Ahojte mamičky, onedlho ročná dcérka má 2 denné spanky a niekedy len jeden, pretoze kazde rano vstáva inak. Niekedy 6:30 a niekedy 8:30 atd. Tym pádom nie vždy vyjdú 2 keďže ma dlhe bdenia. Keď ma dva, ukladám ju po 4 hodinách po každom spanku. Keď ma jeden vydrzi od ranného zobudenia aj 5 hodín a po tom spanku až 6 hod do nočného spanku. Otázka znie🙂 keď jej to takto budeme striedať, musí mat bdenia rovnaké, či ma dva alebo jeden? Alebo to nevadi? Pytam sa, lebo tie spanky to je normalne veda
@nina296 ukladaj tak, ako je unavena, ved to na dietatku vidno, ked uz chce spinkat a az tak neries hodiny. Nas ma o 3 tyzdne rok, este mu vyjdu 2 spanky, jeden, vacsinou ten doobedny, ma kratsi - 45 min az 1 hod.a druhy, ten poobedny je vacsinou kolo 2 hodin. Obcas si to otoci. Tiez ranne vstavanie je stale ine. Vacsinou ma seriu dni po sebe, ze vstava kolo 6.30 a potom zas seriu dni, ze spi takmer do 8. A od toho, ako sa to potom s tymi dennymi spankami posuva, sa aj potom odvija, kedy ide spat vecer, ale vacsinou je to v rozpati od 7.30 do 8.30. A kazde dietatko je ine. Tento nas skoro rocny by to este iba s 1 spankom nezvladol. Ale starsi syn, ked bol maly, presiel na 1 spanok denne presne v den 1.narodenin. Rozdiel je ten, ze starsi ale v noci horsie spaval, viac sa budil, potom rano dospaval a spaval rano aj do pol 9, 9. A odkedy skoncilo novorodenecke obdobie, cely ten cas, kym spal viac, ako raz denne, nespal dlhsie, nez presne 40 minut (okrem spanku v kociari do cca 6 mesiacov, potom ani tam uz nepozpal dlhsie). Ked presiel na 1 spanok, zacal sa postupne predlzovat. Teraz ma 3 roky a este niekedy spi cez obed, tazko zaspava, ale ked uz zaspi, spal by aj 3-4 hodiny, keby som ho nechala
@nina296 Hlavna otazka pri spankoch je, ci dieta vyzera odpocinute a ci nema velke problemy so zaspavanim. Ak je toto ok, tak potom podla mna netreba riesit, ake dlhe je bdenie alebo kolko bolo spankov.
@nina296 to vidis sama na dietatku, ci vydrzi bdiet, ci je nervne od unavy, ci chce spat. maloktore dieta je tabulkove a ide podla toho, co pise google ci pediatricke odporucania. ja mam 9mesacnu a podla tabuliek by mala bdiet 3- 3.5 hodiny a mala by mat 2 denne spanky. u nas to nehrozi, pretoze ak ju po 2.5 hod.neulozim, zaspi mi tam, kde sa nachadza, ci na zemi, ci v stolicke, ci kdekolvek.
Nas ide po 3 az 3 a polh. Malokedy mu vyjde jeden spanok (zvycajne ak zuby ci zle zjedol ci ho cosi prebudi) ale to je nervozny a aj ked ide spat skor..uz pred 19...tak zaspava v rovnakom case ako obycajne (20 az 20:15).
Mame dost pevny rezim. Medzi 6 az pol7 je hore. Medzi 9 az 10 jeden spanok a medzi 14 az 15 druhy spanok.
Riad sa nou. Ked byde unavena dvakrat, nech si dvakrat. Dolezity je vecerny spanok. Aby sa ti neposunul tam,kde nechces. Pripadne ju z druheho spanku po hodine zobud, ak bude neskory
nevadi, tiez som to tak robila, kym presiel definitivne na jeden 🙂