Bežné dni s 9 mesačným dieťaťom

18. jún 2021

Ahojte. Ako ste zvládali bežné fungovanie s 9 mesačným dieťaťom? Ja už začínam byť naozaj na prášky. S ničím sa sám nezbaví viac ako pár minút (možno 5). Nemôžem nič urobiť, v ohradke ani postieľke nechce byť, spustí taky plač že sa ide zadusit. A keď som ho aj skúšala nechať chvíľu plakať aspoň kým dovarim, nebolo s nim rady celý deň. Idu mu zúbky, ja viem ze ma potrebuje, ale ako mam zvládať niečo urobiť? Len tak behať po byte ho tiež veľmi nemôžem nechať lebo sa už stavia a musím dávať nonstop pozor aby sa niekde neprizabil. Pripadám si už naozaj ako neschopná keďže som doma sama s jedným dieťaťom a okrem varenia a prania my so všetkým musí pomáhať muž keď ma voľno. Malý mi spi 2x po 30 minút za deň.

snazilka_bio_mamka
18. jún 2021

sice este nemam dieťa, ale mam kamošku s ktorou som kazdy den, a jej maly je detto. je o cca 5 mesiacov starši ako tvoje, ale presne toto iste. Ak nema 100% pozornosť tak robí scény, kamka už skusala vsetko mozne, nepomahalo ani vyplakať ho, ani nič. Jedine to prežiť nejak, kym bude väčšie.. vela sil!!

danulicek
18. jún 2021

môj starší bol niečo podobné. riešila som to tak, že varil so mnou. hrniec, varecha a varil. jasné, že ho to nebavilo dlho, ale pomohlo aspoň chvíľu. vešala som prádlo, podával mi štipce. viac menej robil všetko so mnou a čo sme stihli, tak sme stihli, čo nie, ostalo na ďalší deň. neupratovala som tri hodiny v kuse, ale jedna aktivita, išli sme sa pohrať alebo von, potom iná aktivita a pod. u nás to aspoň čiastočne pomohlo. a spal dokopy za deň ledva polhodinu :D po 10 min intervaloch. dlhšie zaspával, ako spal.

1angelika
18. jún 2021

je to také obdobie, presne u nás to tak isto bolo, ani na krok sa pohnúť. tak na najnutnejšie situácie som mala "pavúka" tzv chodítko, tam som malú dala keď som musela niečo urobiť, prípadne na wc. Keď sa naučí chodiť tak to bude lepšie,neboj, je to len obdobie, ktoré nebude trvať večne. Držím palce 🙂

lyci
18. jún 2021

nic som nerobila. ani nevarila. iba zohriala jedlo, kym spal. az ked prisiel muz domov z roboty som porobila, co bolo treba. maly ma rok a stvrt a doteraz sa odo mna nepohne. stale chodi so mnou aj na zachod. ked sa sprchujem, stoji pri mne pri vani. aj ked je muz doma. najhorsie je, ze sa ho nikto nemoze ani dotknut,ani zabavit, ani knizku pokukat. cize aj ked dojde rodina na navstevu alebo my ideme k rodine, stale ho mam na krku. nonstop, aj keby mi chce hocikto pomoct, ze by som si na chvilu sadla v klude, tak nehrozi

elizabet173
18. jún 2021

@lyci pleties si bic na seba. Ked je muz doma, tak by som ho pocas sprchovania do kupelne nebrala. Ze nechce ist k inym na ruky, to by som respektovala.

margitaf
18. jún 2021

A do šatky ste ho neskusali dat? Alebo nosič

autor
18. jún 2021

Ďakujem žienky, cítim sa naozaj už lepšie keď viem ze v tom nie som sama. Naozaj obdivujem ženy co dajú 3 deti za sebou :D tak to už len nejako prežiť a prijať fakt, že domácnosť je teraz na ďalšej koľaji.

autor
18. jún 2021

@margitaf nosič mame, vydrží v ňom len keď je ospalý, a to ho radšej dám spať do postieľky a mam voľné ruky. Inak mi z neho ide vyskočiť, chce behať

autor
18. jún 2021

@snazilka_bio_mamka ďakujem, a tebe veľa šťastia pri snažilkovaní 🙂

autor
18. jún 2021

@danulicek na toto si ešte asi chvíľku musím počkať, kým bude vedieť trosku sa zapojiť. Ale tiež by som to chcela takto nejako 🙂

lenka2710
18. jún 2021

Ja mam to iste, už ma rok, ale od tých 8mesiacov prdim doslova na domácnosť! Robím len keď spi, momentálne raz denne hodinu a pol max 2! V ohradke hysak, v postieľke detto, choditko neukazuj, takže som nonstop s nim! Momentálne ideme ráno na prechádzku, potom spolu varíme, čiže ho mam na kuch linke, potom sa hráme! Na obed ide spať a poobede to isté, ideme po staršiu do školky, sme von a keď príde manžel domov večer, tak ešte dorabam co treba! Tip top upratané nemám a komu sa nepáči nech si trhne labou! Od 11 mesiacov chodí a ja za ním, aby sa neprizabil, teraz keď je teplo, tak ho mam na boso a vtedy sa mu chodi najlepšie, je si viac istý! Obdobie prejde a zas bude dobre, dúfam 😂😂😂

tosomja
18. jún 2021

Mám ročného a mesačnú. Ročný sa ma drží za gate nonstop, malička vkuse plače. Ráno som sa sprchovala 😁 syn pri mne stál pri vani a pozeral na mňa, malička v kresielku na práčke 😄 varím podobne, len syn je v stoličke a buď niečo žuje, alebo mu dám hrce a varí so mnou. Malička na stole v kresielku. Nemôžem ju dať na sem, lebo syn by ju buď vyvrátil, alebo sadol na ňu 🙈 v noci nespím, lebo mala plače, keď zaspí, tak kvôli nej nevie zaspať starší, tak uspavam jeho. Potom neviem zaspať ja, keď sa mi podarí, už zase plače mala 😄
A potom ráno budím 11r do školy , alebo ma len príde zobudiť, že ide do školy 🙄 a muža mám v zahraničí, čiže som na všetko sama.

maximilie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
margitaf
18. jún 2021

@tosomja by ma piclo, to ako my traja, keď sme boli malí, brat 4,druhy skoro rok a potom ja a otec nejako extra prítomný nebol

marianarem
18. jún 2021

Ja som si v tomto veku maleho posadila do autosedacky, priputala a dala na kuchynsku linku, ked som varila. Bol pri mne, dostaval do ruk postupne rozne suroviny a kuchynske naradie a takto sme uvarili.

autor
18. jún 2021

@tosomja ty vole, a žiješ vôbec? :D ja idem byť asi teda radšej vďačná že mám zatiaľ iba jedno :D

maximilie
18. jún 2021

Moja ma pomaly 17mes a až teraz sa ako tak niečo dá pri nej urobit. Jednoducho sú deti, ktoré strcis do ohrádky, zapneš tv a sú spokojné. Ani nevieš, že máš dieťa. A potom sú tie naše 😅👌
Musíš vydržať. Neries poriadok, obcas niečo objednaj, pospi si s malým bez vycitiek, keď si unavena a hlavne ☝ nepocuvaj tie blbé reci ,,co nestíhaš pri jednom? "... alebo,,ja som mala aj navarene popratane, napecene...."
Ignoruj tie reči, lebo kazde dieta je iné a každá mame iné priority.

lyci
18. jún 2021

@elizabet173 neberiem ho. necham pootvorene dvere, aby za nimi nerucal, ked zisti, kde som. niekedy ma pride parkrat len pozriet do kupelne, niekedy cely cas stoji pri vani a niekedy sa pri tom hra v kupelni. rovnako ho neberiem na zachod. poviem mu, kde idem a ze sa hned vratim, aby vedel, ze nejdem prec z domu. on zlezie z gauca a ide za mnou alebo uteka predo mnou. ked idem prec z domu na cely den, tak je v pohode s muzom sam. minimalne 1 den v tyzdni nie som doma. ked sme doma obaja, tak je stale pri mne

cariad
18. jún 2021

@maximilie môžem vedieť čo si zmazala keďže si ma do toho zapojila bez môjho vedomia? Či nič, omyl? Aj keď si nemyslím zme môj noci sa dá naphodou napísať.

zenazaba
18. jún 2021

Ani moja sa dlho sama nevie zahrat. Preto vsetko robime spolu. Asistuje mi aj pri umyvani zachoda 😄 varim iba rychle jedla alebo vtedy, ked ju strazi muz. Inak sa mi splha po nohach. Tiez ju nemozem spustit z oci, lebo sa vsade vysplha. Ja som s nou, este aj ked spi 🙂 Vadi mi to? Vobec nie 🙂 za chvilocku mi vyrastie a uz sa mi po nohach splhat nebude. Uzivam si kazdu chvilku, ktoru mozem stravit s nou ❤

ivangeline
18. jún 2021

Nosit sa. Chodit vonku. Nech sa hra pri tebe... a pomaha alebo rozpravaj co robis..a ono akoze.. (pri vareni hrnce a lyzice,pri prani do pracky z pracky,nechaj mu vysavac) a hlavne zisti,kedy je jedo cas spanku,lebo spi malo a preto neobsedi,nic ho dlho nezabavi a je nespokojny....

chatte007
18. jún 2021

U nas to bolo podobne a vlastne stale je. Maly ma 12 mesiacov. Kym nevedel stvornozkovat, tak spustal krik akonahle som opustila miestnost. Teraz je to o trochu lepsie, da sa s nim nalozit pracka, vyvesit bielizen a povysavat, ale navarit nie je sanca, iba ked spi.
Dnes som vypla rozrobenu polievku s tym, ze ju dovarim, ked muz skonci s pracou. Hlavne jedlo som vzdala hned na zaciatku. Iba malemu som uvarila a ja som obedovala jogurt s musli 🙂 Akonahle idem do kuchyne, do minuty je za mnou, povyvlacuje co sa da a potom mi visi na nohe a place, aby som ho vzala na ruky. Dat ho do vysokej stolicky, aby sa na mna dival? To by vydrzal asi minutu.
Takze neboj, nie si neschopna. Rob najnutnejsie minimum a uzivaj si dieta. Ono to prejde.

maximilie
18. jún 2021

@cariad len ze urcite budeš vedieť poradiť, len som si uvedomila, ze to môže vyznieť ako vyryvanie a naozaj mi o to nešlo. Tak radšej nie🙏

cariad
19. jún 2021

@maximilie Hahhaha. Ďakujem. Radšej ja nebudem rozdávať rady ako zvládnuť život s jedným či troma deťmi lebo väčšina mamičiek nechápe ako dá dá zvládnuť viac veci a len má tu ukameňujú a budú urážať ako v inom príspevku. Pani prajem veľa šťastia. Včera som mala toho mala akurát 🙂 🍀🎈

elizabet173
19. jún 2021

nečítala som diskusiu, možno ti to ti už niekto radil, my sme mali upravený byt tak, aby sa mohol voľne pohybovať. Bývali sme vtedy v paneláku, otvorené boli dvere iba do obývačky a z tej bola počas dňa urobená herňa. Stolík posunutý až pod oblok, pred ním kreslá, aby si neublížil pádom naň a na radiátor. Skrinky (so sklom) na nábytku prelepené lepiacou páskou, žiadny voľne stojaci kvet a pod. Toto obdobie trvá pár mesiacov, potom sa všetko vrátilo tam, kde bolo. Viem, sú deti, ktoré si nevšimnú ani vázu s kvetmi a sedia na deke a hrajkajú sa, no ja som také nemala, takže vymýšľal. Kuchyňa bola malá, ale tiež sa prehral s jednou zásuvkou, do ktorej som mu nahádzala veci, s ktorými si nemohol ublížiť - sitká, lis na citrón a pod. To tiež rád študoval.

henka123123
19. jún 2021

Mam 9 mesacneho a neriesim neham ho na zemi som neh sa hra ako chce on a objavuje.pober veci co by na seba pomohol zhodit a hotovo on sa aj padat nauci to da nemusis bat...potom mamw dvor tam ho supnem na travu otvorim dvere a umyvam riady napr. vidim co robi takze aj tak ho nehavam...varim ked spi ma tsky doobedny spanok 30 min tak vtedy postavim varit..niekefy ho aj supnem do postielky dam mu tam cajik hracky nejake vydrzi chvilu kym sa vysprchujem napriklad...aj so starsim som tsk robila mam 3.5 r a 9 m