Poradte prosim ake boty kupit 15m dietatu. Chodit sa naucilo pocas zimy. Papucky ma Rak ale uz pozeram co kupit na jar na von. Nechcem barefoot skusila som ale nechce v tom chodit.
Nam sa dobre osvedcili Superfit a DD step. Su makke, poddajne, kozene, priedusne. Nam vyhovuju.
Ako moze dieta nechciet barefoot? Ako sa to prejavuje?
Ja ficim na Superfitoch, Richteroch, Ecco a potom co sa sportovej obuvi tyka tak Adidasy su fakt super ...nasa ich nechce vyzut, keby mohla aj s nimi spi.
Ale na doma ti odporucim len protismykove ponozky, ziadne papuce a urcite sa vyhni Protetikam, tie su strasne neohybne
@tana85 - DD step nie sú barefoot, niektoré rady (s určitým typom podrážky) sú alternatívou BF.
Dieťatku treba zmerať v prvom rade nôžku - dĺžku, šírku, zistiť, aký má priehlavok, členok (niektoré topánky nie sú vhodné na nízky/vysoký priehlavok, niektoré zase budú padať z úzkeho členku) podľa toho potom postupovať v výbere.
Treba dbať hlavne na to, aby boli topánočky jednak dostatočne široké, aby nestláčali prsty k sebe a aby bol nadmerok (na dĺžku) minimálne 1,2 cm. Topánky by nemali byť ťažké a mali by mať mäkkú, ohybnú podrážku. Barefoot kritéria sú ešte - dostatočne tenká, do všetkých smerov ohybná podrážka (do 0,5 cm), bez tvarovanej stielky.
Mimochodom, detičky v BF topánočkách zvyknú mať istejšiu chôdzu v začiatkoch, pretože im topánky nezvierajú nohy ako v sadre (viď napr. Protetika) - nielen moja osobná skúsenosť z jednej aj druhej strany.
to ste ma lrekvapili s tymi ddstep kedze ich maju v ponuke viacre barefoot eshopy. oproti niektorym vyrobcom vsak maju maksiu podrazku, mne sa zdaju dost dobry kompromis. dakujem za info
Ahoj, rak má pekné capacky a aj poltopánky. Pozri si stránku prezuvky.sk
@jatva uplne normalne. Kupila som froddo alebo tak neak, ale nedalo sj jej v tom chodit cabdila doboku patickou cupla si pozrela na to a vyzula. Vyskusala som aj ine a to iste. Istu chodzu ma v pevnej pate.Ako napr papucky rak.
@alexandra909 a bosa ako chodi? Neber to prosim v zlom, ale ked ma vhodne zvolenu velkost a tvar bf topanky, tak chodza musi byt uplne prirodzena. A ked nie, tak problem nebude v topankach.
Ženy,to čo je ten barefoot? Nejaký druh topanočiek? Už zhaname aj my, malý ma siroku nozicku tak si robim prehlad
@krepes ano, je to topanka co napodobnuje bosu chodzu, teda ma tenucku a ohybnu podrazku. A hlavne ma dostatok miesta na prsty. ked vytiahnes vlozku z beznej topanky a porovnas jej tvar s tvarom chodila, tak to skoro neodpoveda. Spicka byva u beznej topanky v strede s vrcholom obluka, kdezto u bf je to pri palci.
@alexandra909 Ako dlho ti uz dieta ISTO chodi? Ake topanky malo doteraz na vonku? Doma ziadne papucky netreba. nechaj ju behat naboso (po roznych povrchoch) abo len v ABS ponozkach.
DD. Step ani 015 rada nie su BF. Nadava sa im alternativa k BF alebo "near BF".
Podobne mas napr. Pediped grip`n`go, tie su super ci uz Sandalky alebo "tenisky".
Ked nechces cisto BF, co vyssie spominane ani nie su, tak este napr Pepino s kaucukovou podrazkou, Bobux, Kavat atd. Suerfit len z tych novsich modelov s mäkkou podrazkou, inak su superfit dost tvrde. Tak male dieta este potrebuje flexibilnu obuv so sirokou spickou.
Ale v prvom rade treba zbehnut do dobrej obuvy, najlepsie specializovanej na detsku obuv a dat dietatu riadne pomerat nohu (bolo vyssie spomenuto, co vsetko). Nezanedbaj to, inak bude dieta neskor (samozrejme nemusi) dalsi kandidat na ortipedickeho pacienta.
@yanni s tymi specializovanymi predajnami... pokial nevlezies do bf prejdajne, tak ti odporucia aj sadru na nohu. Mne chcela predat bose pegresy aj ked som ju donutila vybrat vlozku a mladeho nan postavit a noha mu viditelne o dobry pol centimeter precnievala na sirku. Ale ved to je dobre.. takze pokial rozdiely nepoznas, nevies co chces, nechas sa ukecat aj na tu sadru.
Moj ma hrubsia hrubsiu nozku a vyšší nart, ma Freycco.