Ahojte maminy, neviete mi prosím poradiť ? Maly má 2 mesiace, je na UM keďže nemám mliečko a má bolesti bruška pritom aj prdi aj kaká. Niekedy sa mi zdá, že aj tie prdiky ho bolia :(. Zmenila som aj mlieko a davam mu babycalm, zdalo sa mi, že to pomohlo ale len na chvíľku. Neviete mi poradiť ako mu ešte pomôcť aby nemal take bolesti ? Pri UM treba dávať aj probiotiká ? Skúšala som Probio-fix , ale nepomohlo. A stále je nekludny, vrti sa, na večer stále vždy plače a niekedy sa nedá ani utíšiť až slzicky mu idu. :( Ďakujem za rady
@leila_b ja som mala to isté s dcérkou a vyskúšala som všetko možné, ale musela z toho vyrásť. Ak pekne kaká tak to nebude az tak zlé, aj keď je to náročné s takým bábom. Malého dávam na bruško 15-30 min. po papaní, občas si ešte aj odgrgne a vyprdká sa...je ešte vankúšik v čerešňovými kôstkami na masáž, resp. Coliprev kvapky na koliky...môžeš skúsiť to. Večer po kúpaní občas robím masáž telíčka, trošku to detičky ukľudní a pomôže pri zaspávaní. Snáď som ti aspoň trosku pomohla, ale určite to bude lepšie časom 😉
treba s nim aj vela cvicit, aby sa mu tie prdiky pernamentne dostavali von. masticiek na brusko ako napriklad bupik, tych je tiez dost
@leila_b nasim pomáhalo suché teplo na bruško,buď fenovať( pri tomto často aj zaspali🙂) alebo nahriate vrecusko s hroznovými jadierkami
@leila_b vyskúšaj Coliprev. Tento jediný pomohol. A čo všetko som skúsila...
@malinajahoda a nemala by som asi miešať kvapky keď uziva babycalm však ?
My sme to takto mali 3 mesiace. Treba vydržať a ono to prejde. 3mesačná kolika..
@leila_b babycalm obsahuje len prírodné oleje a coliprev enzým na trávenie,čiže nemalo by to vadit .
@leila_b mne napr. na Kramároch povedali, že ak nezaberie samotný Coliprev, tak ho máme miešať s Espumisan l. Takže podľa mňa by to vadiť nemalo.
@kristina2412 tak ešte vyskúšam coliprev, uvidíme čo to spraví.. a nie sú lepšie nejaké probiotiká na crievka či to všetky kvapky by teoreticky mali byt na úľavu od bruška ? Lebo keď sa pýtam v lekárni tak mi moc poradiť nevedia
@leila_b ja som davala od narodenia obom probiotiká,lebo sa narodili sekciou. Obe mali koliky🙄ale mala som pocit že s probiotikami to bolo kúsok lepšie...dávala som Biogaiu ,neskôr Infant dophilus...ale je fakt že najlepším liekom bol čas,zlepšilo sa to výrazne po 3 mesiaci a do 6 mesiacov vymizlo úplne.
Tiež sme mali problémy s bruskom, asi tak do pol roka... vsetci vraveli že po troch mesiacoch to prejde... neboj treba vydržať možno vám to čoskoro prejde. Tráviaci systém ešte nie je úplne vyvinutý ..... No: Vyskúšali sme masáže bruška (treba pri Tom trošku zatlačiť na bruško netreba sa báť), k tomu cvičenie s nožičkami,, ďalej mali sme vrecúško plnené ceresnovymi kôstkami to sa nahralo a dalo na bruško. Často polohuj na bruško. Z liekov sme brali Espumisan a Sabsimplex to ale moc nezabralo. Najlepšie prdkala keď brala Infacol (ten sa už asi ale od juna nevyrába) spolu s probiotikami Biogaja. Aj babycalm sú dobré prírodné kvapky... Dvakrát sme skúsili aj rektalnu rúrku. Teplý kúpeľ. Keď spinkala tak sme nožičky dali do vyvýšené polohy. A samozrejme maznanie, túlenie, bozkanie a hladkanie 😊
@leila_b môžeš ho dávať častejšie na bruško, vtedy sa pekne vyprdí...resp. ho v takej polohe držať na rukách, pomôže aj masáž bruška pupíkom, alebo cvičenie s nôžkami. To, že plačú je aj nevyvinutou nervovou sústavou, hlavne večer, je už unavené a ťažko sa mu môže zaspávať. Verím, že časom sa to zlepší 😊