Môj 9 mesačný syncek začal v pondelok večer teplotovao, až do štvrtka rána, teploty boli vysoké 39,6 nedali sa zbiť ,tak som to striedala panadol, nurofen, šli sme na pohotovost crp v poriadku aj hrdieoko, vraj viróza.Teploty ustúpili no teraz má kŕče v brušku plače prsia, má ako keby otrávený žalúdok z tých sirupov, a malinké vyrážky červené bodky na tvaricke krku sem tam chrbátik a bruško ale je to ho úplne málinko.Mam probiotiká do mliecka ,espumisan poraďte ako mu ešte pomoct
@danielocka32 nechaj ho vybuvat, určite je unavený z tých teplôt... A ak ti povedali ze viroza tak to len nejako prekonať a tými lieklmi... Ja som dávala na zapestie a na členky obklady ocot a voda.... Je to studené, nepríjemné pre dieťatko ale pomôže....
Príznaky by sedeli na siestu chorobu. Náhle teploty, ktoré trvajú 3 dni, potom odznejú a bábätko dostane vysyp, na hrudi, brušku, krku. Niektoré detičky majú nižšie teploty, niektoré vysoké, niektoré malo vysypu, niektoré veľa. Je to individuálne. Ten vysyp tiež trvá 3 dni. Zmizne sám. A ako vieš, že má kŕče v brušku? Ak bolí bruško tak masírovať ho, dať čajík harmančekovy, alebo feniklovy(ak mu nerobí zle).
Vykakat sa vie? To, že chce spinkať ešte môže byť účinnok panadolu a nurofenu. Môže byť aj kvôli tomu mrzutý, že je unavený, nespokojný ešte. To prejde, keď už prešli teploty, uvidíš, zajtra bude fit.
A jedol nieco za ten cas? Myslim nieco ľahké, tekuté, polievocky alebo tak. Tie sirupy su ťažké na žalúdok a ak ste boli na pohotovosti tak by sme mali ist aj k detskej lekárke na kontrolu. Moze byt aj dehydrovaný. Teploty ho vyčerpali a ak mal malo tekutín, moze byt aj z toho malatny.
Chodte k lekárovi lebo tu dostanes milion rad a k ničomu to nepovedie.
@vinejka6 od vcera je taký mrzuty a uplakaná po crievkach mu zblnkoce a hneď v tedy plače aj keď sa zobudí vezmem ho na ruky tak mi silno kŕči nôžky a plače , v lekárni mi poradili bezlaktozove mliečko a espumisan, v lete sme mali vírus ruka boha ústa a bol to tiež taký podobný priebeh
@vendulka80 vodičku mi pije aj čajík stále mu podávam , nič nechce len mliečko takú 90 mi vypije
U mojich deti vzdy fungoval vývar, pomixovana zelenina so zemiacikom aby nemali s tym robotu v ústach a vzdy som isla k dr. aspon dat popočúvať aby som bola spokojnejšia. Ale kazde dieta je ine. Len mozno uz treba trosku zaťažiť aj crievka niecim výživným. Este mi napadlo ze v lekarni predávajú nieco ako nutridrinky pre deticky, je to určené najmä detom, ktore nechcú papat v chorobe, maju afty a podobne. Jeden drink by mal pokryť príjem živín na 24 hodin.
@vendulka80 bola som na pohotovosti a počúval ho aj crp mu robili , tie drinky pôjdem kúpiť dakujem
@danielocka32 ano to viem ze si bola len po správnosti by sa mal kazdy hlásiť u svojho lekára aj so správou z pohotovosti. Lebo tiez na pohotovosti sa da natrafiť na kadekoho😔tie vyrážky mi prídu ako následok teploty a potenia sa ale mozem sa mýliť. Ved uz urob ako uznáš za vhodne hlavne aby babatku bolo lepsie.
@vendulka80 vo štvrtok som bola s ním a doktorka naša má dovolenku tak neviem či ísť s ním zase na tú pohotovosť alebo čo robiť , aby na mňa nepozerali že som prišla s potnickami
@danielocka32 Ahoj, ako Ti už pisala @vinejka6 , mne tiež hneď napadla tá 6-ta choroba, mal to aj môj syn, priebeh bol rovnaký, ako u Vás. Ak sa synček už vysypal, znamená to, že choroba je na ústupe, už bude len dobre. 😉
@h2 ďakujem pekne 🙂
@danielocka32 hlavne pokoj.... Nebehaj s nim zbytočne po pohotovostiach, kde môže nachytať XY horších vírusov, baktérií atď.. S najväčšou pravdepodobnosťou je to 6ta choroba... Papať nemusí, ak mu nechuti, nech len pije a odpočíva... Už bude postupne lepšie....
@danielocka32 u nás presne ten istý priebeh u šiestej choroby, už je na konci keď sa vyhadzal...
@nikpa chcem sa opýtať či je normálne že je taký správy ráno vstal o 9 pol hodku bol hore a spi do teraz este
@danielocka32 ber to tak ze aj ty keď si chorá a máš vysoké teploty si celkovo slabá a potrebuješ oddychovať. Naš malý keď mu len išli zuby a mával nižšie teploty, oveľa viacej spával.
@danielocka32 je to normálne, že je taký spavy, hovorím, že po tých sirupoch od teploty môže byť taký spavejsi. Je dobré, že papa mliečko a ze chce piť vodičku alebo čajík. Prikrm je normálne, že odmieta, veď ani nám nechuti keď sme chorý alebo tesne po chorobe, musíme sa z toho dostať najprv
Dávaj mu tekutiny, polievočku môžeš so zemiačikom aj keď len 3-4 Lyžičky zje, aj tak dobre. Kedy sa objavil vysyp? Dnes? Ešte dva dni a uvidíš, že bude taky istý ako predtým. Už je na ustupe choroba. Keď krčí nôžky k brušku, asi ho ozaj bolí, alebo sa nevie vyprdkat. Daj espumisan, masáž bruška, alebo haramcekovy caj, odvar zo sušených sliviek. To pomôže na stolicu. Na bruško. A keď sq mu žiada spinkať nech spinka
@vinejka6 akurát mu varím zeleninovú polievku ,ja som si včera všimla že má za úzkom malé vyrážky a v noci mu to scervenalo a pribudli mu nove
@danielocka32 aj nas mal nieco podobne, v pondelok sme boli u doktorky, crp ok, hned pozerala, ci nie je vysypany. Vraj teraz ide takato viroza. Povedala, ze nic, iba zrazat teplotu (ak je moc vysoka) a dat vitamin B, lebo nas ma z toho v puse afty a boli ho to (tak na to ten vit. B) jest nechce, ale ja ho nastastie este kojim, takze je stale na mne nalepeny. Kde-tu vypije repikovy caj. Treba pockat, kym to prejde
Išla by som na pohotovosť pripadne ku zastupujucej lekárke ak vaša je na dovolenke. Keď ste boli na pohotovosti tak ešte vyrážky nemal nie? Môže to byť siesta choroba ale môže to byť aj iná choroba. Môže mať aj reakciu na lieky. Ako sa vraví radšej 2 krát prísť zbytočne ako raz neskoro (to mi povedal doktor na pohotovosti 🙂) a tiež 39,6 sú skutočne vysoké horúčky. Musí vedľa piť ak dostáva lieky na teplotu. Ak bude dehydrovany nebudú ani zaberať. My sme boli kvoli horuckam aj v nemocnici. Tiez mu nič nezaberalo :/
@danielocka32 naozaj to vyzerá na šiestu chorobu. 3 dni vysoké horúčky ktoré potom ustúpia a dieťa sa vysype. To bruško podľa mns nemá ako si písala otrávená zo sirupov. Vyrážky by mu mali ustúpiť. Ja by som dala fenistil kvapky ak máš. A určite probiotiká.
Ja ti neviem poradiť, ja ešte len budem mamicka.. Chcem ti však zaželať veľa síl a malinkemu skóre uzdravenie. ❤️Videla som tu fotku co si tu dala... Ozaj ozaj skóre uzdravenie a všetko dobré želám.
Podla man je to ta siesta choroba no s vysypom by mali teploty prestat
Mali sme rovnaky priebeh pri 6 chorobe,3 dni velmi vysoke teploty,skoro 40tky,potom sa rano vysypala ale mala to skor na chrbatiku,brusku,a lickach. Urcite sa treba aspon u zastupujucej lekarky ohlasit,6tu chorobu jej treba nahlasit.nam sa k tomu pridruzil aj bacil v zaludku takze tyzden po 6 chorobe chytila toho bacila a skoncili sme v nemocnici,brusko sa velmi dlho davalo dohromady 😕
Je 6 choroba infekčná?
Ahojte prosim Vas tie co mate skusenosti s kolikami u chlapcov, kedy Vam to skoncilo. Moj syn ma 11 tyzdnov a cez den je dobrucky no vecer mi nevie zaspat. Kupeme medzi 7-8 vecer potom sa napapa a potom dve hodiny bojujeme co nevie zaspat. Nechcem ho nosit na rukach ale ako ho mam naucit na postielku aby zaspal sam? Nie je pri skoro ho ucit na taky rezim?
@danielocka32 zdravím ako to dopadlo?? Aj my máme 6tu chorobu už odzneli horúčky má výsyp a krče v brušku... čo pomohlo na bruško?? Zmizla bolesť po vysype?
@danielocka32 a stále chce spinkat