Ahojte, dcéra ma 17 mesiacov a jeden spanok nám pekne funguje. Vstáva medzi 6:00-6:30, spat ju dám vždy o 12:00 a spinka do 13:30, no douspím ju a spi do 14:00, vtedy ide vecer spat o 20:00, vypije mlieko a max do 30 min spi. Ale chcem sa spytat ako dávate spat deti vy? Ide mi o to, že dodrzujete stále rovnaký cas alebo nie? Napr. keď sa mi ju nepodarí douspat a spi do 13:30 tak ju dám spat opäť o 20:00, no to už je asi dlhe bdenie? Dakujem za vaše odpovede
ja sa teda nedrzim vecernych casov, niekedy to je 20, niekedy 20,30 niekedy 21 alebo aj neskor. jednak podla nejakeho programu co mame a podla unavy
@evica17 presne to ma napadlo, že zas či mi skoro nevstane🙂 tak potom to je takto dobre
@hviera81 ano, ak mi niekedy, čo je malo spi dlhsie tak vtedy ju dám aj ja neskôr, až po tej 20:00
U nás je ideál 6 hodinové bdelé okno po obednom spánku. Z obedného spánku ho budím najneskôr o 14:30.
@gabca025 aj u nás keď spi pekne tie 2 hodinky, no rozmýšľala som či potom ak spi hodinu a pol tak či to bdele okno až 6 hodín nie je veľa, vtedy zaspáva trosku horsie, ale zaspi🙂 tak to necham tak
Nas vstava konecne uz vacsinou medzi 5:30 a 6:30, spi od 11:30 vacsinou do 13:30. Ukladala som ho dlho 20:00 ale vstaval mi rano strasne skoro (4:30-5:00). Teraz asi tyzden uz ukladam cca 20:45 a kusok nam to posunulo to ranne vstavanie. Ukladam rovnako stale. Vcera napr spal malinko, necelu hodinu a pol cez obed, vstal 13:00 a v pohode vydrzal do 20:45 bez placu, hral sa. Zajtra ma 17 mesiacov.
Ak ti spinka v noci super, tak by som nemenila nič 🙂
U nas 30min hore dole. ;)
Ano, dodržiavam ten isty cas, pripadne ak cez den nespi, uspim skor. Ta pol hodina na obed vela neurobi
Večer dodrzujem rovnaký čas približne, +- 15 minút. Ono zas keby ju dáš skôr ,môže ti ráno zas skôr vstať a tam sa ti to zas posunie obednú spanok