Baby mam takmer 5mesacnu dcerku. Manzel chodi do prace z domu o6 prichadza okolo 18:00. Som doma
Samaˇ svokra pride raz tyzdenne cca na 2 hodinky mama
tiez. Nemam vodicak k nim teda nechodim s malou bez muza.. Mala raz plakala a takmer sa zasla az zmodrela☹️Odvtedy sa bojim byt snou sama. Tazko sa uspava cez den ma uz 7kg ked zacne plakat uz ma chyta panika ci sa nezajde. Vladzem ju kolisat max 10min ak dovtedy nezapi polozim ju alebo ideme
wonku spat do kocika. Kazdy den trpnem co bude ci sa ta situacia mezopakuje,ci sa enude dusit s prikrmom☹️A je mi z toho smutno. Aj by mate taky blby pocit ked ste sama s babom doma??
@terry658 ☹️
Klud a nohy v teple, nstuduj si co mas robit v takomto pripade a nerob si nervy. Ma 4mesiace, 7kg vobec nie je ziadna katastrofalna vaha... Babatka placu. Ja som tiez panikarila, ale nie z toho ze sme same, ale napr ze nieco sa jej stane, ochorie, co budem robit atd.. NAJLEPSIE je nastudovat si co mas robit ked to nastane... a budes kludnejsia. Pri zachadzani sa treba babatku fuknut do tvare, funguje to spickovo podla mna. Cize vygoogli si vsetky mozneprve pomoci a klud..
Slovami klasika: Hlavne je sa nepo*rat! 🙃 Absolvuj kurz prvej pomoci alebo asi aspon nastuduju co robit, ked nastanu nejake vazne situacie. Zajdenie vazna situacia sice nie je, ale dokaze teda vystrasit paradne, no treba si uvedomit ze panika nie je ani potrebna ani vhodna v tomto pripade. Prave ty si ta osoba ktora by sa nemala bat (ok, vsetky sa do istej miery bojim) resp. ktora by mala byt bezpecim pre tvoje dieta, takze je nacase s tym nieco urobit. Na instagrame najdes xy profilov (mk life prvni pomoc detem, pediatrie s laskou, pediater online, pediatricka denjas, abc life) mas naozaj vsetky mozne informacie zdarma poruke, vies si najst aj rozne kurzy PP ci uz online (napr. comamdelat.com) alebo fyzicke, moznosti je naozaj vela.
@simca06022011 fukali sme to pomohlo sa nadychnut nie prestat plakat
Je normalne ze babatko palce, treba si vyvarovat toho aby sa zachadzalo to je jasne..
Ale nemozes mat strach, uzivaj si den s babatkom, hlavne ho neuspavaj na rukach lebo babatko bude cim dalej tym tazsie a tazsie.. a ak nechces aby si zvyklo a prist o kríže najdi iny sposob uspavania, a ze to nejde je vyhovorka, babatko ti nema organizovať sposoby, ale ty jemu☺️☺️☺️ takze drzim palce, hlavu hore, nemas nejaku kamosku s ktorou by si obcas pokecala?
Ale pre babatko je normalne, ze place...
Ale ved cielom nie je utisit dieta, aby vobec neplakalo. Deti placu, niektore viac a niektore menej, ale placu vsetky. Nam je ten plac neprijemny, lebo aktivuje take centra v mozgu, ale okrem toho na nom nie je nic zle. Dieta vnima velmi intenzivne aj pocity matky, takze ked ty si uzkostliva, tak aj dieta bude nesvoje a ten plac bude dookola. Nuz a to ze nevladzes kolisat 7kg dieta.. tak to uz je asi vec konstitucie, kazdopadne kolisat sa da aj v sede, “kocikat” sa da aj v byte, mozes skusit nosic. Ja nebudem pisat, ze nenos a necicikaj svoje dieta na rukach, ale aj to je moznost, ty musis vediet co ti vyhovuje a co zvladnes.
Myslim, ze nie babo, ale seba musis zacat riesit. Nech to znie akokoľvek, vyhladaj pomoc. Ver mi, viem o com pisem. Babo si neuzijes a z teba sa stane kopka nervov. Musis pochopit, ze len malilinkemu % deticiek sa nieco zle stane, zvycajne su to deticky, ktore maju nejaku diagnozu uz vrodenu. Ze tvoje babo je v poriadku a tak to aj ostane. Ze si ore nho ta najlepsia mama a u Teba sa citi najbezpecnejsie. Terapeut ti pomoze k tomu, aby si prekonala strachy, a zacala si uzivat materstvo. Drzim.palce!
@dadka1997 kocik fingoval do 3m teraz ruky ked ju polozim preplace sa do dslsieho mlieka nespi
@anavixy kocik fungoval do 3 m potom ruky ked sadnem krik plac
Poznam, tiez som vzdy bola s nervami v koncoch ze ako do r*ti vie, ze som si sadla ked ona sa hybe tak isto! 😄 je to na nervy, ale zlepsi sa to, prejde to! Skus ten nosic 🍀 a suhlasim, vyhladaj pomoc, ked to potrebujes 🙏
1. Pracuj so sebou a prestaň stresovať, ak ti to pomôže, absolvuj kurz prvej pomoci, aby si vedela zakročiť, keby treba.
2. Keď ti dieťa nevie spať zaspať v kočíku (toto poznám, mám také deti tri), zožeň si nosič.
Poznám osobu, kde do roka chodili dieťa aj kúpaťc, lebo ona sa bála 🤦♀️, extrém, viem. Netreba sa z toho pokakať, deti revú a stávajú sa im rôzne veci, čím skôr to prestaneš prežívať, tým lepšie pre teba, lebo z teba bude totálne hysterická matka.
Je to narocne byt sama doma s malym babatkom, navyse prvym. Uplne vas chapem.
No bolo by dobre, keby ste pracovali so svojou uzkostou (doverne to poznam, tiez som taka, aj ked je to uz o nieco lepsie).
Stranka Dovychovat.cz ma vyborne kurzy zamerane na osobny rozvoj, napr. Zvladnutie strachov.
Alebo aj psychologie.cz ma velmi dobre clanky pisane odbornikmi/ckami pisane zrozumitelnym sposobom. Vela z nich je zadarmo.
A samozrejme mohlo by vam pomoct aj nastudovanie si prvej pomoci v pripade potreby (ale mozno to ani nikdy nebudete potrebovat), ako uz pisali zeny vyssie.
Drzim vam palce! ❤
@camelie12 co je na tom náročné byť sama s bábätkom? Ktorá matka nie je doma sama s bábätkom? Všetky ženy sú doma s babatkami väčšinou samé. Alebo je nárok na nejakú asistentku? 🙈
Autorka prepáč, čo stresujúce? Absolútne bezdôvodne. Dospej a začni sa správať dospelo. Si mama!!!! Ako sa môžeš ,,báť "?
Mne sa dcéra dusila tak, že som jej podávala prvú pomoc a mala som už vytocenu 155....
Ani by mi nenapadlo sa teraz začať báť.
Prosím odpustite si útoky na môj komentár. Píšem si svoj názor a nemyslím si ze som necitliva, len priama.
@camelie12 dalijem pozriem to
@simona20201309 to ze sa ty nebojis je tvoja vec ja sa
O malu bojim ze nebudem bediet zakrocit a tu nejde o dospievanie . Nie kazdy ma taku povahu
@simona20201309, skuste pripustit moznost, ze kazda zena-matka ma inu povahu. To snad uznate, ze je to mozne a dokonca je to prirodzene.
To, ze ste sa nebali o dceru vy, neznamena to, ze sa automaticky nebude bat ina mama o svoje dieta.
Pocity ako strach ci uzkost su uplne v poriadku a vyskytuju sa u vsetkych ludi bez ohladu na vek ci pohlavie.
No ak je strach uz velky, dlhodobejsi a zasahuje cloveku do bezneho fungovania a zivota, tak je dobre to zacat riesit s odbornikmi/odbornickami. To je dospele spravanie.
Dufam, ze sa nad tym aspon zamyslite 🙏
@camelie12 bojím sa k svoje dieťa každu sekundu, ale nebojím sa s ním byť sama. Je nutné ovládať základy prvej pomoci. To by mohlo pomôcť nabrať sebavedomie a sebaistotu.
Možno si aspoň v hlave urobiť nejaký plán v prípade nečakanej situácie. Bála by som sa ak by sme bývali niekde na samote mimo dosahu signalu
Ked to príde treba fuknut jemne do tvaricky, aj viac krat ak treba. Je to caste u babatiek. Aj doktorka nam takto radila. Nie je to uplne nebezpečné to sa neboj. Nemalo by to nastat pri jedle, len placi
Drzim palce, u nas to malo jedno dieta tiez, do cca 2r., druhe dieta našťastie vobec
Nečítala som komentáre ale moj sa asi v tom období kdd mal 4mes.zvykol zájsť. Fúkni jej vtedy do tváre. Vtedy sa uvedomil aspon moj a nadychol.
Pri prvom bábätku je to pochopiteľné. Musíš nabrať kompetencie.