Ahojte,
stalo sa vám niekedy, že ste boli (na ulici, v obchoďáku či možno aj priamo v rodine) svedkom toho, že sa rodič zle správal k dieťaťu - strašne na neho kričal, nadával mu, prípadne citovo vydieral alebo dokonca bil? Tak, že vám až bolo dieťaťa ľúto? Zastali ste sa ho v takomto prípade alebo rýchlo išli preč? Aká bola reakcia toho rodiča, ak ste sa ozvali?
Ďakujem za každú skúsenosť.
M.
Videla a zareagovala... bola som sice za pic.u co sa ma starat sama o seba, ale to dieta aspon videlo, ze si ho niekto zastal... Tiez slo o matku, co prefackavala v cakarni placuce dieta u lekara, fakt vrchol, hlavne ta argumentacia, ze si moze zo svojim dietatom robit, co ona chce...
Ja som na ulici veľakrát videla nie fyzicky útok, ale slovný a vždy mi príde vnutorne zle. Reči typu drž hubu, nerev, lezies mi na nervy, buď už chvíľu ticho, neotravuj a pod. 🙈 nestarám sa do toho, ale je mi z toho smutno..
Uz viackrat. V nakupnom centre, normalne vyzerajuca rodina isla vedla mna, mama sa nieco pytala chlapca ktory nezareagoval tak rychlo ako by chcela, tak ho schmatla za vlasy na temene a sklbla smerom dozadu, chudakovi okamzite vyhrkli slzy. Mohol mat tak 5 rokov.
V restauracii sedel otec so synom, chlapec mu veselo stebotal o skole, o kamaratoch a podobne, co otec po chvilke zarazil a zacal mu vykladat aky je slaboch,.ze im musi ukazat kto je tu pan, ze slabosi nepreziju, a potom mu zacal nieco robit, nevidela som presne co ale po kazdom raze sa ho pytal ci ho to boli a chlapec s trasucou sa bradou opakoval ze nie, ze je silny. Bol to asi prvacik.
Pocula som mamu vynadat pubertakovy do chudakov a kokotov..V mhd som raz zazila ako matka hovorila dcere, mozno 10 rocnej, ze nestoji za nic a bez nej by bola nikto, uplny psychicky teror.
Videla som aj fakt silne zaucha, ovalenie taskami alebo take sklbnutia za ruku ze som si myslela ze tie ramena musia byt vyklbene. Facku som este nevidela.
Vacsinou sa na nich len uprene pozeram aby vedeli ze ich vidim, niekedy ich to zvykne upokojit. Ozvala som sa len asi dvakrat a bola z toho scena. Bodaj by existoval nejaky sposob aspon tomu dietatu dat najavo ze to nieje ok a nech je silne ale este som ho nenasla.
@momomama22 áno v rodine bohužiaľ, po zlej skúsenosti ale s dotycnou fungujeme tak že asi 3 roky vzájomne ignorujeme (blízka rodina) preto jej nepoviem nič, nedá mi to, keď sme tam snažím sa venovať deťom, a apelovať na ostatných žijúcich v spoločnej domácnosti aby ju usmernili... Deti mi je ľúto ..
@momomama22 ja som tiež na dovolenke zažila, že rodičia sa na ulici hádali...v kočiari bolo asi 3 ročne drobo, dožadovalo sa pozornosti a zrazu "pán otec" novinami...drobca po hlave trepol...priletela som k nemu vytrhla tie noviny a trepla toho chlapa po ksichte...nechapem že som to spravila môj muž má len za ruku chytil a odtiahol preč...