Ahojte, sú tu také mamičky, ktorým ortopéd odporučil aby bábätko balili naširoko? pomohlo to? ďakujem
Kamarátka nebalila naširoko, lebo to moc nebrala vážne. Keď malo dieťa dajakých 11 mes, tak malo kĺbiky v tak zlom stave, že skončilo v sádre.
@athena27 balenie na široko je zbytočné. Využívalo sa len v bývalom Československu, nikdy nebol dokázaný jeho priaznivý účinok.
Ak je stav vážny, treba iné metódy (ortézu, sadry). Hlavné je nestavať dieťa, ak to ortopéd nedovolí. Pri nedovyvynutých jadierkach to môže mať veľmi vážne následky. Brata sme nosili ešte v roku.
@athena27 nam na prvej kontrole kazali balit na siroko non stop 3 mesiace, priznam sa niekedy som dala pauzu cez den par hodin a za tie 3 mesiace sa to upravilo na akurat hranicne hodnoty tak som este mesiac musela balit uz iba cez den a na dalsiu kontrolu sme sa nedostali kvoli covid.
My sme jedno z deti museli balit, normalne na jednorazovu plienku sme dali este taku specialnu. Balili sme ju tak okolo1 a pol mesiaca, potom kontrola a uz sme nebalili. A ano mala tu plienku nonstop a nijako jej to neprekazalo. Druhe dieta to nemalo ani raz
nasiroko ma byt balene 24hod denne. nemas sprravu? neni to tam napisane? ak to budes poctivo dodrziavat tak to samozrejme efekt bude mat. co napisal v sprave v stupnici podla Grafa? ja som to kvoli kolikam zanedbala. rucalo dieta hodiny balene nasiroko ked mlo bolave brucho myslela som ze volim mensie zlo ale nebolo to tak na kontrole po 2mesiacoch to nebolo dobre a dieta muselo nosit 2mesiace 20hodin denne tubingen ortezu. takze ja ti radim ak tam je nalez nepodcen to ako ja. pouc sa z mojej chyby
@athena27 nám áno 🙂