Bojím sa o svoje bábätko

25. nov 2021

Je to moje prvé bábätko. Má 3 mesiace ide o to že sa bojím že budeme musieť ísť na rehabilitácie alebo dačo. Hlavu si už drží krásne ale posledné dni je taká iná. Pred tým sa už točila aj na bok objavovala... Teraz keď ju dám na bruško už tlačí nohy pod seba ako keby chce loziť alebo neviem čo skúša. Už ju dáko nebaví skúšať sa otáčať trošku sa vytoči a to je celé obzerá sa. Kopká. Ináč je veselá brble všetko ale dáko mám strach o tie pohyby 😔

katie253
25. nov 2021

Na 3 mesiace je to ok, stále dávaj aj na bruško, kľudne aj na hraciu deku ju ulož, aby obzeral hračky nad sebou.

kacena4
25. nov 2021

čoho sa bojiš? co by ju tam zjedli?

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. nov 2021

@kacena4 lebo chcem aby jej to išlo samej od seba bez trápenia. Nie aby ju trápili cvikmi.

autor
25. nov 2021

@beata_k a čo s tým otáčaním?

mima172
25. nov 2021

Na mňa to pôsobí tak, že si príliš úzkostlivá, ustráchaná a ja som taká istá. Ak ti môžem poradiť, snaž sa to nejako potlačiť, ja som to nikdy nevedela a teraz musím uznať, že dcéra má 1,5r a ja som si jej prvý rok vôbec neužila. Taká som bola stále ustráchaná, až som videla "problém" aj v tom, že si "čudne prdla". Moja mala štart do život troška ťažší, prišla skôr, od 4m Vojtovka, rehabky až do roka atď, no aj tak som to s tými strachmi preháňala a totálne sa tým obrala o radosť z toho obdobia. K tomu, čo píšeš, prosím nerieš nejaké tabuľky, tlaky iných atď. Každé dieťa je iné. Moja sa prvý krát otočila v 7m, prvý krát si sadla 3 dni po prvých narodeninách a až teraz nedávno začala chodiť a teraz už lieta tak, že len parkety podskakujú. Každú obavu rieš s pediatrom, no, prosiiiiim, negoogli, nesleduj ju príliš, neporovnávaj 🙂

jaskolka
25. nov 2021

A čo by si chcela, aby robila? Na 3 mesiace je to úplne v pohode, dieťa sa bude meniť, jeden deň niečo bude robiť, na druhý ani za svet.
Otáčať na brucho sa ma? Alebo kde? To ešte ma kopu času, nestresuj sa zbytočne a nesleduj ju až tak.
Ak sa fakt ti dačo nezdá, na to je poradňa.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ailiba
25. nov 2021

Malé babo sa stále hybe, ale keď máš pochybnosti, chod na rehabilitáciu. Radšej zbytočne, ako neskoro. V tomto veku sa dá všetko krásne cvičením skorigovať.
Aj ja chodím na rehabitacie so synom a nič to nie je. Trosku s nim pocvici, možno ho aj pomasiruju a idete domov. Nemáš sa čoho báť.

danieli
25. nov 2021

Dieťatko má na všetko čas a na posúdenie správneho vývoja je tu pediater, užívaj si babätko rastie rýchlo a toto čarovne obdobie si nezaťaž zbytočným strachom...

zuzanaete
25. nov 2021

Pamatam si, ako som pri prvom nadsene hovorila doktorke, ze uz sa pretocil na chrbatik. Doktorka mi vysvetlila, ze to sa este nerata. Len naklonil hlavu, neudrzal a stiahla ho. Nerobil to vedome. Aj tak bolo. Prestal sa pretacat a znovu to zacal robit neskor, ale uz vedome. Deti sa menia. Nieco robia, prestanu … Spoznavaju svoje telo, ucia sa postupne ho ovladat. Sadni si l dietatu, zahlad aa na neho a povedz si, ze je uplne dokonale a krasne. A ani tie rehabilitacie nebyvaju koniec sveta, ak by boli potrebne. Nauc sa tesit sa z dietata.