieťa nakazila. Preto olizovať cumlík alebo používať rovnakú kefku s dieťaťom je nebezpečnejšie ako to na 1.pohľad vyzerá.
Letmý bozk na ústa by mi až tak nevadil.

vm123
8. jan 2023

@joesvk ak máte na mysli že z cumlika rastú krivé zubky tak neškodí pokiaľ rodič vyberie správny cumlík a dieťa ho nemá dlhodobo 🙂 dokonca je to jeden zo spôsobov ako zabrániť SIDS