Bolesti bruška u 2 mesačného bábätka

leila_b
5. jún 2019

Ahojte maminy, neviete mi prosím poradiť ? Maly má 2 mesiace, je na UM keďže nemám mliečko a má bolesti bruška pritom aj prdi aj kaká. Niekedy sa mi zdá, že aj tie prdiky ho bolia :(. Zmenila som aj mlieko a davam mu babycalm, zdalo sa mi, že to pomohlo ale len na chvíľku. Neviete mi poradiť ako mu ešte pomôcť aby nemal take bolesti ? Pri UM treba dávať aj probiotiká ? Skúšala som Probio-fix , ale nepomohlo. A stále je nekludny, vrti sa, na večer stále vždy plače a niekedy sa nedá ani utíšiť až slzicky mu idu. :( Ďakujem za rady

kianka5
5. jún 2019

@leila_b môžeš ho dávať častejšie na bruško, vtedy sa pekne vyprdí...resp. ho v takej polohe držať na rukách, pomôže aj masáž bruška pupíkom, alebo cvičenie s nôžkami. To, že plačú je aj nevyvinutou nervovou sústavou, hlavne večer, je už unavené a ťažko sa mu môže zaspávať. Verím, že časom sa to zlepší 😊

leila_b
autor
5. jún 2019

@kianka5 spáva na brušku, aj pupik mu davam, aj cvicim nožičkami 🙈 len mne sa zdá, že cely deň je taký nevrlý, nervny z toho bruška, tak sa ošíva a kope nožičkami

kianka5
5. jún 2019

@leila_b ja som mala to isté s dcérkou a vyskúšala som všetko možné, ale musela z toho vyrásť. Ak pekne kaká tak to nebude az tak zlé, aj keď je to náročné s takým bábom. Malého dávam na bruško 15-30 min. po papaní, občas si ešte aj odgrgne a vyprdká sa...je ešte vankúšik v čerešňovými kôstkami na masáž, resp. Coliprev kvapky na koliky...môžeš skúsiť to. Večer po kúpaní občas robím masáž telíčka, trošku to detičky ukľudní a pomôže pri zaspávaní. Snáď som ti aspoň trosku pomohla, ale určite to bude lepšie časom 😉

leila_b
autor
5. jún 2019

@kianka5 ďakujem veľmi pekne 😊

tiimka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annamaria4
5. jún 2019

treba s nim aj vela cvicit, aby sa mu tie prdiky pernamentne dostavali von. masticiek na brusko ako napriklad bupik, tych je tiez dost

kristina2412
5. jún 2019

@leila_b nasim pomáhalo suché teplo na bruško,buď fenovať( pri tomto často aj zaspali🙂) alebo nahriate vrecusko s hroznovými jadierkami

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
malinajahoda
5. jún 2019

@leila_b vyskúšaj Coliprev. Tento jediný pomohol. A čo všetko som skúsila...

leila_b
autor
5. jún 2019

@malinajahoda a nemala by som asi miešať kvapky keď uziva babycalm však ?

kristinia43
5. jún 2019

My sme to takto mali 3 mesiace. Treba vydržať a ono to prejde. 3mesačná kolika..

kristina2412
5. jún 2019

@leila_b babycalm obsahuje len prírodné oleje a coliprev enzým na trávenie,čiže nemalo by to vadit .

janynyna
5. jún 2019

@leila_b ja som vyskúšala hádam všetko možné aj nemožné. Maly bol tiež na UM. Nam colilrev nepomáha vôbec. Jedine co ako tak pomohlo bol espumisan pre deti. Držím palce. Viem si predstaviť co prežívaš.

malinajahoda
5. jún 2019

@leila_b mne napr. na Kramároch povedali, že ak nezaberie samotný Coliprev, tak ho máme miešať s Espumisan l. Takže podľa mňa by to vadiť nemalo.

leila_b
autor
7. jún 2019

@janynyna no veď toto sa bojím, že budem mu dávať stále nejaké iné kvapky... neviem ako mu pomôcť, teb plač je niekedy strašný 😔 teraz som zase skúsila vysadiť všetko a keď stále to bude trvať tak vyskúšam ďalšie

leila_b
autor
7. jún 2019

@kristina2412 tak ešte vyskúšam coliprev, uvidíme čo to spraví.. a nie sú lepšie nejaké probiotiká na crievka či to všetky kvapky by teoreticky mali byt na úľavu od bruška ? Lebo keď sa pýtam v lekárni tak mi moc poradiť nevedia

kristina2412
7. jún 2019

@leila_b ja som davala od narodenia obom probiotiká,lebo sa narodili sekciou. Obe mali koliky🙄ale mala som pocit že s probiotikami to bolo kúsok lepšie...dávala som Biogaiu ,neskôr Infant dophilus...ale je fakt že najlepším liekom bol čas,zlepšilo sa to výrazne po 3 mesiaci a do 6 mesiacov vymizlo úplne.

kristinka109
11. jún 2019

Tiež sme mali problémy s bruskom, asi tak do pol roka... vsetci vraveli že po troch mesiacoch to prejde... neboj treba vydržať možno vám to čoskoro prejde. Tráviaci systém ešte nie je úplne vyvinutý ..... No: Vyskúšali sme masáže bruška (treba pri Tom trošku zatlačiť na bruško netreba sa báť), k tomu cvičenie s nožičkami,, ďalej mali sme vrecúško plnené ceresnovymi kôstkami to sa nahralo a dalo na bruško. Často polohuj na bruško. Z liekov sme brali Espumisan a Sabsimplex to ale moc nezabralo. Najlepšie prdkala keď brala Infacol (ten sa už asi ale od juna nevyrába) spolu s probiotikami Biogaja. Aj babycalm sú dobré prírodné kvapky... Dvakrát sme skúsili aj rektalnu rúrku. Teplý kúpeľ. Keď spinkala tak sme nožičky dali do vyvýšené polohy. A samozrejme maznanie, túlenie, bozkanie a hladkanie 😊