Ahojte. Chcela by som sa s vami podelit o nas bezny den. Ak robim nieco chybne, prosim napiste mi to a podelte sa zo svojim nazorom.
Budicek mame ako kedy. Vacsinou sa budime okolo osmej podla dcerky. Hned sa presuvame do obyvacky kde jej zapnem rozpravky a zarobim jej umele mliecko. Po nakrmeni je klasicka ranna hygiena cize kremovanie atd. potom sa vacsinou taku hodku hra no potom uz sa jej zase chce spinkat. Potom uz sa len budi vtedy ked vykona do plienky svoju potrebu alebo je hladna alebo sa jej proste len nieco nepaci. Vecer okolo siedmej je cas na kupanie. Po kupani ju idem ulozit na nocny spanok.
a kde je problem? dvojmesacne deti doslova len piju mlieko/dojcia sa a spia
@zuzuliennka1 problem zatial nikde neni. Len som si chcela byt ista ci je ten nas akysi dajme tomu "rezim" spravny 🙂
myslim, ze 2-mesacne dieta rozpravky nepotrebuje - jeho mozog taky meniaci sa obraz ani nedokaze spracovat. skor to moze uskodit... kde a ako ich vlastne “pozera”? alebo su to audiorozpravky?
@keremiova rozprávky tak malé dieťa nepotrebuje vôbec. Ja som jej nikdy nezapinala,mobil takisto nie. Teraz ma 2,5 roka a nepozrie ani jednu rozprávku čomu som aj rada, má nato čas. Hráme sa spolu, varíme, upratujeme, bicyklujeme.
Tiež by som nezapinala rozprávky, ale každého vec... Tiež nechápem čo tým režimom myslíte, ved kým je bábo spokojné, nereve celé dni tak je to ok... Teraz len papa a kaka a spi, ja som to max. využívala kým mala bola dobra a spala, vždy bolo upratane, navarene a ja v dobrej naladicke, až som sa nudila
Deti do 2 rokov by vobec nemali pozerat televiziu/tablet! A potom max 30 min denne do urciteho veku 4 alebo 6 rokov, nepamatam presne. idealna aktivita pre babo do roka je pobyt na rovnej podlozke, kde lezi a natahuje sa za hrackami, neskor sa otaca, lozi atd. Netreba dieta prestimulovat vizualnymi a zvukovymi podnetmi.
@keremiova myslela som to tak, ci lezi ( a teda asi vykruca hlavicku), alebo ci je polozena vo vajicku alebo ako ( predpokladam, ze tv nemate na strope;)). kolko ma tie rozpravky zapnute? je to pri kazdej priprave UM? kazdopadne, ak nevydrzi sama lezat na podlozke a je nespokojna, tak jej bud pri praci spievat alebo jej pustit audio- pesnicky, alebo ju teda dat do vajicka a vziat so sebou do kuchyne. alebo do satky;)
@keremiova 2m pustiť rozprávky je nonsens prepáč😀môj vždy zaspal 2 hod po zobudení na takú hodinku a ináč klasika bol v lehátku, boli sme veľa vonku s takým bábätkom sa veľa nedá.Davaj ju aj na bruško aj, keď veľa detí to nemá rado.Mas dobre kľudne bábo😊užívaj si to a rozprávky si ešte užije u nás duck tv pozeral možno okolo roku pokým som varila.Za chvíľu už si bude držať v ruke hračky ozuzlavat blabotat, môžeš jej dať hrazdicku už som fakt zabudla či 2 m si vie udržať hrkalku😘 ja som mu kúpila takú na ruku ako náramok a to hrkalo to ho bavilo strašne ako sa hybal
Pusti jej teda hudbu, rozpeavky, pesnicky. Akoze my nemame tv ale uz chapem preco s deti tak zavisle na tv...ziadna priroda, len do bedne cumet.
Rozpravky jej nepustaj,to ich nervova sustava este nezvlada,aj ked ducktv prezentuje rozpravky pre babatka,este ma na to cas. Ty sa jej laskavym hlasom prihovaraj,spievaj jej. A inak normalny rezim 2 mesacneho batolata mate. Hlavne v case,ked je hore sa jej co najviac prihovarat.
@keremiova v akych polohach travi den? pozri si na youtube eva kiedronova. napr. knizka rozvijej sa detatko. ma hraciu deku? davas ju na brusko? objavila si uz rucicky/nozicky? pokial dobre spinka kaka papa otaca hlavkou do oboch stran. nepla e non stop. tak ju nechajm nech sleduje teba pri praci. mozes jej pustat hudbu a robit rozne ine aktivity na ejj rozvoj. nosot ju po byte rozpravat jej spievat jej. zrkadli t jej svoju tvar atd atd
No rezim sa vam bude stale menit a hlavne prve roky🙂 tv babatkam nepatri kukat
Na rozprávky ju neucte v takom rannom veku.
Možno by som skôr pustila rádio, nech vníma zvuky a hracia deka je super, hračky povedať na postieľku, aj kolotoč zabaví.
Rezim 2 mesacnej? Je to babo 🙂 nerobis nic zle preco by si mala?
Oh a telka mala asi do 2 rokov zaspavala pri hudbe z FP psika ... ale u nas telka ide skoro nonstop ... 😀😀😀
@juliet86 tak akurat tato teta odporuca aj nezmysly. staci sa riadit zdravym rozumom, 2mes. dieta urcite netreba “zabavit” telkou, to ma dost podnetov aj samo, co nam sa uz nezda samozrejme, ale podnet je aj zapnuta lampa v kuchyni, syciaci sporak, pipajuca mikrovlnka, a hlas matky...
@keremiova skor by ma zaujimalo, preco vobec musis zapinat rozpravky, kym zarabas mlieko? prihovaraj sa jej, vysvetluj, ze teraz zohrievas vodu, chystas papat,... ja som synovi zacala pustat duck tv aj to na chvilku, az ked uz lozil kadetade a potrebovala som navarit, oprat,.. aby som mala aspon chvilku na nevyhnutnosti, to ale mal asi rok aj nieco
uz teraz sa da chodit aj von, a 2m dieta len vozis v kociku, ja som s drobcom bola doslova cele dni kdesi vonku.. priznavam, ze ale miloval kocik, nebol v nom vobec nespokojny, naopak. Neviem ako tvoje dieta znasa kocik, ale najlepsie je byt vonku na vychadzke
@keremiova chodite von na prechadzky?