Bľabotanie u deti

30. aug 2024

ahojte moj skoro 11 mesacny synator neblaboce vydava zvuky ako hmkanie hlasny smiech a podobne skor kade jake zvuky ale ziadne nahodne slovicka slabiky ja by som to absolutne neriesila ja som teda ani nevedela ze v tomto veku by nieco mal take dzavotat uplne ze ticho nieje krici je ho pocut no ziadne ze ham papa mama tata alebo nieco podobne svagrina ma doslova “ vysmiala” ze jej dieta v tomto veku uz vravelo mama tata ham papa
mala by som to riesit ? ako su boli vase deticky na tom?

kaca222
30. aug 2024

Nie, neriešiť, má čas

svetlonos
30. aug 2024

Svagrina je koza! Keď ti to povie ucitelka s 30 ročnou praxou v jasliach, vtedy sa zamýšľaj. Nie matka pár deti. Náš ma 14 mesiacov, povie mama, daa,nie, nein a nennene = chce jesť 😂. Blahoželám si čosi po svojom, rozumie jed povem dones mi (knihu, loptu...), pod sem atd. Ale ze by išiel zrovna recitovat Hviezdoslavov Kubín, tak to teda nie. Dôležité je aby ti rozumel. Niekedy je chybou reci cumel - podla logopedičiek. Pit by mal z normalneho pohárika, nie stále z flasie ci tých cucacich pohárov. Aaale - kamoskin z tychvpoharolikov pil a ten veľmi skoro začal hovoriť, niečo málo po roku, za chvíľu potom aj rozvinuté vety atd. Také zázračné deti, poznam také 3. A poznam aj jednu, ktorá do 3 rokov nehovorila a potom zo dňa na deň krásne spisovné, gramaticky správne rozprávala. Cele vety! To bol milý šok pre rodičov. Teraz je super šikovná, múdra, mlada na výbornej veducej pozícii. Ma 26 rokov, praxivala celú vš.
Netráp sa a svagrinu posli do kelu. Sa jej spýtaj od kedy sa stala pediatričkou 😏. Lebo výsmech svedčí len o jej intelekte.
Ty to v kľude preber s dr a neries, pokial ti povie ze všetko ôk. Podľa mňa máš normalne dieťa. Náš sa rozkecal až 2 mesiace po 2 roku. Do vtedy som tiez mala obavy trochu. Dnes má 4 a prisaham, klapacka sa mu nezastaví od rána 5:00 dokedy nezaspím! Aj keď sa ráno hra sam, často si to komentuje, keca s babkou. Potom s nami a v posteli si bud spieva alebo niečo hovorí 😅
Vues kolkokrat si poviem, ze som si to hehe nerozprávali mala omnoho viac užívať 😁? Ten luxus mas totiž len pri prvom dietati.
Hlavu hore, ries s dr. Naša mi absolútne nič nepovedala. On s nou síce " diskutoval" ake figu sme rozumeli 😆.
Svagrinu hneď zrus alebo sa jej opytaj, ci by nechcela pokal za matku roka 😉 ?

blaazi
30. aug 2024

Tak tam ide o to, aby bola istota, ze pocuje, ze nema sluchovu vadu. A ze vie, ake zvuky ma opakovat. To ze nehovori, nevadi.