Ahojte maminky a nemaminky, mam ťažku dilemu... Manžel včera doniesol domov šteniatko (mame 4izbovy bytik v Ke) Bishonika. Kto pozna vie o com hovorim, maly plysacik, naozaj vyzerajuci ako hracka (samozrejme, ze si uvedomujeme, ze to hracka nie je), ktory neplzne a miluje majitelov 🙂. No mam dilemu, ci si ho nechat alebo nie. Skusenosti s havinom mam, mali sme labradorku, avsak ked sa narodila mala, dali sme ju znamym do domu, nakolko strasne plzla, nebol na nu cas, nevenovali sme sa jej. Teraz je to ine, trosku... no o par mesiacov planujem nastupit do prace, mala do skolky a naozaj si nie som ista, ci to pre toho psika bude dobre... Sme casto vonku, mala sa z nej neskutocne tesi, hra sa s nou a vseobecne citim, ze je psickarka ako my, no ... prosim, poradte, ci si ho mame nechat alebo nie ☹ ☹ uz som zufala...
V tvojom prípade nechápem, kde je vlastne tá dilema. Nechaj si ho a hotovo. aj ostatní chodia do práce a majú psa
Sa pasujes za psickara a predošlého psa das známym lebo sa mu nevenujes, lebo nebol cas ? ? 😨
Ja nechápem týmto otázkam, prepáč, ale ak ti napíše väčšina, že daj ho preč, tak ho dáš? Alebo si ho necháš, ak ti napíšeme, že nechaj si ho??? Z akého dôvodu ho vôbec tvoj manžel priniesol domov? Veď toto rieš s ním.. A ak si už psa mala, tak vieš, čo to obnáša, tak si vieš dať dokopy pre a proti a rozhodnúť sa, alebo nie?
Ale aby som nepísala len mimo témy, tak my sme teraz kúpili psíka, dokonca takého, čo plzne (no čo už :-P ) a tiež sa chystám po prázdninách do práce.. Nevidím v tom problém. Bude chodiť všade s nami, na prechádzky, do obchodu.. na dovolenku.. a tam kam nemôže, tak počká doma..
@jenn444 - vy nie ste psickari 😠 ked si sa zbavila predosleho psika zbavis sa aj tohto skor ci neskor, steniatko vratte alebo posunte dalej niekomu kto sa onho postara na cely zivot! , nie len dokial mu to vyhovuje ako to s najvacsou pravdepodobnostou bude u vas.. najlepsie kym je este steniatko, starsie psiky sa ovela horsie umiestnuju a horsie sa adaptuju na nove prostredie.. sorry ze som mozno neprijemna, ale strasne ma stvu diskusie tohto typu... zviera nie je hracka, zije X rokov, malo by sa kupovat s tym, ze sa tych X rokov budete on starat... bisonik je male plemeno, dozije sa 15 a viac rokov, si pripravena sa on 15 rokov starat? to bude mat tvoje dieta 18.. ak ano, tak si ho kludne nechajte, nic nie je krajsie ako ked dieta vyrasta so psikom... ale aj psik ma svoje potreby a tie musis zarucit ty kedze ty si dospela a zodpovedna za vlastne rozhodnutia....
@lenka20 ty co si nervozna ako nevybureny doberman (ktory navyse nevie poriadne citat). Zaprve nepisala, ze su psickari ale ze citi, ze ich DCERA je psickarka a so psami sa rada hra. Zadruhe toho labradora nevyhodili na ulicu ale nasli mu novy domov, v ktorom mu bolo zrejme lepsie. Za tretie niekedy sa musis rozhodnut medzi dietatom a zvieratom - ti, co zvolia dieta asi podla teba nie su dost dobri mat v buducnosti ine zvieratko.
Za stvrte ten psik sa zrejme u @jenn444 objavil nie celkom planovane, niekde v srdci citi potrebu si ho nechat a je rada ze sa tak stalo ale stale ma nejake "rozumove" dovody, ktore jej brania tento fakt plne akceptovat. Preto zalozila tuto "zbytocnu" diskusiu.
@maslenka47 heh jenn444 napisala, ze dcera je "psickarka ako my" cize aj oni su psickari 😉
v niecom suhlasim s @lenka20 - pripada mi to ako metoda "pokus-omyl" - skusili sme labradora, plzol+dieta=nevyhovuje, ide prec.. bisonik mozno bude naprikald stekat, alebo nebude nanho cas=tiez sanca, ze poputuje prec..
jedno treba zvazit - co tu uz padlo - psa si clovek zaobstara nie na mesiac-dva.. treba si zvazit svoje moznosti a priority.. ci bude mat kto rano vstat a psika ist vyvencit (a zaroven pripravit ranajky a dieta vychystat do skolky..) ci sa bude mat kto o psika starat, ked pojdu napr. na dovolenku, kam sa psik neda zobrat.. a pod. skusenosti zakladtelka ma, cize vie, co to obnasa..
@maslenka47 - tak ktora z nas dvoch nevie poriadne citat? 😀
Tak uff, necakala som taketo reakcie, ano, psikov mame radi, to je pravda a labradorka sla ku kamoske do domu, kde je jej uzasne, mala steniatka a kazdy vikend za nou chodime, nevidim to ako nestasie, ze aha odlozila som psa, vzdala som sa jej! stale je nasa, len... aj ich mno a nie je v byte, medzi styrmi stenami, v tomto psikov lutujem, kazdeho. Samozrejme, ze uz uvazujem na vychovu psika na 15-17 rokov, viem kolko sa dozivaju a s vencenim ani s nicim problem vobec nie je, len... bojovala som sama so sebou, aby sa naozaj nestalo nieco, cim toho psika naozaj lutujem, ale samozrejme mam psiky rada, aj starostlivost zvladam, to nie je problem... Iba z nasho okolia nikto na tento fakt nereagoval pozitivne, preto som sa chcela uistit, ci nie som nekompletna a nekupim psa k trojrocnemu dietatu ako jedina... Nikto totiz nevyjadril pozitivnu reakciu... Myslela som, ze ma v tom skor podporite... 😔
a to, ze sme sa labradorke nevenovali, lebo naozaj nebol cas, mala som novorodenca, pracu a studovala som vysku na dennom studiu, to vy, ktore sa mi cudujete, psickarky odcudzujete?? ved nie je lepsie, ked naozaj viete, ze psik sa ma dobre, je stastny a prospieva ako ked je doma, spi, lezi a ide von na dve tri hodiny??
podla toho, co si sem napisala, psika by som nechala v rodine.