Maminky mam 10dnoveho synčeka a začali sa mu v jednom očku tvorit karpinky a taky maz a nemôže otvorit poriadne očko ked vstava...viete mi niečo odporučit
Ocianka rostokova, sypany caj prikladat na ocko ale u tak maleho neviem, treba precitat.....
Ja som dcérke dávala prvý mesiac „očianku“ kvapky, to mi doporučili v nemocnici, ako prevenciu a kým si očká zvyknú, ale isto by som vybehla aj k detskej lekárke, aby to nebol nejaký zápal
Ak kojite tam matetske mlieko alebo ocianku u nas to pomohlo
Presne,nakvapkat materske mlieko
Ahoj. Treba ísť k doktorke. Predpíše mu Ophthalmo Framykoin do očka a to mu prejde. Zrejme sa pri pôrode nakazil chlamýdiami, čo je dosť bežné. Ty ani nemusíš vedieť, že ich máš a dieťaťko sa pri pôrode nakazí. Aj my sme to mali.
Ja by som minimálne zavolala doktorke, možno to prejde ak použijete tú očianku ale nemusí, takže radšej aby o tom vedela
jednoznacne materske mlieko tisickrat denne tym preplachovat. maly to mal chytila som to vtedy aj ja od neho, a aj mne mlieko pomohlo.
@kvetinka1405 jednoznacne k pediatricke a ta vas posle k ocnej. Moje obe deti mali upchaty kanalik v ocku a presne takto to zacalo. Ale kludne to moze byt zacinajuci zapal. Urcite nic nekvapkajte bez odporucenia ocnej, predsa ide este o malicke babatko. Drzim palce
Odporucam návštevu pediatricky. Pri novorodencovi by som neriskovala a neskusala “babské recepty”